,

Genoptræning

Jeg er (stadig) flittig med øvelserne, jeg fik med hjem fra Hvidovre Hospital, og nu kan jeg for alvor mærke fremgang; i dag har jeg fx brugt højre hånd til at vaske hår med, det er stort. Jeg bliver glad for de små fremskridt, der sker. Jeg overvejer at skrue antallet af repetitioner ned fra 20 til 15 og så at træne tidligere på aftenen, for jeg får nogle ret stærke smerter efter øvelserne, som gør det svært at sove, fordi jeg ikke kan finde en god hvilestilling for armen. Når smerterne er der, er det bedste jeg kan gøre at sidde ret op og ned, men sådan kan jeg jo ikke sove.

I dag er jeg blevet ringet op af genoptræningsenheden på Krogstenshave. Jeg skal starte der den 24. september kl. 9:30, og det er jeg meget spændt på. Danmark har et fantastisk flot system med rigtig mange tilbud og muligheder. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvordan det ville have set ud i Grækenland! Jeg håber, at jeg til genoptræningen vil blive tilbudt øvelser med vægt på. De øvelser, jeg selv laver, er alle uden vægt, for de sikrer ‘bare’ bevægeligheden, men jeg mangler også styrke.

14 replies
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Rejen

   Det går rigtig godt fremad; bare det at kunne tage bad og vaske hår uden hjælp er rigtig dejligt. Der er et udpræget godt samarbejde mellem hospitalet og hjemmeplejen og Krogstenshave, hvor jeg skal gå til genoptræning. Jeg er nærmest overrasket over, hvor gnidningsløst det hele fungerer.

   Svar
 1. Pia
  Pia siger:

  Heldigvis kan man blive positivt overrasket over systemet virker. Det gjorde vi også da mor fik brug for hjælp. Hun fik fantastisk støtte. Ellers er det mest de dårlige vi har stiftet bekendskab med.
  God træning til dig 😉

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Du har ret i, at det er dejligt at blive positivt overrasket. Der er virkelig meget hjælp at hente i “systemet”. Her til morgen fik jeg endnu en positiv oplevelse: Hjemmeplejen er blevet orienteret om, at jeg skal starte til genoptræning, og derfor kommer de disse dage tidligere og hjælper mig om morgenen.

   Tak skal du have 😎

   Svar
 2. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Du er heldig, at du får tilbudt genoptræning så tidligt. Jeg tror, det er utrolig vigtigt at komme i gang med det hurtigt og ikke at skulle vente 9 måneder, som jeg har skullet.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Jeg sad forleden aften og læste alle dine poster i kategorien ‘Min kræftsygdom’, og der kunne jeg jo se, at alting omkring dig har været ude af sync. Det er simpelthen en skandale, at du har skullet vente ni måneder på genoptræning. Hvis du var kommet i gang med et genoptræningsforløb straks efter din operation ville meget se anderledes ud nu. Dele af kroppen/led man ikke bruger har det jo med at blive stive og de bliver svære at aktivere igen. Det bliver virkelig en kamp.

   Jeg synes også virkelig, at jeg er meget heldig, og jeg sætter stor pris på al den hjælp, jeg får. Jeg tror, at den hurtige genoptræning bl.a. har at gøre med at Hvidovre Hospital ligger i Hvidovre Kommune, dvs. man må forestille sig, at der er god kommunikation mellem hospitalet og kommunen. Det kan være tilfældigheder, der gør udslaget.

   Svar
 3. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Fruen i Midten

  De dårlige historier når avisernes forside, men de gode gør ikke. Jeg er meget positivt overrasket over, hvor godt det fungerer:

  1) Jeg henvendte mig efter hjemkomsten til egen læge, der ringede til Hvidovre og fik en tid til mig til dagen efter. På Hvidovre blev der taget nye billeder og jeg kom til at tale med en læge, der undersøgte mig. Denne læge rekvirerede genoptræning til mig.

  2) Jeg kontaktede selv – fra Grækenland – bestillerenheden i Hvidovre Kommune og fik arrangeret, at hjemmeplejen skulle komme og hjælpe mig fra den første aften, jeg var hjemme igen. De var her ved 19-tiden og sørgede for, at jeg kunne komme i bad og fik noget at spise. Der er brugerbetaling på hjemmeplejen på 74,00 i timen, og det er det sørme værd.

  Jeg er simpelthen så positivt overrasket over, hvor effektivt det hele spiller sammen. Jeg kendte jo også kun selv avis-historierne.

  Svar
 4. Fruen i Midten
  Fruen i Midten siger:

  Dejligt, at ‘systemet’ virker i dit tilfælde 🙂 Jeg synes ellers, man læser så meget om, at folk skal kæmpe som gale for at opnå noget som helst. Men selvfølgelig læser man jo også om alle de kedelige tilfælde …

  Og nej, det er ikke godt at vide, hvordan du havde været stillet i Grækenland. Jeg vil tro, at du er ret heldig at høre til i Dannevang. Men det er jo en fordom, og måske tager jeg grundigt fejl.

  Svar
 5. Donald
  Donald siger:

  Jeg kan godt huske det med at man ikke kan sove på grund af at armen ikke kan placeres, så den ikke gør ondt! Uha. Jeg håber virkelig at du får hjælp på centeret. De ved (forhåbentlig) meget om “bevæge-apparatet”. Ofte bliver man stiv i musklerne ovenpå sådan en omgang. Jeg tror forresten det er en god idé at gøre øvelser tidligere og skrue ned fra 20 til 15. Jeg har lige været til fysioterapeut sidste gang i denne omgang, og han mindede mig om: Strækøvelser, altid kun til 80 procent af hvad man kan – i hans og min barndom sagde gymnastik-lærere altid “GIV DEN HELE ARMEN, 110%” – men NEJ NEJ og ATTER NEJ – det skal man ikke!!! Til gengæld skal man synke ind i kropsfornemmelsen og mærke efter 🙂
  God bedring.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   Det er rigtig træls ikke at kunne finde hvile til armen.

   Jeg er meget spændt på, hvad de kan på Krogstenshave; så vidt jeg kan se på Sundhed.dk har de to former for træning, dels genoptræning, dels vedligeholdelsestræning. Det er et kommunalt tilbud, så det koster ikke ekstra.

   De gammeldags gymnastiklærere er da heldigvis en uddøende race, for hvor sagde de dog meget sludder. Når jeg laver mine øvelser, gør jeg det ret langsomt og prøver at mærke efter for hver enkelt bevægelse.

   Tak skal du have.

   Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Det er simpelthen supermotiverende at mærke alle de små fremskridt, bare det at kunne vaske hår selv OG med højre hånd har gjort mig rigtig glad i dag. Det er hårdt og monotomt arbejde med øvelserne, men det lønner sig helt bestemt.

   Du har ret i, at jeg skal finde nogle andre tidspunkter til øvelserne. Jeg skal igennem programmet to gange pr. dag, og jeg plejer at tage første sæt lige efter morgenmaden og så andet sæt lige før jeg gå i seng. Sæt to skal ligge meget tidligere, måske lige efter aftensmaden. Jeg må i gang med at eksperimentere.

   Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Jep, du har helt ret, og det er meget motiverende at mærke, at det går så godt fremad. Det er i sig selv lidt kedeligt at lave alle de der øvelser, men når guleroden er stor nok, gå det.

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *