,

Genoptræning

Jeg startede dagen tidligt med at ned til genoptræning på Krogstenshave. Der var vikar på i dag, da min sædvanlige fysioterapeut har ferie; men inden hun var taget på ferie, havde hun lavet et sæt helt nye øvelser bare til mig og afpasset til, hvad min skulder kan lige nu. Jeg er meget imponeret.

Hold da op et hæfte, der er godt nok mange øvelser, som jeg helst skal gå igennem to gange hver dag, og de bliver (selvfølgelig) sværere og sværere. De er både for styrke, bevægelighed og stabilitet. Vikaren og jeg gennemgik alle øvelserne sammen, så der er sikkerhed for at beskrivelsen er klar og forståelig; det er fint og flot beskrevet, så det er bare at gå i gang.

Det må gerne stramme, når jeg laver øvelserne, men det må ikke gøre ondt. Jeg synes, det gør en mellemting. I den forgangne uge har jeg været i tvivl om, hvorvidt bruddet er groet rigtigt sammen, fordi jeg stadig ikke rigtig kan løfte noget med højre arm, men hun har nu overbevist mig om, at det ville være blevet fanget på de røntgenbilleder, der blev taget efter henholdsvis to og tre uger. Røntgenbillederne var helt normale, så jeg mangler bare styrke nu.

Og så noget helt andet: Billedsiden i TNG er blevet helt færdig nu. Tag et kig, hvis du har lyst. Der er ganske vist seks to miniaturebilleder, som jeg simpelthen ikke kan få TNG til at skabe. Man kan godt se billedet alligevel, man skal bare klikke på linket.

12 replies
 1. Pia
  Pia siger:

  Genoptræning er noget langvarigt noget, men dejligt det går som det skal iflg. ‘de kloge’.
  Jeg har også været inde over dine billeder. Rigtigt flot arbejde 🙂

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Du har ret i, at det er langvarigt, og jeg kunne nu godt ønske mig, at det gik lidt hurtigere.

   Det glæder mig, at du kan lide min billedside. Det har været sjovt og udfordrende at lave det.

   Svar
 2. Jørgen
  Jørgen siger:

  Det er sandelig godt, der er kompetente folk ansat på Krogstenshave og at genoptræningen går som den skal. Min svoger boede i en årrække på plejehjemmet og det er nu lidt blandede associationer der dukker op, når jeg tænker tilbage.
  Har lige i et vist tempo set alle billederne. Det er givet sjovere for dig, men meget interessant at se ansigter bevæge sig af sted på skærmen.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Jeg tror, at genoptræningsafdelingen bare ‘bor til leje’ på plejecenteret og at der er vandtætte skodder mellem de to virksomheder. Jeg er i hvert fald vældig godt tilfreds, men det lyder jo ikke godt med din svoger.

   Det glæder mig, at du har givet dig tid til at se billederne. Selvfølgelig er de sjovest for mig selv, og så andre slægtsforskere, nu har de noget at stjæle med arme og ben 🙂

   Svar
 3. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Rejen

  Ja jeg er efterhånden især utålmodig efter at komme ud og cykle. Jeg tror faktisk godt, jeg kan strække armen tilstrækkeligt lang og længe til selve det at cykle. Problemet er, at jeg ikke kan bære cyklen op af cykelkælderen 🙁

  Svar
 4. Inge
  Inge siger:

  Genoptræning af styrke tager tid, men det lyder som om du er ihærdig, så mon ikke du stille og roligt får styrke i armen igen. 🙂

  Svar
 5. Fruen i Midten
  Fruen i Midten siger:

  Hold da op et arbejde at lægge alle de billeder ind. Men ligger de der, og så har du forhåbentlig styr på dem. Altid.

  Dejligt at du stadig er under kyndig behandling med din skulder, og at det går som det skal, selv om du ind i mellem selv tvivler 😉

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Fruen i Midten

   Det er faktisk rigtig nemt med billederne. De er nemlig importeret som links fra mit slægtsforskningsprogram (hvor de jo kommer ind stille og roligt over tid) og så bare importeret ind i online-programmet.

   Min billedmappe er desværre et stort rod, fordi jeg ikke har været konsekvent med navngivning, anvendelse af komma eller _, øæå eller oe osv. Jeg orker ikke at rydde op i dem, og må forlade mig på søgefunktionen.

   Det går bestemt fremad med skulderen, jeg kunne bare ønske mig, at det gik hurtigere. Tålmod er ikke min stærkeste side 🙂

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *