Gammel musik

Engang i 80’erne

Lige p.t. er jeg en mavesur og bitter gammel kone (på 53 år), der synes, at situationen med arbejdsmarkedet er svær at overkomme. Derfor kun tandløse indlæg om alt andet end det, det egentlig handler om. De (maks.) sidste fem måneder i FKN skal helst gå godt. Jeg har haft utrolig meget glæde der, været glad over værdierne, og det skal ikke overskygges af de sidste svære måneder. Jeg har fx fået bevist, at jeg stadig kan arbejde. Den viden er meget værd for mig. Her har jeg noget at gå ud at sælge videre – hvis jeg altså bare kan finde en køber… Men det være sådan, at hvis man tilbyder 15 timers arbejde mod betaling for én time, så må der byde sig nogle muligheder.

Jeg har puslet lidt med udvidelse af guiden til Mozilla Thunderbird. Udvidelsen handler om, hvordan man vælger et stykke musik, der afspilles, når der kommer en mail, og om hvordan man med det gratis program Audacity får klippet et lille stykke ud af et musikstykke, som man så kan bruge, når der kommer en ny mail. Det er lidt nørdet, men også meget sjovt.  Guiden er 1-2-3, så alle kan være med.

For mange år siden kopierede jeg al min musik fra CDerne til computeren – det er jo her, jeg er.

Når jeg kigger ned over listen, er det tydeligt, at min musiksmag gik i stå engang i 80’erne. men jeg savner ikke noget nyere.

Når jeg afspiller dem, kan jeg stadig teksterne udenad – jeg har jo hørt dem 1.000 gange. Min hukommelse er som hovedregel elendig, men der er mange ting, jeg stadig kan huske. Det er som om, det er “den nære fortid”, der er væk, mens “den fjerne fortid” står klart. Som eksempel husker jeg fint min opvækst med alle mulige underlige detaljer. Det kunne jeg egentlig godt være foruden…

Dårlig smag

Jeg har skrevet om det før, men jeg gentager det gerne: Jeg har til tider en rigtig dårlig smag 🙂 Og det har jeg det slet ikke skidt med.

Jeg kan rigtig godt lide at lytte den tyske schlagerdronning Andrea Berg. Et af de bedste numre er “Kilimandcharo”

Måske holder jeg af dette nummer, fordi jeg selv stod på toppen af det 5.896 meter høje bjerg i Tanzania i 2002. Jeg tror ikke, jeg kunne gøre det i dag. Det var en sejr at nå toppen, hvor der ikke var overskud af ilt. Jeg husker stadig, hvordan hvert skridt den første dag var en kamp mod mudderet. De efterfølgende dage var det lettere at flytte vandrestøvlerne.

En anden favorit (når vi nu er ved den dårlige smag) er “Du hast mich tausendmal belogen” – fed og skøn tysk pop. Jeg elsker det, og det minder mig om Gebhard og Mieke fra Wengen i Bayern, som jeg mødte på min første rejse til Thailand. Vi blev nære venner, og jeg skylder dem mange oplevelser og bjergvandringer i trekanten Østrig, Italien og Schweiz. De blev skilt, og vi mistede forbindelsen. Det kan jeg godt være trist over, men sådan er livet.

I morgen

Jeg glæder mig sådan… Psykologens (Anettes)  ferie er endelig slut. Jeg glæder mig meget til at se hende i morgen tidlig. Jeg medbringer en lang dosmerseddel. Vi når næppe det hele, så jeg må prioritere. Det er også OK.

2 Svar
 1. Mia Folkmann
  Mia Folkmann siger:

  Jeg har ikke lige smag for tysk pop, men ellers har vi mange navne til fælles. Men uanset hvad – i min verden er der ikke god og dårlig smag… hvis man bliver glad, er det det vigtigste. Glade mennesker er dejlige mennesker 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Mia

   Generelt er jeg heller ikke begejstret over tysk pop, men lige præcis til Andrea Berg er der så mange minder knyttet til fx køreturene hjem til Wengen fra Italien med hende for fuld drøn ud gennem bilens højtalere.

   Næh du har måske nok ret i det med god ctr. dårlig smag. På den anden side set så er der kilometervid forskel på musikkens kvaliteter. Jeg er så et glad menneske – og så dejlig? 🙂

Der er lukket for kommentarer.