,

Frivilligt arbejde

Frivilligt arbejde

Det kan vise sig på mange måder, og for mit vedkommende går det dels på softwareguides dels på at tilbyde hjælp i et par Facebookgrupper.

For nu at starte med det sidste først:

Fleksjobgruppen

Jeg er med i flere forskellige Facebookgrupper om det at være beskæftiget i fleksjob og en der hedder, “Kontanthjælpsmodtagere er også mennesker”. Sidstnævnte handler ofte om, hvorvidt man kan leve for 500,00 kr. resten af måneden, når vi skriver midten af måneden? Det kan man selvfølgelig ikke, og er der også børn, er opgaven umuligheden selv.

Jeg tænker: Elendige regering, der tror, at syge bliver raske af at miste ydelser. Og 67.000 børn er udsatte for øget fattigdom. De får også en plads i fattigdomskøen, når de bliver voksne.

I dag var der en ung kvinde, der spurgte til, om der var muligheder for at få hjælp til konfirmationen for sin yngste søn. Flere gav rådet om at kontakte menighedsplejen i det pågældende sogn.

Jeg skrev til hende, at jeg muligvis kunne hjælpe hende med en ansøgning, da jeg ved lidt om, hvordan menighedsplejer arbejder, da jeg er medlem af menighedsplejens bestyrelse i Hvidovre Sogn.

Hvis vi kan det få det til at lykkes med mine 23 år som bureaukrat og hendes konkrete erfaring med at være omfattet af 225-timers loftet, vil jeg være glad. Jeg får en helt håndgribelig følelse af, at det, jeg kan, kan bruges til noget.

Jeg havde nogle forslag, som jeg sendte hende. Hun spurgte sødt, om hun må sende det igen, når hun har implementeret forslagene?

Selvfølgelig må hun det. Går jeg ind i en sag, kæmper jeg den igennem til det sidste komma er sat.

Support PC og andet

I går talte jeg op: Der ligger lige p.t. 82 guides. For de 90 pct.s vedkommende har jeg skrevet dem selv, og de resterende 10 pct. har jeg alligevel været “inde over”. Det er vigtigt for mig, at alle guides har den samme kvalitet og de samme muligheder for at finde rundt i guiden – dvs. den samme struktur.

Jeg har fx lige fundet frem til at plug-in, der kan aktiverer en indholdsfortegnelse blot overskrift-tags er brugt stringent. Her er et eksempel på hvordan det se ud: https://supportpcogandet.dk/vejledning/

Denne guide kan bruge som opskrift for de kommende guides. Herudover ligger der en vejledning til guides her.

 

Det, der driver mig til at bruge ufattelige mængder af tid på dette, er, de mange tilbagemeldinger, der kommer fra folk, der ikke er så sikre med en computer. Det er dem, jeg skriver for, og dem der ligger mig meget på sinde. Jeg har et lille mantra: “Jeg skriver for alle. Nørderne kan klare sig selv”. Indtil videre er det lykkedes, og det er jeg rigtig glad for.