Forsvundne e-mails

Jeg prøver at opretholde mit almindelige liv, så derfor kommer en “helt almindelig” blogpost:

Mit mailarkiv er fyldigt og ret avanceret med mange mapper heraf flere virtuelle, fordi jeg er nødt til at have styr på alle mails vedrørende min sygdom og den dertil knyttede sagsbehandling (142 bare for i år og 176 fra 2014), alle mails vedrørende kirken ryger i en særlig mappe (66 bare for i år – 814 siden 2010), jeg har sat flere filtre op til at hjælpe med sorteringen, og mange afsendere har fået tilknyttet mærkater, så de er lettere at genfinde. Jeg bruger Mozillas Thunderbird som e-mail-klient og det program løser opgaven til perfektion.

I dag sad jeg så og ryddede lidt op og rodede rundt med diverse mærkater og filtre. Da jeg vendte tilbage til 2015-arkivet var mappen tom – Gisp – men den virtuelle mappe “2015-sygdom” havde stadig indhold. De virtuelle mapper dannes ud fra den originale mappe og består bare af, at man gemmer en visning af fx en særskilt mærkat. Ergo måtte de pågældende mails fra 2015-arkivet jo være et eller andet sted. Jeg ledte i alle mapper men fandt ikke noget. Jeg var lige på nippet til at stille spørgsmål hos Ludvigs Hjørne, der blandt andet er et hjælpeforum for Mozillaprodukterne Firefox og Thunderbird, og jeg tjekkede, hvor gammel seneste backup af mails var. Den var fra den 9. oktober, så skaden ville ikke være så stor, men man har selvfølgelig altid fokus på de seneste dages mails, der ikke ville være omfattet af backuppen.

Jeg vendte tilbage til 2015-mappen og så pludselig, at jeg havde fået sat den visning på der hedder “kirken”, altså skulle den kun vise mails vedrørende kirken. Disse mails flyttede jeg netop forleden dag ned i en særskilt mappe, og derfor var 2015-mappen tom. Jeg fjernede filteret og vupti var alle de forsvundne mails tilbage. Jeg var sørme lettet, både over at de var retur, og over at jeg ikke havde fået stillet et spørgsmål i hjælpeforummet. Det havde da været for dumt.

I øvrigt lavede jeg lige en frisk backup.

6 Svar
 1. Eric
  Eric siger:

  Man kan hurtigt miste overblikket over sine e-mails, hvis man ikke har struktur. Jeg har sat mine konti op til at videresende til min Gmail-konto. Så er der backup på den måde, og så fred være med at NSA sikkert læser med.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Jeg sad og ryddede lidt yderligere op her til formiddag og det viste sig, at der ligger mere end 800 mails vedrørende kirken. De fleste af dem kunne sikkert nemt slettes. Jeg har bede ikke overblik over hvilke – der er fra fem år i menighedsrådet.

   Jeg sender også kopi til gmail af både indkommende og udgående mails, så har jeg da et eller andet, hvis det skulle gå rigtig galt en dag.

 2. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Det er en god idé at holde fast i noget normalitet, uanset hvad livet eller skæbnen smider på én, også selvom normaliteten er af en noget trælsere slags. Men det var da godt, at det bare var en visning, der drillede, og at du havde alle de vigtige mails, du har fået.
  Selv har jeg nærmest opgivet emails. Mine venner og bekendte er glade for sms og FaceBook messenger, forstå det nu hvem der kan. Jeg satser på, at det som er vigtigt fra offentlige myndigheder er havnet i eboks.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Ja Gudskelov var det bare en visning. Jeg har jo hele min historik i alle de mails.

   Jeg forstår heller ikke helt folks begejstring over SMS og Messenger. Jeg synes, jeg mister overblikket og kommer til at mangle netop historikken.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.