Kun en tåbe frygter ikke el-regningen

Kun en tåbe frygter ikke el-regningen

Inflationen ruller “deropad”

Kun en tåbe frygter ikke el-regningen

Inspireret af Eric:

Eric skriver om “Dyrtid og uvished”, og selv synes jeg, der for en gangs skyld er et ord, der fortjener at blive delt i to; det gælder ordet “Dyrtid”, der fuldt berettiget kunne skrives som “Dyr tid”.

Egentlig hedder udtrykket:

Kun en tåbe frygter ikke havet.

Udtrykket stammer fra de OBS-udsendelser, der for mange, mange år siden blev sendt ud til landets tv-seere, når den stod på fem minutters “Oplysning til Borgerne om Samfundet.”

Jeg går og frygter både el- og varmeregning og har sat ekstra til side for at få budgettet til fortsat at balancere, for det går jeg meget op i. Generelt bryder jeg mig ikke om ubalancer og slet ikke i budgettet, der helst bare skal passe sig selv og gå op i nul ved årets slutning.

Lade-stå-til-funktioner

Man kan vist ikke oversætte standbyfunktioner, men i følge min ven DDO drejer det sig typisk om elektriske apparater, der er klar til øjeblikkelig at blive aktiverede.

Jeg har gennemgået alle mine elektriske “apparater” og slukket for alle standbyfunktioner. Det geniale program (en “app”) “Watts”, man kan installere på telefonen/tabletten, viser, at jeg nu ligger 13 pct. under budgettet. Den reduktion er dukket op, efter jeg slukkede for alt, der stod på standby.

Hvad Watts helt præcist forstår ved “budget”, er jeg ikke klar over, men jeg gætter på, de mener, den sammenlignelige periode sidste år, da de jo ikke kender mit budget for el i kWh (det gør jeg ikke engang selv, jeg kender det kun i kroner).

13 pct. er meget – men hvad hjælper det, hvis priserne er steget 25 pct.? Jo det hjælper selvfølgelig med, at regningen ikke bliver de 25 pct. højere. Om man så kan sige, at jeg sparer otte procentpoint, kan jeg ikke lige finde ud af.

Der skulle ikke meget til:

  • Jeg slukkede for TV og den tilhørende boks, som jeg alligevel ikke har brugt i fem år, da jeg ser TV på min iPad og
  • jeg slukkede helt for den bærbare nød-PC, der alligevel kun skal tændes, hvis min stationære PC går i udu. Sidstnævnte slukkes helt hver dag,
  • jeg slukkede for el-kedlens standby.

Andre besparelser

Jeg har for længst slukket for fryseren, som jeg alligevel aldrig brugte, og som kun indeholdt en del tre år gamle koteletter og nogle grønærter mv. Om jeg slukkede før eller efter 1. januar i år, som Watts måler på lige nu, kan jeg desværre ikke huske, men jeg tror faktisk, det var før.

Watts gætter på, at mit kvartalsforbrug for første kvartal i år vil bliver 351 kWh.

I skrivende stund koster en kWh 3,42 kr. hos Seas. Kl. 19:00 – 20:00 vil den koste 4,77 kr. pr. kWh. Prisen vil falde lidt ved midnat. I morgen søndag vil den falde til 3,55 kr. kl. 03:00, så det er om at holde mig vågen. Det er fuldkommen vanvittigt. Jeg husker ikke, at jeg har set så høje priser på el før – men jeg synes, jeg betaler store el-regninger konstant.

Mere end halvdelen af prisen er “transport og afgifter”. Det samlede statslige provenu af afgifter på elektricitet udgjorde i 2021 11,9 mia. kr., mens det i 2020 udgjorde 11,2 mia. kr. Tallene er hentet i Danmarks Statistiks geniale “Statistikbank“. Jeg kan ikke finde ud af, om det er løbende eller faste priser.

 

Kun en tåbe frygter ikke el-regningen

Kun en tåbe frygter ikke el-regningen

 

Normalt sender udlejer kun breve, når de skal varsle en huslejestigning, men for et par uger siden kom der brev om, at jeg har lidt over 48.000 kr. på vedligeholdelseskontoen. Jeg spurgte dem, om jeg måtte bruge noget af beløbet på et nyt energirigtigt køleskab. Det måtte jeg desværre ikke, da det nuværende er funktionsdygtigt. Det ville sikkert ellers batte noget i energiregnskabet.

Jeg kunne selvfølgelig købe et lille energirigtigt køleskab selv, og det er ikke særlig dyrt, men så ville jeg stå med problemet, at der mangler en fryser, hvis jeg en dag skulle finde på at flytte. Det tror jeg ikke, jeg gør, men man kan aldrig vide.

Jeg har halogenspots over det hele, men bruger dem stort set ikke, da de er meget dyre i drift. Jeg har stort set kun lys over skrivebordet, da det er her, jeg er. Hvilken type pærer, det er, ved jeg ikke.

Hvad med varmen?

El-regningen kan man følge med i på mange forskellige måder, men hvad med varmen? Det er lige gået op for mig, at jeg faktisk har individuelle målere på alle radiatorerne. Det bliver næste indsatsområde. Jeg har ingen idé om, hvad det koster – men jeg vil ikke fryse. Det har jeg prøvet tilstrækkeligt i mit liv, så indtil videre betaler jeg, hvad det koster – men måske får piben en anden lyd, når regningen en dag kommer?

,

Der er kommet fart over feltet

Der er kommet fart over feltet

youSee havde et godt tilbud

Der er kommet fart over feltet

Man kan aldrig få nok hastighed, ram, harddiske osv. Det blev jeg let enig med min ven på Mors om. Da det jo ikke er gratis, har jeg gået og ventet på, at youSee skulle komme med et godt tilbud på forøgelse af min internethastighed. Egentlig var det ikke nødvendigt; bare en luksus.

Det gode tilbud kom onsdag i sidste uge. De ville mere end tredoble min bredbåndshastighed fra 300/60 til 1.000/100 for 50 kr. om måneden. Jeg ringede til dem, da det ikke lykkedes mig at lave aftalen via deres hjemmeside. Resultatet af samtalen blev, at de ville mere end tredoble hastigheden for kun 30 kr. om måneden. Det kunne jeg ikke stå for. Herudover sendte de en ny router med posten og bookede en tekniker, da jeg ikke orker at bøvle med den slags selv. Jeg kunne nok godt have fundet ud af det, men jeg orker det bare ikke. Det, der tager ham 20 minutter, ville sikkert tage mig tre timer. Og det er ikke sjovt.

Skal der bruges en tekniker eller ej?

Deres hjemmeside havde indledningsvist oplyst, at der skulle et nyt stik til, da jeg har bredbånd via kabel-tv-stikket (Coax). I telefonen sagde de, at det skulle der ikke. Det var godt, jeg bad om en tekniker, for da han kom, sagde han, at der skulle sættes et nyt stik op. Sikke noget roderi.

Kundeservice?

Jeg er godt tilfreds med youSees produkter. Der er aldrig udfald, de er aldrig “nede”, man får den hastighed, man betaler for osv. Men deres kundeservice er jeg virkelig ikke imponeret af.

Ringer man til dem, venter, venter, venter man med deres rædsomme musik i ørerne. De har en alenlang smøre, man skal taste sig igennem, hvor det er nærmest umuligt at vide, hvilke valg man skal foretage, og næsten uanset hvad man gør, skal man altid stilles videre til en anden medarbejder, og så kan man vente igen – stadig med musik. Man burde i det mindste kunne vælge musikken fra.

Hver eneste gang man ringer, får man en telefonsvarer, der siger “Vi har mange, der ringer til os i øjeblikket, derfor er ventetiden længere end normalt, men det er snart din tur”. Jeg kan det udenad. Det burde vel være en indikation på, at de skulle ansætte nogle flere medarbejdere? Skriver man til dem, får man et autosvar, der lyder, at de forventer at kunne svare i løbet af en uge. Det er ganske enkelt ikke godt nok.

Jeg bad dem anføre, at jeg ikke ville bøvle med noget selv og at alle enheder bare skulle virke, når teknikeren lukkede døren bag sig. Jeg er klar over, at det ikke er gratis. Medarbejder 1 sagde ja til det, men sendte en ordrebekræftelse, der blandt andet handlede om alt det, jeg selv skulle gøre. Ny opringning hvor jeg bad medarbejder 2 om en ordrebekræftelse, der rummede det, vi havde aftalt. Ordrebekræftelsen kom, men omhandlede ikke det aftalte. Ny opringning hvor medarbejder 3 spurgte, hvem jeg havde talt med. Hrm… det kan han vel se i sine systemer? Jeg ved det virkelig ikke. Herudover oplyste han, at det ikke kunne lade sig gøre at skrive det, da det ikke er en del af teknikerens arbejde. Han kunne dog sende en SMS, der angav, at teknikeren ville gøre sit bedste.

Samlet brugte jeg vel et par timer på at vente og tale med youSee den dag. Det burde ikke være nødvendigt.

Herudover ville teknikeren komme “mellem 7:30 og 16:00”. Det burde være muligt at indsnævre det interval i det mindste bare til formiddag eller eftermiddag.

Teknikeren kom i går

Kl. 9:30 ringede teknikeren på. Han kunne sit kram og han var vældig sød. Jeg lavede ham en kop kaffe og så gik han i gang. På en halv time havde han skiftet stikket, tilkoblet den nye router, tjekket at alt virkede, at hastigheden var korrekt og fortalt mig, hvilket nyt kabel, jeg skulle købe – sikkert bare i føtex – for at få det optimale ud af det nye setup. Herudover spurgte han, hvad jeg brugte den sorte tingest med de tre antenner til? Jeg vidste det virkelig ikke. Han kunne ikke se, hvad gavn den skulle gøre, så den fik vi hurtigt aflivet.

Der er kommet fart over feltet

Hu hej hvor det spiller nu. Når jeg arbejder på en hjemmeside og vil tjekke en opdatering for at se, om det ser rigtigt ud, er resultatet der med det samme. At hente TV Avisen frem på iPadden går også som en leg. Ikke noget med at sidde og vente. Det nye setup skulle kunne trække 10 samtidige brugere, men jeg har intet imod at bruge alle Megabitterne selv.

Billedet herunder stammer fra en hastighedstest på bredbånd.dk. Billedet i toppen stammer fra youSees hastighedstest.

 

Der er kommet fart over feltet

Der er kommet fart over feltet

,

Jeg har lagt mine våben

Jeg har lagt mine våben

Orker ikke at slås med firmaer

Jeg har lagt mine våben

Sådan sang Anne Dorte Michelsen, og jeg stemmer i. Pudsigt nok har jeg altid hørt det som “Jeg har lagt mine våben fra mig”, men rent faktisk synger hun “Jeg har lagt mine våben for dig”.

Jeg har kæmpet to kampe. Den ene har jeg tabt, den anden har jeg vundet.

Først succesen: Morningscore returnerer hele beløbet.

Morningscore gider ikke kæmpe med mig længere, og det er gensidigt, så nu venter jeg bare på, at hele beløbet triller ind på min konto igen. De laver et produkt, man kan bruge til at arbejde med sin SEO (Search Engine Optimisation). Det kan mange smarte ting, men det kan ikke bruges til at analysere store mængder af data. Det vil sige, at man ikke kan finde det, jeg kalder for “strukturelle fejl” på hjemmesiden.

Jeg kæmpede 104 dage med dem for at få dem til at indse, at der var noget galt med deres system. Gang på gang betonede jeg, at jeg ikke havde noget i mod at tage fejl, men at de så måtte forklare mig, hvad jeg gjorde forkert, når jeg udlæste deres data til regneark, og prøvede at finde fejlene – uanset om det var mine eller deres. Det hang simpelthen ikke sammen, uanset hvor mange timer jeg brugte på at analysere data.

Endelig den 2. februar lykkedes det at trænge igennem lydmuren, og direktøren gav mig gav mig endelig ret i, at der var noget galt. Det kan man lige nu se i denne video (lige knapt syv minutter). Den bliver nok ikke liggende så længe. De nulstillede herefter nogle data, og det hjalp bestemt meget på mine samlede resultater. Og det var jeg enormt glad for, for jeg ville jo gerne have produktet. Der var en grund til, at jeg investerede i det.

Endnu engang brugte jeg tre timer på analyser og sendte et pædagogisk og opdateret Worddokument, hvor de tilbageværende problemer var stillet meget overskueligt op. Jeg stillede spørgsmål til de ting, der stadig virkede mærkelige, og forventede at få nogle svar. Først glemte direktøren at åbne mailen. Jeg ventede en uge og rykkede så. Jeg fik det svar, at han ikke havde tid at se på det de første to uger. Jeg spurgte, om der så ikke var en anden medarbejder, der kunne hjælpe mig. Men det var åbenbart ikke muligt.

De vil ikke have et samlet dokument men et spørgsmål ad gangen i deres chat og helst belyst med skærmprint. Herudover kan de ikke påtage sig at besvare 20 spørgsmål, og de har allerede tabt penge på mig.

Det viste mig, at han ikke havde forholdt sig til det fremsendte, da man jo ikke kan tage skærmprint af et strukturelt problem. Det kan fx. være, at man beder Morningscore vise uløste problemer, men systemet leverer alligevel både løste og uløste problemer til regnearkene. Det ville kræve ca. fem skærmprint at vise det – og det ville være “Goddag mand økseskaft”.

Herudover er det ikke mit problem, at de har tabt penge på mig ved allerede at yde mere support end vanligt? Jeg har jo bare stillet spørgsmål til et produkt, der ikke fungerer, hvilket de selv indser, jf. videoen. Og mon ikke de har regnet avancen ind på de 700 andre kunder, der ikke stiller spørgsmål? Jeg mener: Hvilket firma budgetterer med underskud.

Konklusion

Hvis man kun har en lille hjemmeside og har mulighed for at behandle en problemstilling ad gangen, fordi der måske kun er 100 fejl, er det sikkert fint. De har mange smarte funktioner i forbindelse med søgeordsoptimering og meget andet. Dem har jeg ikke sat mig ret meget ind i, da jeg har villet rydde op i de strukturelle problemer først for dernæst at arbejde med resten. Jeg har lige nu 8.155 “problemer”. Nogle er reelle – andre er ikke; men på grund af roderiet er det ikke muligt at sondre mellem dem.

Det er ærgerligt, at det er endt sådan, for Morningscore kan bestemt nogle ting, men nu er vi så grundigt trætte af hinanden, at de har brudt en af deres “politikker” om ikke at tilbagebetale beløbet. Processen har taget samlet 116 dage med alt for meget negativ energi. Nu er det heldigvis slut. De har lukket min konto, så mon ikke pengene er her i løbet af et par dage?

Dernæst fiaskoen: Microsoft Support kan te sig, som de vil

Jeg har lagt mine våben

Jeg har lagt mine våben

Den 3. september slettede Microsoft Support brugeren på min PC, så den var ubrugelig. Supporteren mente, at vejen frem var en “clean install”. Det er det altså bare ikke hos mig, da det tager en uge at reetablere samtlige programmer, indstillinger og jeg ved ikke hvad, der er bygget op over årene. De har flere gange forklaret, at man ikke mister data. Nej – det ved jeg da godt. Jeg sendte maskinen til GladTeknik og det lykkedes dem at lave en redning, som jeg betalte 5.250 kr. for.

Lige siden har jeg prøvet at få en dialog med verdensfirmaet. To gange er jeg blevet henvist til deres “Feedback Hub”, når jeg har ringet for at få respons – måske bare åbne for dialog. I dag prøvede jeg endnu engang at kontakte dem. Først via chat, dernæst pr. telefon. Jeg ringede også den 5. januar og fik svaret, at jeg måtte vente til de havde behandlet sagen. Nu gad jeg bare ikke vente mere.

Der er ikke noget at gøre. Fx fik jeg at vide, at man ikke får svar, når man klager i “Feedback Hub”. Jamen så er det jo alletiders, at de henviser klager dertil. Det er fuldkommen risikofrit for dem. Hvor blev jeg sur. Som forbruger er man retsløs og har ingen muligheder for at trænge igennem til en medarbejder, der har kompetence til at træffe beslutninger.

Nu sletter jeg de 38 mails, der er sendt frem og tilbage og prøver at glemme det. Det er også negativ energi, og det gider jeg ikke samle på. Jeg vil hellere samle på kirkebogsinskriptioner, slægtsdata og TNG. Det gør mig glad i modsætning til diverse verdensfirmaer, der ikke ved noget om kundeservice.

 

Trustpilot har vist stor magt

Trustpilot har vist stor magt

Det er lykkedes at bryde gennem en lydmur

Trustpilot har vist stor magt

Midt i september 2021 købte jeg noget software, der kostede spidsen af en jetjager; faktisk kostede det 12,24 kr. pr. dag, men jeg havde ganget og divideret, mente jeg havde råd og forinden besluttet, at det nok var pengene værd, da det kunne understøtte en proces, jeg gerne ville kaste mange kræfter efter målt i timer og dage og uger (og sikkert også år) . Og det var helt bestemt det bedste software, jeg havde set i dets kategori. Herudover havde jeg fået det anbefalet af en professionel i branchen, der havde anbefalet det til mange af sine kunder, der var glade og tilfredse. Så altså: jeg hostede op med den eksorbitante sum.

Jeg gik i gang med at bruge det og syntes om meget af det, jeg så.

Oktober 2021

Den 23. oktober konstaterede jeg, at der var fejl i softwaren, og at jeg ikke kunne stole på produktets resultater. Det vil sige, jeg kunne slet ikke bruge det til mit formål, der primært var af analytisk art. Jeg skrev til firmaet og fortalte om de fejl, jeg kunne se, men også, at jeg ikke havde det ringeste problem med selv at tage fejl, men så måtte de forklare mig, hvad jeg gjorde forkert. Jeg fremsendte en stribe analyser bilagt dokumentation for det, jeg mente, der var galt.

Firmaet havde mange bortforklaringer og lyttede reelt ikke til mine indvendinger. Jeg brød ikke gennem lydmuren men fik nærmest en sludder for en sladder retur. De forholdt sig ikke til det, jeg havde brugt tre timer på at udarbejde og forklare.

November 2021

Midt i november gentog jeg analyserne, brugte igen tre timer og fremsendte endnu engang et oversigtsnotat med oversigter bilagt en stribe Excel-filer, så de kunne se, hvordan jeg kom frem til mine resultater, og det jeg simpelthen ikke kunne forstå. Endnu engang skrev jeg til firmaet, at jeg måske tog fejl, men så måtte de fortælle mig, hvori mine fejl bestod. Jeg bad tillige om et estimat for, hvornår de ville dykke ned i de problemer, jeg påpegede.

Firmaet lovede på det tidspunkt, at de ville vende tilbage, når de havde set på tingene. Jeg hørte intet. Det tog jeg som udtryk for, at de netop ikke havde set på tingene. Anderledes kunne det vel næppe tolkes?

13. januar 2022

Den 13. januar sen aften skændtes vi, så det bragede pr. chat, for på det tidspunkt havde jeg regnet ud, at de måtte tilbagebetale mig 4.050,22 kr. for den tid, hvor det beviseligt ikke havde fungeret. Der ville jeg ganske enkelt ikke vente længere på at få den vare, jeg havde betalt i dyre domme. Hvis de refunderede mig de lidt over 4.000 kr., ville de slippe for at høre mere fra mig. Det var endda billigt sluppet.

De oplyste, at den del af varen, der har min interesse, ikke var en del af “kerneydelsen”, men det havde jeg aldrig fået noget at vide om, for så havde jeg jo ikke købt varen. De oplyste også, at det ikke var deres “politik”, at tilbagebetale et beløb til kunder, der ikke fik den vare, de havde betalt for. Jeg svarede, at jeg var tindrende ligeglad med den ene og den anden politik. Enten måtte de levere varen i funktionsdygtig stand eller også ville jeg ganske enkelt have mine penge igen. Der står altså ikke idiot i panden på mig.

Jeg fremsatte en form for mæglingsforslag, nemlig at vi tog en telefonsamtale. Det ville de ikke, da de ikke kunne finde rundt i diverse opgørelser, som de også mente var forældede.

“Aftalen”, eller hvad man skal kalde den, blev, at jeg ved udgangen af januar lavede alle analyserne endnu en gang, for så ville alt være rettet op og se helt rigtigt ud. Sagde de.

31. januar 2022

Uden at jeg egentlig havde lyst, investerede jeg endnu en gang tre timer i skidtet. Og det så overhovedet ikke bedre ud – faktisk tværtimod. Meget var blevet værre, og meget var fuldkommen uændret siden november. Igen lavede jeg et oversigtsnotat og en stribe Excel-ark. Notatet var denne gang stillet endnu mere “pædagogisk” op, så det burde være muligt (og let) at se, hvilke problemer, jeg fortsat kunne konstatere og dokumentere.

Magien og truslen, der brød lydmuren

I den ledsagende mail skrev jeg

Hvis jeg ikke modtager en tilbagebetaling på 4.050,22 inden den 8. februar i år, har jeg kun en mulighed tilbage, når I ikke ønsker at indgå i en dialog, og det er at skrive en begrundet dårlig anmeldelse på Trustpilot. Jeg er ked af det, men jeg har købt en vanvittigt dyr ydelse, der slet ikke kan det, jeg skal bruge den til. Jeg har ikke behov for smarte ikoner osv. Jeg har behov for at danne overblik, og det er ikke muligt. Og jeg blev ikke orienteret om, at CSV-filerne ikke var en del af (kerne-)ydelsen.

Jeg har ventet siden den 23. oktober 2021 på, at værktøjet skulle kunne det, jeg har behov for og betalt en formue for. Nu vil jeg ganske enkelt ikke vente længere. Det har ikke engang været muligt at få et estimat for, hvornår man ville nå til at prioritere mine problemer. Jeg giver op!

Og så skete der endelig noget efter 102 dages kamp. Pludselig har de forholdt sig til, hvad jeg har skrevet, pludselig er der dialog og pludselig er de på tilbagetog og takker mig for mit egentlig ret store arbejde med at påvise fejlene i deres produkt. Pludselig er de klar over, at de har en opgave med at få produktet til at fungere, og pludselig nævner de selv, at de selvfølgelig skal godtgøre mig for den tid, produktet ikke har fungeret.

Det er det, der får mig til at tænke, at for en virksomhed, der kun har ganske få anmeldelser på Trustpilot, faktisk kun fire, vil en begrundet dårlig anmeldelse betyde rigtig meget, 20 pct., så bare truslen gør, at de kommer ud af starthullerne. Trustpilot kan altså noget!

Nu mangler jeg bare at vinde over Microsoft.