, , ,

Flere gamle billeder

Carl Christian Schiøtt

Min blog handler rigtig meget om slægtsforskning i øjeblikket, for det er det, der optager mig allermest og det, jeg har størst glæde ved. Hvis du synes, det er kedeligt, så skal du bare springe over i nogen tid, så bliver det nok hverdag igen 🙂 Selv elsker jeg det nørdede detektivarbejde og det at finde frem til personer og historier. Når først de er fundet, og historierne er skrevet, er de egentlig ikke så interessante længere, og jeg springer videre til den næste person i rækken. Noget af det gode ved slægtsforskning er, at der altid er et sæt forældre mere at lede efter 🙂

Dagen i dag er gået med at skrive en artikel til bladet Slægt & Data, der udgives af slægtsforskerforeningen DIS-Danmark. Jeg er spændt på, om de tager artiklen, som den er, eller om der skal ændres meget i den. Jeg har gjort mig umage og håber, “redaktricen” kan lide den. Der bliver lidt arbejde med korrektur til dig Ellen for det, der kommer på nettet, skal helst være fejlfrit.

Carl Christian Schiøtt

Heidi Larsen, som jeg omtalte i et tidligere indlæg, er virkelig god for gamle billeder af slægten. Her er et par flotte militærbilleder af Carl Christian Schiøtt (1882  – ?). Hvis du klikker på billederne, bliver de vist i stor størrelse. Bemærk hvor velholdte billederne er; der er ikke en eneste ridse eller skramme selv ikke efter alle de år, der er gået, siden de blev taget. I Heidi Larsens del af familien er de vist gode til at passe godt på minderne. De billeder, jeg selv har kunnet bidrage med, har alle skullet en tur gennem Photoshop for at få et bare hæderligt resultat ud af dem.

Jeg er ved at få et meget givende samarbejde med Heidi Larsen, der har fundet frem til mig via Facebook, hvor hun søgte efter Frederik Albrekt Jens Schiøtt, som jeg også har søgt efter i mange år – det var ham, der forsvandt i Amerika. Hun vil gerne samarbejde og levere oplysninger, og hun blev især glad, da jeg kunne oplyse, at jeg aldrig viser levende personer på min hjemmeside med slægtsdata. Hvis man vil vise levende personer på internettet, skal man i hvert fald sikre sig deres samtykke først. Det er ikke ulovligt at vise banale oplysninger om de levende (fx navn og fødselsdato), men hvis de begærer sig slettet, skal man uden videre henstilling gøre det – det viser afgørelser fra Datatilsynet.

Nu er det god nat, for vækkeuret ringer kl. 06:00 – det er ukristeligt tidligt, men jeg kan godt lide at have god tid til min morgenkaffe og at være helt frisk og klar, når jeg møder på arbejde.

8 replies
 1. Donald
  Donald siger:

  Jeg kan godt forstå at du skal have god tid. Det er rart – håber det var en god dag idag, tirsdag d.22, første arbejdsdag efter Påske.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   Ja god tid om morgenen er så dejligt, og det er især dejligt at møde helt frisk på arbejdet kl. 8:45. Det var bestemt en fin dag på arbejdet. Jeg er jo glad for at være der.

   Svar
 2. Ellen
  Ellen siger:

  Hovhov – Det lyder som om jeg garanterer for fejlfrihed, og det gør jeg overhovedet ikke! Det ville være alt for arrogant … jeg er bare et par ekstra øjne 🙂

  Svar
 3. Fruen i Midten
  Fruen i Midten siger:

  Umiddelbart tænkte jeg, at det var overraskende, at du også var interesseret i andres familier. Men du giver så selv forklaringen; at det er selve jagten, du godt kan lide. Og bagefter er det så knapt så interessant ;-). Nogle familier er vist bare bedre til at gemme gamle ting og sager end andre. Min farmor havde gemt alle min farfars kærestebreve til hende. Og det var ikke så få, for min farfar skrev hver eneste dag. Men så en dag kom min faster – der på det tidspunkt samlede på frimærker – og klippede alle frimærkerne af kuverterne. Og så er jeg bange for, at brevene røg ud. Synd og skam. De ville have været en guldgrube nu, små hundrede år senere.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Fruen i Midten

   Alle de personer, jeg roder med, er jeg skam beslægtet med dog nogle mere end andre og af og til skal slægtsforholdet findes lidt langt ude. Men bortset fra det har du ret i, at det er jagten, der fascinerer mig, simpelthen selve detektivarbejdet

   Hvor er det frygtelig at læse om alle de kasserede breve – det er jo virkelig et lille stykke kulturhistorie, der er gået tabt. Jeg forstår slet ikke, at det kan ske.

   Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Det er en af de mange fascinerende aspekter ved slægtsforskning.

   Du må også have en god uge.

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *