,

Flere altertavler

Så gik der endnu en lørdag i selskab med nogle søde og fornuftige unge mennesker. De arbejder målrettet og koncentreret, og de får allesammen fremstillet en altertavle under temaet “Kampen mellem det gode og det onde”. Til collagen herover har jeg udvalgt dem, som jeg selv bedst kan lide.

Når de fremlægger deres resultater, er Inge-Hanne (præsten) rigtig god til at spørge til, hvad det er, der er malet og koble det til kristendommen. Af og til får hun mere ud af det, end de unge selv har lagt i det, men sådan er præster – hun siger det selv – de tolker på alting. Selv er jeg ikke særlig god til at se på billeder, og jeg er heller ikke særlig bibelstærk, så jeg nøjes med at tage billeder og så i øvrigt slår ørerne ud.

Jeg fik repareret på alle de dårlige billeder fra sidste uge (dem der var skæve). Vi var tre til at kigge i søgeren og se, om det så ordentligt ud, og det er da også lykkedes. Denne gang er de noget nær perfekte.

 

10 Svar
 1. kisser
  kisser siger:

  Godt tema præsten har valgt. Og et godt initiativ.
  Som jeg “ser” tavlerne – kan man folde siderne ind over midten?

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kisser

   Ja siderne/fløjene kan foldes ind over midten. Flere maler en dør/port, så man lige som åbner for motivet inden i.

 2. Donald
  Donald siger:

  Med en djævel i den ene side og en engel i den anden? Det er stærke sager 🙂
  Jeg tror faktisk at man bedre kan forstå ond og god ved at se på biologiens nødvendighed, det er vist et underligt udtryk, men altså: For at leve må vi spise og vi kan ikke spise sten, derfor må vi spise andre levende organismer. Men vores egen familie, slægt, stamme, land, race, art – og endda også miljøet, biosfæren, – må vi beskytte og holde sammen på. Sådan som jeg ser det er det vigtigt at vi lærer at balancere forsvar (og spisning!) med beskyttelse af vores egne og også andre levende væsener. Jeg er hverken veganer eller vegetar, jeg mener bare, alting med måde! 🙂

  Nå var de altertavler: Jeg kan godt lide dem og ideen med at lave dem får garanteret både børn og voksne til at tænke sig om en ekstra gang.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   Mange sætter engle overfor djævle og du har ret i, at det kan være et meget stærkt udtryk især hos dem, der er dygtige til at male.

   Jeg synes, du kommer med alle argumenterne for at blive vegetar 🙂 Det har jeg for øvrigt været i 10 år. Og det var 10 gode år.

   I dag er der fernisering på altertavlerne og forældrene er inviteret til samtidigt forældremøde. De unge mennesker bliver taget seriøst, og det tror jeg godt, de kan lide. Inge-Hanne har kørt dette projekt i mindst 10 år, og det har vist altid været en succes.

   • Donald
    Donald siger:

    Ja, det er nemlig argumenterne for at være vegetar – jeg vidste ikke du var vegetar eller måske har jeg vidst det og glemt det igen. 🙂

    Der skulle jo stå “Nå, det var de altertavler” (altså: tilbage til emnet) – i begyndelsen af nederste paragraf.

    Det er godt at billeder og altertavler bliver taget alvorligt. Tænk hvor ville det gøre ondt hvis man var et ungt menneske og blev set med smilende overbærenhed, når man åbnede for sine inderste tanker.

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Donald

     Jeg burde have skrevet, at jeg har været vegetar for snart mange år siden men ikke er det mere.

     Vi tager de unge meget seriøst, og jeg tror, de kan mærke det.

     • Donald
      Donald siger:

      Tak for den uddybning 🙂
      Oh! vegetar for flere år siden? Javel så; jamen så har du det måske ligesom jeg at mådehold med alting er OK? (med undtagelser, selvf.) Jeg har flere gange hørt og læst, at det er spisning af animalske produkter (alt, fra mælk og æg over larver og insekter til fisk og kød) som gjorde mennesket i stand til at lave andet end at spise hele tiden – og derved udvikle en eller anden form for intelligens. Men jeg er på den anden side sikker på at moderne planteprodukter (eller skal man sige vegetar-produkter, jordnødder, soya, bønner mv) er så righoldige, at man kan leve på dem uden bivirkninger.

      🙂

     • Stegemüller
      Stegemüller siger:

      @ Donald

      Med vore dages viden om ernæring og om hvad de anbefalede dagsdoser er og om hvordan de skal sættes sammen, er der ingen tvivl om, at man kan leve fint som vegetar. Jeg havde i hvert fald ingen problemer de 10 år, jeg var vegetar.

      Jeg tror, at “alting med måde” er en god sætning at efterleve.

Der er lukket for kommentarer.