Filmen har nu varet omkring 135 dage

Filmen har nu varet omkring 135 dage

Jeg har været hos psykologen

Filmen har nu varet omkring 135 dage. Det er en psykose

Hun er så dygtig, og får mig til at se mere nuanceret på både fortid og nutid. Hun mener, det er en psykose.

I forbindelse med en regulær “shitstorm”, der involverer Folkekirkens Nødhjælp, og som jeg kom til at starte på Facebook, sagde hun pænt, at jeg er lidt naiv. Tja det er nok rigtigt, men jeg tror altid på det gode i mennesker. Der er nok grund til at revidere den opfattelse!

Der er ting i min fortid, jeg finder direkte pinlige. Hun bringer mig til at se en forbindelse mellem alt det pinlige og så filmen i dens evindelige loop.

Jeg kan ikke slippe af med filmen ved egen kraft. Jeg må erkende, at jeg behøver hjælp. Den har nu varet i ca. 4½ måned, og hvis jeg ikke ellers havde det ret godt, ville jeg blive sindssyg af den. Den er det første, jeg ser og hører for mit indre blik om morgenen, og det sidste jeg ser og hører, inden jeg sover. Den er en belastning, som kun få kan forestille sig.

Melita – overlægen på psykiatrisk afdeling – havde travlt med at fortælle mig, at den sikkert snart ville gå over. Det var lidt enøjet. Hvorfor skulle den gå hurtigt væk? Hvilken evidens havde hun at støtte sig til? Det er jo en afart af de mange skizofrene, der hører stemmer. Stemmerne forsvinder helle ikke af sig selv!

Jeg prøver at skubbe den væk på samme måde som var det klinisk angst. Anette Friis (psykologen) siger, at det svarer til børn: Jo mere man skubber dem væk, jo mere vil de sidde på skødet af en. Der er behov for at dykke lidt ned i det – egentlig ikke fordi, jeg har lyst, men fordi et eller andet må ske, selv om jeg føler mig “fed up” med min pinlige fortid. Jeg stoler mere på hende end alle de andre, jeg har opsøgt for at få styr på fortiden. Fortiden har minimum kostet mig 100.000 kr. Hun forstår mig bedre, og vi har en fem-stjernet kemi! Hvis der er nogen, der kan hjælpe mig af med filmen, er det hende.

Sommer

Jeg ser “Sommer” – den efterhånden gamle serie (fra 2008) på DR1 om lægen Christian, der får Alzheimers sygdom, sønnen Jacob, der vil til Malawi og den anden søn Adam, der helst ikke vil overtage praksis, men har travl med at flirte med flere forskellig kvinder.I historien flettes ind, at han ved en fejltagelse kom til at forvolde et andet menneskes død.

Serien er rolig, og man kan følge med i eget tempo, og den har en relevant historie at fortælle. Jeg kan godt lide skuespillerne: I hovedrollerne ses Jesper Langberg, Lisbet Dahl, Michael Birkkjær, Lars Ranthe, Marie Louise Wille og Cecilie Bøcker Rosling.

En clean install/en ren installation af Windows

PCen viste pludselig svaghedstegn i form af, at den kun startede 20 pct. af gangene, jeg bad den starte.

Ny er den ikke, men den har være hos computer-doktorer og fået formateret sin SSD på C: og installeret Windows 10 forfra. Deres priser og service er absolut OK.

Nu starter den som en mis, og det er bare fantastisk dejligt. Det er, som var den helt ny.

Jeg var godt forberedt: Databasen med kodeordene ud på den eksterne harddisk, ligeså med backup af mails og alle bogmærke fra Firefox.

Jeg startede med at konstatere, om jeg var på nettet. Det var jeg. Så download af sikkerhedsprogrammet Kaspersky og gendanne en backup derfra. Det gik helt smertefrit. Næste skridt var at hente og installere Thunderbird (e-mail-programmet) og Firefox (browseren). Det gik også fint, efter jeg havde indlæst backups.

Labtec har også testet min hardware for fejl, men der er ingen fejl. De mente, at hvis den opfylder mine behov, kan  den holde minimum fire år endnu.

Skønt med en “ny” computer.


Her kommer du til menupunktet “Psykiatri”, hvor du kan navigere mellem alt, jeg i årenes løb har skrevet om bipolar affektiv sindslidelse og Aspergers syndrom.

3 Svar
 1. kisser
  kisser siger:

  Hanne, jeg hører også til i den naive ende af skalaen – og at se det gode, der er i alle mennesker.
  FB er en underlig størrelse ind i mellem.
  Mon ikke vi alle sammen har noget i bagagen fra fortiden, som vi synes er pinligt? Det er jo også det der har givet os erfaringer.
  Det er bare med at få det frem i lyset og slutte fred med det – om muligt.
  Håber din psykolog kan hjælpe dig til at få slukket for filmen.

 2. Jørgen
  Jørgen siger:

  Dejligt med mælk i kaffen. Dette med blæsevejret på FB, får den tanke frem, at man skal holde sig fra diskussioner, der ser ud til at køre på en slags autopilot, ex. fælles forargelse over et eller andet. Den slags minder lidt for meget om nytteløs kommunikation fra det der i transaktionsanalyse kaldes forældretilstand. Her har vi vores fordomme placeret og det er vist nok en noget krævende opgave at ændre på mekanismerne i den del af os.
  Dejligt for dig at pc’n virker og synes holdbar nogle år endnu.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Du kan så sandelig tro, jeg har lært noget om Facebook! Jeg kvajede med ved at skrive om, hvem der betaler hvilke timer. Det var taktisk og politisk rigtig dumt af mig, og ville kunne stille både kommunen og FKN i et dårligt lys. Jeg talte med HR-chefen om det, og han tog det stille og roligt. Jeg er virkelig glad for, at han stak hovedet ind, så vi kunne tale om det i stedet bare at sende mails frem og tilbage.

   Åh det er så skønt med den PC. Jeg “leger” med at installere programmer en rum tid endnu.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.