,

Fedt!

Spidsbryst i tomat med pasta og frisk mozzarella

Det var så aftensmaden. Sund, velsmagende og god at se på. Jeg nyder også maden med øjnene. Og mens jeg tilbereder måltidet, smager jeg også lidt på de rå-varer. Jeg kan godt lide at vide, hvordan det smager, inden det på forskellig vis er blevet varmebehandlet.

Ny kasse og ny vægt

Jeg er blevet lidt vel tung; der er for mange bukser i skabet, jeg ikke længere kan skrue mig ned i. Mit BMI er lige på grænsen, så nu, hvor vi for længst har passeret januar, vil jeg prøve en ny kasse fra Aarstiderne: “Slank 24/7” fem dage pr. uge. Det ser godt ud. Jeg glæder mig til at få den første af denne type i morgen/i nat. Der  er simpelthen alt, hvad man skal bruge til fem dage, alle tre måltider. Gad vide om det vil virke? Det er smådyrt, men jeg vil ikke spare på mad!

Det underlige er, at jeg aldrig spiser kager, drikker sodavand, køber slik eller den slags, for jeg kan ikke lide det. Der er to dage serveret kage på arbejdet, men jeg har ikke kunnet lide at sige, at jeg ikke kan lide det. Jeg vil jo ikke være “hende den sære”. Når de først har ansat mig, vil jeg sige “nej tak” til kagen 🙂

Fedt! 3Men jeg begår én synd, som jeg talte lidt med min kontaktperson i DPC om i dag: Hyldeblomstdrikken!

Hvor er jeg altså tåbelig. Hun fortalte, at den indeholder lige så mange kalorier som en almindelig sodavand. Jeg har minimum drukket tre store glas pr. dag, og det svarer til en liter og giver 1.700 kalorier…

Et eller andet sted på nettet regnede jeg ud, at mit kaloriebehov er 1.644,24 pr. dag. Og det har jeg så haft dækket med hyldeblomsten…

Min kontaktperson mener slet ikke, at jeg ligner en, der vejer for meget, men det er jo heller ikke hende med de ubrugte bukser.

Jeg vil købe en vægt, så jeg kan holde øje med udviklingen. Hidtil har den slags interesseret mig så lidt, at jeg ikke har set nogen grund til at investere i en sådan.

Jeg er gået i gang med at træne mig op til atter at mene, at postevand smager godt.

4 Svar
 1. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Jeg tror meget på, at man skal spise sine kalorier, ikke drikke dem. Med mindre man altså _skal_ tage på. Juice, saft, sodavand, den slags glider bare for nemt ned og giver dermed for mange kalorier, med mindre man vælger de kaloriefrie varianter. Disse er til gengæld så fulde af e-numre, at de bestemt ikke kan anbefales.

  Vand skal ikke smage af noget. Hvis det gør, er der noget galt med det. Dvs. det smager hverken godt eller dårligt, men det slukker tørsten. 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Jeg er (blevet) enig med dig i, at man som absolut hovedregel skal spise kalorierne, og jeg forstår faktisk slet ikke, jeg nogensinde har kigget på “indholdsfortegnelsen” på hyldeblomstdrikken. Det ønskede vægttab bør gå nemt, når jeg sparer 1.700 kalorier bare ved den lille ændring.

   Næh måske skulle jeg ikke have skrevet “smager godt” men i stedet “føles godt” om postevandet.

 2. Jørgen
  Jørgen siger:

  Eksemplet med den sukrede hyldedrik er en glimrende illsutration af, at det er klogt at tælle den slags med til det daglige kalorieindtag. Ellers har det konsekvenser,som du jo har opdaget.
  Hvis du kunne finde på at gå en god lang tur, kunne belønningen for de på turen forbrugte kalorier være et lille glas hyldesaft. God ide, ik.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Ti hi… du vil absolut have mig til at spadsere. men jeg synes altså, det er så afskyelig kedeligt i en by. Havde jeg en skov, var det muligvis (men ingen garantier) noget andet. Så undværer jeg hellere hyldeblomstsaften :-). Vand smager jo godt nok…

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.