,

Falsk alarm

Falsk alarm

Det var heldigvis falsk alarm

I går havde jeg et indlæg, der hed energi, hvor jeg fortalte om alt det, jeg lige pludselig orkede efter ikke at have orket noget som helst i lang tid. Henny reagerede prompte, hoppede ud i det og spurgte, om denne pludselige energiudladning kunne være udtryk for starten på en ny mani? Madonna fulgte trop. Så blev jeg forskrækket. Jeg har stor tiltro til mine læsere, der har fulgt mig i flere år end nogen læge, så jeg tog til Psykiatrisk Center Glostrup, hvor jeg af administrative årsager skal henvende mig, selvom jeg faktisk hører til på Hvidovre, hvor jeg kender personalet.

Forberedelser inden afgang

Først ringede jeg nu til Hvidovre og fik en snak med en sygeplejerske, jeg kender. Så blev jeg ringet op af en læge, jeg også kender. Hun rådede mig til at tage til Glostrup, og det gjorde jeg så selvfølgelig. Efter tre timer i venteværelset blev det min tur. Jeg kom til at tale med en ung sød læge, der stillede mange gode spørgsmål.

Lige nu er det vist falsk alarm

Hun kunne ikke garantere, at der ikke ville dukke en mani op, men lige på det tidspunkt vurderede hun ikke, at der var tale om en mani. Hun lagde vægt på, at jeg havde klaret timerne i venteværelset godt, at jeg faktisk havde fået færdiggjort alle mine projekter herhjemme, at hun ikke var nødt til at afbryde mig i min talestrøm, at jeg sad roligt på en stol, at jeg ikke havde fået øget lyst til sex (ti hi), og at jeg ikke virkede vred og opfarende.

Hun vurderede, at jeg havde god forståelse for min egen sygdom, og at det var bedre at henvende sig en gang for meget end en gang for lidt. Det bedste jeg kunne gøre var faktisk at gå hjem og prøve at sove – det kniber det nu en del med, hvilket er et af de klassiske tegn.

Hun spurgte, om jeg gerne ville hjem? Ja for Søren da. Jeg ville slet ikke kunne overskue en indlæggelse lige nu, hvor der skal træffes vigtige beslutninger på arbejdet, som har vidtrækkende konsekvenser for min fremtid.

Så jeg slap med skrækken. Gudskelov.


Her kommer du til menupunktet “Psykiatri”, hvor du kan navigere mellem alt, jeg i årenes løb har skrevet om bipolar affektiv sindslidelse og Aspergers syndrom.

14 Svar
 1. kisser
  kisser siger:

  Hvor er det godt at læse, at alt er godt.
  Jeg kan helt tilslutte mig det Eric skriver 🙂

 2. Eric
  Eric siger:

  Det er så rart, når folk er glade. 🙂 Det modsatte er så meget sværere at håndtere. Og så lærer man noget ved at læse med her. Jeg får i hvert fald et indblik, jeg formentlig ikke ville have fået uden din ærlighed.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Det er dejligt at være glad – og måske især over falsk alarm. Jeg havde simpelthen ikke kunnet overskue, hvad en indlæggelse ville betyde lige nu.

   Jeg er meget åben og meget ærlig på denne blog. Af og til overvejer jeg, om det er for meget og om jeg skulle skrue ærlighed og åbenhed ned for ikke at blotte mig selv for meget. Det ville bare ikke rigtig passe til mig. Jeg fortæller historierne, som de nu engang er, og da jeg får fin respons, tror jeg, at mine læsere kan lide dem, som de er.

   PS: Det glæder mig, du synes, du får et nyt/anderledes indblik. Det er præcis det, der er idéen.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Deborah

   Ja pyha… jeg slap med skrækken.
   Tak for linket. Den artikel vil jeg meget gerne læse.

   Jeg fik ikke sovet så meget men pyt med det. Det er jeg efterhånden vant til.
   Også god weekend til dig.

 3. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Jeg er så glad for, at det ikke var en mani denne gang. Men måske kan du bruge denne falske alarm, som jeg så har været med til at slå, til en slags målestok til en anden gang? Det blev lidt kringlet udtrykt, håber du kan forstå, hvad jeg mente.
  Men jeg kan godt forstå, at det ellers kan være svært selv at se, hvornår man er “normal” (hvad det så er for en størrelse), og hvornår det er sygeligt. Husk lige på, at mange såkaldt normale også har søvnbesvær.
  Men hurra for, at du i lægernes øjne har sygdomserkendelse. Når du nu ikke kan blive “rask”, så må det jo være det, du skal have for at navigere verden.
  Held og lykke med det.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Jeg er også glad! Jeg forstår til fulde, hvad du mener med at gøre den falske alarm til målestok – andre ord for erfaring. Nu ved jeg, at det kan være sådan med en masse energi uden at være sygeligt. Og det er dejligt. Jeg er sådan set også glad for, at den læge fra Hvidovre syntes, jeg skulle henvende mig i Glostrup; helt galt marcheret var vi/du altså ikke. Agnes – som hun hedder – ville gerne, at en læge så mig face to face, og det er klart med alle de små ting, de lægger mærke til: Kropssprog, sidde stille på en stol, mimik mm.

   Jeg har mange gange fået at vide, at jeg har god sygdomserkendelse/-indsigt, og det er jeg faktisk rigtig glad for.

   Tak.

 4. Kirsten b. r.
  Kirsten b. r. siger:

  Sikket held. På mig virkede det nu heller ikke sådan. Jeg har jo snart fulgt dig i mange år.
  Rigtig god arbejdslyst i den kommende uge.
  Kh
  Kirsten

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kirsten b. r.

   Ja for Søren – jeg er også lettet. Det er rigtigt, du har været i endda rigtig mange år, måske helt fra 2003, hvor jeg begyndte at slægtsforske. Tænk er det virkelig 15½ år der bare lige er smuttet?

   Den kommende uge vil byde på en evaluering af min arbejdsindsats. Jeg skal have forberedt, hvad jeg vil sige. Lidt nervøs er jeg nu da.

 5. Madonna
  Madonna siger:

  Det lettede, Hanne, godt du blev frikendt, men som du siger, hellere en gang for meget…..:-)

  Vi læsere er jo ikke uddannede psykiatere, men er bare opmærksom på de symptomer der beskrives, med det kendskab vi har blandt pårørende og omgangskreds.

  Så måske burde vi holde mund, men det er gjort i en god mening.

  Go’ søndag!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Madonna

   Nej for Søren I skal da ikke holde mund. Det kunne jo være… og så er det vigtigt at stoppe det hurtigt, inden jeg danser på væggene.

   Selvfølgelig er I ikke psykiatere, men mange af jer af har “kendt” mig i ganske mange år – længere end nogen læge nogensinde vil komme til. Derfor tager jeg jeres udmeldinger seriøst. Og den læge jeg talte med i telefonen, anbefalede mig da også at henvende mig på Psykiatrisk Skadestue, så helt ude i hampen var I da ikke 🙂

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.