Fælleslisten

Afstemningsvalg i Hvidovre sogn

Som tidligere skrevet har vi i Hvidovre sogn afstemningsvalg til menighedsrådsvalget den 8. november 2016 kl. 9:00 – 20:00.

I dag samledes Fælleslisten sig så for at fastlægge en strategi for “Valgkampen” og tale om de virkemidler, vi kan benytte os af. Jeg kan ikke frigøre mig fra at synes, at det hele er temmelig pjattet, og at den anden liste i sognet er temmelig barnagtig – bare navnet: “Vi er dem, de andre ikke vil lege med”. Men sådan er det naturligvis, når der er tale om demokrati, og så må vi jo alle se at få det bedste ud af det.

Jeg går ikke ud og fisker stemmer. Jeg kan ikke finde ud af det, og det er slet ikke min stil. Men selvfølgelig skal man gøre et eller andet for at fiske stemmer. Hvis jeg kan sidde hjemme bag min 24″ skærm og udgyde ord, går det fint, men det andet… gys. Jeg er simpelthen ikke ekstrovert nok. Jeg kan ikke!

Ulla havde lavet en rigtig fin flyer, der i korthed beskrev hendes fokuspunkter for de kommende fire år. På den ene side noget tekst, og på den anden side et billede af hende selv og lidt tekst om, hvem Fælleslisten består af. Super cool men ikke noget for mig. Jeg kan slet ikke fatte mig så meget i korthed. Jeg er nødt til at have noget mere substans i form af flere ord.

Min “valgtale” – hvis jeg skulle holde en

Jeg har været i menighedsrådet siden 2008. Jeg har primært arbejdet tæt på de kirkelige kerneydelser; det vil sige, det der sker i kirken og vores aktiviteter. Disse to ting vil også have mit fulde fokus i den kommende valgperiode.

Som en tredje ting vil jeg nævne, at menighedsplejen har min fulde attention. Med menighedsplejen støtter vi de mennesker i Hvidovre sogn, der har det sværest. Vi uddeler blandt andet gavekort til Rema 1000, så en forsørger kan købe sund mad til to eller tre dage. Det er trist, at det skal være nødvendigt i dagens Danmark, men når det nu er nødvendigt, bidrager Hvidovre kirke ved hjælp af kirkebøssen. Der er ingen tvivl om, at indførelsen af det “moderne kontanthjælpsloft”, hvor enlige forsørgere rammes hårdest, vil betyde et større pres på menighedsplejen. Vi skal i kirken have en klar strategi for, hvordan vi imødekommer alle disse ekstra ønsker.

Min erhvervsmæssige baggrund er, at jeg er cand.jur, men at jeg har specialiseret mig i resultat- og økonomistyring i staten. Herudover har jeg mange års erfaring med ledelse af større statslige IT-projekter. Disse to ting har givet mig erfaringer med styring og ledelse, der kan bruges i kirken, da de kirkelige projekter, ofte kan strømlines og effektiviseres. Hvidovre Kirke er en offentlig virksomhed og er underlagt de samme effektiviseringskrav som alle andre offentlige virksomheder. Det er min opfattelse, at jeg kan bidrage på disse punkter.

Som sidste fokuspunkt har jeg kirkens økonomi. Mit mål er at skabe åbenhed og gennemsigtighed i økonomiforvaltningen. Vi forvalter ca. fem millioner på årsbasis. Det er mange penge. Økonomiforvaltningen kan strammes op og gøres mere gennemskuelig.

Baggrundsviden: i 2014 blev jeg diagnosticeret med en alvorlig psykisk sygdom, som gør at jeg kun kan arbejde 15 timer om ugen. Det betyder så, at jeg kan lægge flere kræfter i menighedsrådet.

Lidt om Fælleslisten

Fælleslisten består for langt hovedpartens vedkommende af de mennesker, der har siddet i rådet i en årrække. Og det var os, der fik flest stemmer til opstillingsmødet den 13. september. Vi vil hurtigt kunne konstituere os igen i november, når valget er overstået. På Fælleslisten trækker alle på samme hammel, selv om vi ikke er enige om alting. Vi prøver at forhandle os frem til løsninger, hvilket som regel lykkes.

5 Svar
 1. Mia Gerdrup
  Mia Gerdrup siger:

  Jeg krydser fingre for dig den 8.
  Du har helt ret i dine betragtninger. Det er nærmest som om at man skal have et reklamebudget og gerne en arbejdende støttegruppe bag sig. Det udelukker jo desværre en antal mennesker som af den ene eller den anden grund ikke vil eller orker at deltage i den slags.
  Her går det stille for sig, – vi havde fundet et passende antal kandidater ved opstillingsmødet, og der komme ikke flere lister.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Mia

   Tak skal du have. Det bliver da lidt spændende, men jeg regner ikke med at komme ind, da jeg slet ikke ejer evnerne til at promovere mig selv in persona; på skrift går det bedre.

   Hos os plejer vi også at have aftalevalg/fredsvalg, men så dukkede der pludselig en ekstra liste op. Jeg kan ikke helt gennemskue deres valgprogram udover at der er noget med, at de vil have genindført hynderne på kirkebænkene ?

 2. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Kære Kirsten

  Jo altså det er også det, de andre vil gøre, men for mig er det helt håbløst. Jeg kan skrive mig ud af hvad som helst, for det er jeg trænet i, men det med at stå på Hvidovre Torv, kan jeg slet ikke finde ud af. Jeg er klar ovre, at jeg burde kunne det, men jeg kan ikke.

  To dejlige medlemmer af menigheden har lovet, at de vil stemme dørklokker, der hvor de bor, og så må jeg forlige mig på det. Jeg vil gerne være med igen i en ny fire årsperiode, for jeg synes, der er mange opgaver, jeg ikke er færdig med. Jeg har arbejdet en del med årsbudgettet, hvor processerne trænger til et grundigt eftersyn.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Næh jeg kommer ikke til at dele noget ud. Det er ganske enkelt ikke min stil.

   Stemmeberettigede er Folk over 18 boende i sognet eller som har løst sognebånd

 3. Kirsten b. r.
  Kirsten b. r. siger:

  Kære Hanne

  Hvis du laver dit skriv med en let læselig opsætning og lidt billeder, kunne du så dele den ud i Hvidovre på et strategisk sted ligesom socialdemokraterne deler roser ud i valgkampene? Kunne du dele den ud i din opgang? Har flere opgange? Hvem stemmer i det hele taget til menighedsrådsvalget?
  Hilsen
  Kirsten

Der er lukket for kommentarer.