Et dødsfald

Til tider bliver egne problemer meget små

I dag har jeg fået meddelelse om, at hospitalsdirektør/chefbehandler Claus Lyngbye fra privathospitalet Svanegården er død efter længere tids sygdom.

Claus var min behandler, da jeg for to år siden var på Svanegården, og det er svært at forstå, at han nu ikke er længere. Med Claus har jeg ført alle de svære samtaler om den sygdom, der hedder alkoholisme og med ham har jeg ført samtaler om eksistentialisme og livets mening sådan i almindelighed.

Han troede på sit koncept på Svanegården og var banebrydende ved at skabe et privathospital baseret på en Minnesotamodel tilpasset det enkelte menneske; hertil kommer, at Svanegården som et af de få steder, der behandler alkohol, har fokus på, at alkoholisme meget ofte følges af psykiske lidelser så som depressioner. Disse dobbeltdiagnoser forbliver sædvanligvis ubehandlede.

Alle mennesker, jeg har truffet på Svanegården, havde en holdning til Claus og langt de fleste var dybt fascinerede af hans indsigt, menneskekærlighed og karisma. Han var altid rede til at give en chance til, når nogen tog et tilbagefald, og samtidig var han ikke pylre-typen. Han stillede kritiske spørgsmål og krav.

Det er et stort tab, at Claus ikke er her mere.

Ære være hans minde.

6 replies
 1. Ellen
  Ellen siger:

  Det er altid trist, når der dør en person, man har følt en vis tilknytning til… professionel eller følelsesbetonet. Eller måske som her i dit tilfælde en blanding af begge.
  Hvis han var din behandler for kun to år siden, kan man vel næsten også konkludere, at han er død i en alt for tidlig alder?

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen – Du har ret i, at i dette tilfælde blev det en blanding, men det vil det jo næsten altid blive, hvis man “krænger sin sjæl ud”.

   Jeg ved faktisk ikke, hvor gammel Claus blev, men konklusionen er rigtig: I en alt for tidlig alder! Jeg tror, han blev et sted omkring de 60.

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *