Essentiel tremor

CSS - lærer det aldrig - og hjerne

Ikke noget at skrive om

Jeg har været hos neurologen i dag, og konklusionen er, at min rysten (tremor) ikke er noget at skrive hjem om. Diagnosen er bare essentiel tremor. Jeg fejler ikke noget videre, for essentiel tremor er ikke noget særligt.. Jeg undrer mig så over, at jeg ryster.

Hospitalet anbefalede mig at opsøge min tidligere psykolog, måske fordi de tænkte, at der var tale om noget psykosomatisk. Nu gør jeg, som de foreslog, selvom det er en dyr fornøjelse. Jeg vil meget gerne af med mit problem.

En anden løsning kunne have været betablokkere, men neurologen sagde, at man kunne blive meget ‘ked af det’ som bivirkning, hvilket jeg hørte som blive deprimeret af. Og jeg har haft de depressioner jeg skal have.

4 Svar
 1. Eric
  Eric siger:

  Det er jo godt, gammeldags træls at der ikke er krystalklarhed.
  Psykologen kan vel ikke skade andet end pengepungen, og måske kan der endda komme noget ud af det. Tænk, hvis vedkommende kan finde ud af, at det IKKE er psykosomatisk? Hvem ved …
  Betablokkere er noget potent stads, og du får jo i forvejen en del medicin. Jeg spiste blokkere en tid lang efter min hjertesygdom, og da det stoppede uden nedtrapning (i første omgang), fortalte bivirkningerne en del om deres effekt – den var voldsom.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Ja det har du helt ret i. En psykologtime uden tilskud koster 1.100 kr…, men nu gør jeg det. Jeg vælger min tidligere psykolog, som jeg har stor tillid til. Hun vil ikke snyde yde mig. Og som du siger, måske kan hun finde ud af, at det ikke er psykosomatisk.

   Jeg kender ikke til betablokkere, men jeg kan forstå på dig, at effekten er voldsom. Jeg har ikke lyst til at spise mere medicin end højst nødvendig.

 2. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Ja, det er jo ikke muntre nyheder. Hvad med en second opinion? Jeg ved ikke, om du på sygesikringens regning kan få lov at konsultere en anden neurolog, men det var vel en overvejelse værd.

  Men det er nu ikke en ringe idé at tage en snak med psykologen. Hun kan måske hjælpe dig med at kortlægge hvornår og hvordan, denne rysten manifesterer sig, hvordan det er begyndt, fx. Måske kan det give noget? Psykosomatisk hedder mange af os jo til mellemnavn, og det er skam meget reelt, og i hvert fald ikke noget at skamme sig over. Det er ikke det samme som “ved at blive tosset”, så langt fra.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Næh ikke helt muntre, men jeg har et trumkort i ærmet, og det er et uformelt møde med en farmaceut, der er meget dygtig. Hun vil undersøge om der er langtidsbivirkninger ved min medicin.

   Jeg ved heller ikke om man under sygesikringenkan få en second opinion. Det ville vel være rimeligt.

   I starten led jeg af den gamle opfattelse af psykosomatisk, nemlig at nu var jeg ved at blive tosset. Jeg er heldigvis blevet klogere.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.