, ,

Eskapisme

Man kan jo lave noget andet

Jeg holdt ikke ud længere end til kl. 22:30 i aftes; så jeg så ikke hele den nervepirrende slutspurt, og det er nok meget godt, for jeg kan ikke udstå DF, og LLR har jeg ikke meget fidus til, bl.a. fordi han forekommer mig at være vældig arrogant. Meget kan man sige om Helle Thorning, men arrogant er hun altså ikke. Det blev som bekendt et mærkeligt resultat, hvor taberen nu skal lede efter en ny statsminister, fordi dronningen har pålagt ham det, og vinderen er gået af som partifomand, og hendes blok har tabt, mens hendes parti er efter mange års tilbagegang gået frem. Det forekommer mig, at blokpolitik ikke er særlig demokratisk. Jeg så TVA kl. 18:30, men ellers har jeg prøvet at lægge det fra mig, for det er ikke til at holde ud; men der er nok ingen tvivl om, at Thulesen-Dal har en glorværdig fremtid som skyggestatsminister.


 

I stedet har jeg hygget mig med at finde et nyt design til bloggen. Det lykkedes at finde et gratis, der lever op til mine krav, og som jeg også synes er pænt. Der findes masser af gratis temaer, så det er bare at sætte sig ned og lege, indtil man har fundet noget, der passer ind i ens kram. Jeg har endelig fået lavet en blogroll, som jeg egl. har savnet længe, men ikke kunne få til at fungere i det gamle design. Der er kommet knapper/links til sociale medier oppe i toppen, og der er kommet uddrag, hvor man så skal klikke på “Read more”, hvis man vil læse hele posten. Det kan dette tema selv lave, og det, synes jeg, er ret smart, for jeg glemte altid at sætte dem manuelt. Hvis man læser på tablet/telefon, kan man zoome ind på teksten.

Jeg har overvejet, om der skal et billede op i toppen, fx det der er vist i denne post, men jeg synes, det bliver så voldsomt; hvis der også er billeder i selve indlægget, bliver det “for meget”.


 

I formiddag var jeg til psykoedukation i Psykiatrifonden. Det var Sisse, der underviste, så det var selvfølgelig godt. Hun formår at få os til at snakke og komme med eksempler fra vores egne liv. Hun kan tale i 2½ time uden manuskript eller Powerpointslides. Jeg er ret fascineret af hende. Hun kommer også i næste uge – jubiii. Jeg kan ikke få nok af at høre om det der “meta kognitiv”.

Fonden udgiver et flot blad, der hedder “Psykiatriinformation”, og det er temmelig læseværdigt. Jeg gaflede et nummer, der hedder “Samtale eller piller”. Det undrer mig lidt, at de stiller det op som to modpoler. Som jeg ser det, er der ikke noget af det, der kan stå alene, på samme måde som ECT heller ikke kan stå alene. Selv spiser jeg et halvt apotek hver aften, og til tider overvejer jeg, om det overhovedet hjælper… Men jeg kunne aldrig drømme om at eksperimentere med det. Rigtig mange holder op med at tage medicinen, når de har fået det godt, og det er jo vældig forståeligt, men det er ikke en farbar vej, og vil man ud af det, skal det foregå i samråd med en læge.

12 Svar
 1. Madonna
  Madonna siger:

  Nej, Hanne, det var din skepsis over dette:

  Fonden udgiver et flot blad, der hedder “Psykiatriinformation”, og det er temmelig læseværdigt. Jeg gaflede et nummer, der hedder “Samtale eller piller”. Det undrer også mig lidt, at de stiller det op som to modpoler. Som jeg ser det, er der ikke noget af det, der kan stå alene,” (…..)

  som jeg kommenterede på, og er enig med dig i, at man ikke kan stille det op som to modpoler, men de to ting netop skal supplere hindanden.:-)

  I de perioder min datter fravalgte medicinen, var simpelthen rædselsfulde, både for hende selv og hendes pårørende.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Madonna

   Nåh OK, tak så er jeg med.

   Jeg kan godt forstå, at det må være svært i tilfælde/perioder, hvor den syge siger nej tak til medicinen, og man måske bare står på sidelinjen som pårørende og ønsker, at hun dog bare ville tage det, fordi man bare ved, at det ville hjælpe – både den syge og de pårørende.

   Jeg har ikke nogen pårørende, så der er kun mig selv, det kan gå ud over, og så eventuelle kolleger mv. Jeg kunne nu heller aldrig finde på at “strejke” – ja det vil sige, at sidst jeg blev indlagt med en svær depression havde jeg i en uge ikke taget mit Lithium, fordi jeg ganske enkelt ikke kunne overskue at stå ud af sengen, gå i bad, tage tøj på og gå de 700 meter ned på apoteket. Min kontaktperson i DPC løftede godt nok pegefingeren, så det gør jeg ikke igen. 🙂

 2. Madonna
  Madonna siger:

  Kære Hanne…nej, det er en forkert måde, at stille det op på, medicin og samtale hører sammen, såfremt det er de svære psykiske sygdomme.

  Har en voksen datter i bofællesskab, der har haft normal skolegang, men blev ramt af psykiske sygdom, da hun var i 20erne, og hun kunne slet ikke fungere uden medicin, som hun får i depot, da hun ikke har sygdomserkendelse som du, og kun kan formulere sig i korte sætninger.

  Så du er helt på rette vej, og slet ikke så langt ude som hende, når du følger personalets anvisninger, og erkender du er syg, og klarer dig væsentlig bedre end min datter.

  Det skal du være glad og taknemmelig for……. held og lykke fremover, Hanne…:-)

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Madonna

   Mange tak for din fine kommentar! Måske har jeg udtrykt mig kluntet, men jeg er 100 pct. enig med dig i, at medicin og samtaler skal støtte hinanden, altså gå på to ben – ikke et.

   Det må være svært med din datter, der har det så svært. Det må være svært ikke at kunne være til ret meget hjælp. Jeg håber, medicinen hjælper hende, for den er jo en forudsætning for at mange af os kan fungere i dagligdagen. Jeg er glad for alt det, jeg får, fordi jeg tror på, at det giver mig et bedre liv, end jeg ellers ville have haft. Af mig selv er jeg ikke særlig god til at leve mellem de to poler. Det er nemlig lidt af en “kunst”.

   Jeg er også glad for at have en høj grad af sygdomsindsigt, og den har jeg bl.a. skaffet mig ved at læse bøger om emnet, og det, oplever jeg, har givet mig bedre muligheder for at have en kvalificeret dialog med personalet. De ved godt, at jeg ikke er til at løbe om hjørner med. 🙂

 3. Benedicte
  Benedicte siger:

  Det er blevet superflot og læsevenligt, Hanne. Jeg tror det bliver helt perfekt, når du får dine topbilleder helt op i den øverste del.
  Det glæder mig at du har dygtige mennesker omkring dig, som du har fornøjelse af at være sammen med.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Benedicte

   Tusind tak for din tilkendegivelse; den er jeg rigtig glad for. Mener du at det lange topbillede skal helt op, altså op som det allerøverste?

   Du kan tro, jeg også glæder mig over det!

   Og så kan jeg se, at jeg har glemt dig på min blogroll; det vil jeg straks gøre noget ved.

   • Benedicte
    Benedicte siger:

    Tak Hanne, men min blog er vist nærmest ved at udånde. Det er længe siden jeg har skrevet og jeg føler mig ikke spor motiveret. Så nu giver jeg mig selv lov til at holde pause uden dårlig samvittighed og så må vi se om den kommer igang igen…

     • Stegemüller
      Stegemüller siger:

      @ Benedicte

      Nu har jeg fjernet slideshowet, der vistes under menuen og under de eksotiske billeder. Var det sådan, du mente? Eller mener du, at det lange eksotiske billede skal længere op?

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Benedicte

     Det vil da være rigtig ærgerligt, hvis du lader din blog udånde, for du har en fin blog. Det er nok en god idé at holde lidt pause, når du ikke føler dig motiveret. Skriverierne skal jo være udløst af ægte lyst til at publicere noget.

 4. Kirsten b r
  Kirsten b r siger:

  Kære Hanne
  Siden ser godt ud. Du er sørme så dygtig til al den teknik. Hvis det ikke virker, holder du hovedet koldt, beder om hjælp, forstår hvad de svarer og vups så er den sag klaret. 🙂 Bare det var mig.
  Og siden zoomes nu, juhu…….
  Hvis det holder tørvejr, skal vi klippe hæk, vi blev afbrudt af regnen for flere dage siden.
  Jeg er meget lidt glad for den politiske udvikling.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kære Kirsten

   Tak for dine fine roser. De glæder mig oprigtigt, og det er også dejligt, at du kan lide det nye design. Lige nu er det måske lidt for vildt, men det skal lige prøves i en periode. De “sliders” der kører for oven, skal også have billeder med, og det kan jeg ikke lige finde ud af. Når der er noget, jeg ikke kan, spørger jeg mig for, ud fra devisen om, at der har helt sikkert siddet andre før mig med det pågældende problem, altså må der være nogen, der kan hjælpe.

   Jep nu har du fået din zoomfunktion. Du var medvirkede til valget af netop dette tema – helt uden at vide det 🙂 Man skal lytte til sine læsere.

   Vi er enige om det politiske!

   God fornøjelse med hækken; jeg tror, det holder tørt.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.