Enkeltværelse

Da afsnit 808 lå nede i den anden ende af den lange gang, der forbinder alle afsnittene, var man anbragt på tre- og firesengsstuer. Det var tydeligt, at to af sengene var skubbet ekstra ind, for disse havde hverken lampe eller stikkontakt, så man kunne lade tablet og telefon op.

18 mennesker deltes om tre bad på gangen. Gammelt bras var det. Byggeriet ser ud til at være fra midt-halvfjerdserne.

Det nye 808 har kun to dobbeltværelser, resten er enkeltværelser. Det var sygt at stuve tre fire psykisk syge mennesker sammen i ét lille lokale.

Ulempen er bare, at der nu kun er 13 åbne sengepladser på hele hospitalet. Det er derfor, man kan komme til at vente i Glostrup på en plads. Det er efter min opfattelse helt utilstedeligt. For bare tre år siden, var der tre åbne afsnit.

Her til morgen havde personalet lavet en rigtig lækker brunch til os. Der manglede absolut intet, og bollerne var hjemmebagte.


En weekend her er lang. Jeg ville egentlig have været til gudstjeneste derhjemme, men jeg vågnede for sent. Chancen gi’r sig dog igen på tirsdag her i huset. Det er vist ikke prædikenen i dens fulde længde, men lidt har også ret.

Uanset hvor jeg er, når der er menighedsrådsmøde, tager jeg hjem og deltager. Jeg har et punkt på dagsordenen i form af et kommissorium for økonomiudvalget, og det har jeg arbejdet temmelig meget med, og så vil jeg også følge det helt  til dørs.

Når jeg atter kommer rigtig hjem til mig selv, bestiller jeg en Protac kugledyne. Ergoterapeuten her kan hjælpe med at udforme en ansøgning til kommunen, og det må hun meget gerne, for de er afsindig dyre.

Personalet har spurgt, om jeg ikke skal en tur på besøg hjemme hos mig selv? Næh tak. Det tør jeg ikke endnu. Så jeg har vel en rest livsvilje et eller andet sted.

God søndag.

 

 

 

9 Svar
 1. Anette
  Anette siger:

  kun 13 pladser, det ikke meget. Men den med at lige putte 2-3 ekstra personer ind på et værelse er nu nok lige så slem.

  det absurd at det mange steder i dag ofte er enten lukket eller sendes hjem…. det der hjælp midt imellem mangler i stor udstrækning.

  trist du missede kirke, men en lille andagt tirsdag er også ok

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Anette

   Nej 13 pladser er latterligt lidt.

   Det gør godt at være her, men jeg mangler stadig at se den initielle lysning. Jeg synes, den plejer at komme efter de første en/to behandlinger.

   I eftermiddag kommer ergoterapeuten og hjælper med at udfylde en ansøgning til kommunen om en kugledyne.

   • Anette
    Anette siger:

    håber du får en, selv om de for os som private er dyre… så tror jeg det en billig løsning for kommunen når det kommer til hjælp

     • Anette
      Anette siger:

      måske kan du købe en brugt lidt billigere

      prøvede selv kugledyne engang (lånet en) men den udløste angst hos mig… bare glad for de hjælper nogle, jeg skal tilgengæld have op til 3 dyner, 2 tæpper og 1 varmetæppe…. og somregel minimum 2 dyner.

     • Stegemüller
      Stegemüller siger:

      @ Anette

      Jeg tror såmænd nok, jeg køber en kugledyne selv, hvis kommunen ikke vil hjælpe. Sådan en er dyr, men den holder jo i rigtig mange år.

      Du skal sørme pakkes ind. Det lyder altså noget varmt.

Der er lukket for kommentarer.