Energi

Jeg var til ECT torsdag og fredag, og jeg har aldrig oplevet en lignende effekt. Pludselig var alle bekymringerne skubbet i baggrunden (arbejde, sygedagpenge, fremtid mv.). Pludselig havde jeg en masse energi, som kom efter at jeg ikke havde orket noget som helst i lang tid. Jeg orkede ikke noget så basalt som at vaske, støvsuge, polere mit glasbord, som er mit arbejdsbord, rense rust eller kalk af badeværelsesgulvet, som var blevet virkelig uhumsk at se på. Alt det er nu ordnet – og jeg føler mig tilfreds med veludført dont. Hvis enegien holder til i morgen er der rigeligt med strygetøj og mere vasketøj 🙂

Nu er det i orden at slænge mig foran computeren og forfatte nogle tekster til “Support PC og andet”, som har “hyret” mig som deres skribent. Så gør jeg også lidt nytte og de er sådan nogle søde unge mennesker.

PS: Det er ikke mig, der har skrevet de tekster, der ligger der nu 🙂

15 Svar
 1. Donald
  Donald siger:

  Det første jeg tænkte er: Kan du lære at gøre det “selv” – beslutte at nu vil du være sådan, at du tænker på noget udenfor dig selv?

  Jeg tænkte overhovedet ikke på de andre ting. Vi, der har dyrket musik og IT ved, at engagement, entusiasme og dedikeret arbejde er nødvendigt for at opnå resultater på disse områder, og de efterfølges ikke af depression eller angst eller ugidelighed når vi ikke kan mere, enten vi nu vinder eller laver fejl (man har altid lært noget).

  Men sorg, angst, usikkerhed, kan opstå hvis man ikke adresserer de følelser man har på en intellektuel **og** psykologisk forsvarlig måde. Min gode veninden for 48 år siden sagde: Lagde du ikke mærke til hvordan fru X forklejnede dig?

  Det samme råd fik jeg af den sødeste hjælper/terapeut jeg har kendt for snart 20 år siden og nu begynder jeg at forstå at det er nøglen til at klare sig. Når man kan se noget, som volder smerte, bliver smerten mindre. Hvis man ignorerer, hober den sig op på en eller anden måde.

  Hvis du kan bruge det jeg skriver her er det godt – ellers pyt 🙂 <3

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   Måske er jeg lidt dum, men jeg forstår ikke “Det første jeg tænkte er: Kan du lære at gøre det “selv” – beslutte at nu vil du være sådan, at du tænker på noget udenfor dig selv?” Mener du at få energien “selv” og af egen kraft fremfor at få sygdommens kraft til at gøre det?

 2. Lene
  Lene siger:

  Kære Hanne, jeg tænker på dig, og er glad for at Henny turde sætte ord på det, både du og vi frygter. Jeg håber at du har det godt, og at det var ren energi, ikke en, der var forårsaget af manien.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kære Lene

   Tak for din søde kommentar. Jeg tror, det var ren og sund energi og ikke optakten til en mani. Der kommer en særskilt post.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kisser

   Tak for dine søde tanker; heldigvis var det falsk alarm, se særskilt post om lidt.

 3. Eric
  Eric siger:

  Hvad enten energien er det ene eller det andet, er den da god at have. Det er mangel på energi, der er træls.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Energi er helt klart godt, men den må i mit tilfælde ikke svinge over og blive sygelig.

 4. Madonna
  Madonna siger:

  Det er godt, at der er nogen der tør, og det gjorde Henny.

  Jeg tænkte det samme, som hun gjorde, men er en kylling, da jeg var bange for at ødelægge dit gode humør, Hanne, for jeg forstår, du er træt af at være syg.

  Men på det anden side, er det vist godt du er OBS på mani, og taler med lægerne om det, selvom både du og andre selvfølgelig håber på ‘rugbrødsenergien’.:-)

  God weekend under alle omstændigheder, Hanne.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Madonna

   Jeg er rørt over jeres omsorg! Hvor er det sødt af jer at se det, jeg ikke selv vil se, fordi jeg ikke orker mere.

   Jeg har ringet til “min sædvanlige afdeling”, der ringede til en læge, som så ringede mig op. Jeg kender Agnes – men kender jo Gud og hver mand på Hvidovre. Vi snakkede lidt, og hun rådede mig til at henvende mig på psykiatrisk skadestue i Glostrup. Det gør jeg så kl. 20. Jeg orker det ikke mere, men når nu både I og sagkundskaben tilråder det, gør jeg det selvfølgelig. Men hvad så med FKN, evalueringssamtalen på mandag og jeg ved ikke hvad…

 5. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Det lyder godt med den ekstra energi, det kunne jeg godt bruge noget af.

  Ikke for at tisse på din parade, men har du fortalt lægerne om denne effekt? Hvis jeg var dig, kunne jeg godt blive bekymret over sådan lige pludselig at boble over med energi. Lad mig sige det ligeud: Du er vel ikke på vej over i en mani?

  Jeg håber inderligt for dig, at det bare er god, gammel rugbrødsenergi, du har fundet, og ikke noget sygeligt eller på anden måde træls.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Ups ja du siger noget – jeg af alle burde have tænkt sådan; jeg er bare så begejstret over endelig at orke noget. Det er enormt svært at kende forskel på den sunde energo og manierne. Det skal man nærmest læge for at kende forskel på.

   Jeg er så træt af at være syg. Kan snart ikke mere, så jeg håber på rugbrødsenergien og deler gerne noget af den med dig.

   • Henny Stewart
    Henny Stewart siger:

    Så er jeg sq da næsten ked af, at jeg nævnte det. Kan du ikke – langt hen ad vejen – nyde din energi og så lige have i baghovedet, at dankortet bliver i lommen?
    Da jeg startede min behandling med “Lyrica”, blev jeg informeret om, at en af bivirkningerne kunne være eufori. Jeg sagde derfor til min mand, at han skulle lægge mærke til, om jeg begyndte at te mig mere opløftet end sædvanlig. Han svarede, at han bare ville lade mig nyde det, hvis det var, men måske nok ringe efter Falck, hvis jeg klatrede op på taget …
    Jeg håber, du ved, at jeg ikke forklejner psykisk sygdom, men der er jo mulighed for, at det, du oplever faktisk er, at du er ved at blive rask, så skal vi ikke satse på den mulighed?

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Henny

     Det er helt OK! Jeg har aldrig haft trangen til at bruge penge, når jeg er i mani. Jeg får bare en voldsom energi og virketrang, og så har jeg intet behov for søvn. Jeg behøver måske at sove én nat på en uge.

     Jeg synes, din mand er en klog mand 🙂 Er Lyrica også et middel mod mani? Jeg har hørt det omtalt engang imellem, men er ikke sikker på, hvad det er virksomt mod.

     Jeg er til fulde klar over, at du ikke forklejner psykisk sygdom! Men tak fordi du tænker i de baner. Jeg tror nu ikke, jeg er ved at blive rask, for bipolar siden ungdommen bliver man ikke sådan lige rask af i min alder – men måske har behandlingerne og medicinen endelig endelig fundet deres leje. Det kunne være fantastisk, hvis det var sådan, det forholdt sig.

     • Henny Stewart
      Henny Stewart siger:

      Lyrica er egentlig et middel mod epilepsi. Så fandt man ud af, at det virkede mod angst. Det var derfor jeg fik det. Man har også fundet ud af, at det virker mod neuropatiske smerter, “nervesmerter”, og det er derfor, jeg er fortsat med dem. Jeg tror ikke, det anvendes mod mani. Men man ved aldrig. Man får lidt indtryk af, at det er sådan lidt tilfældigt, hvordan medicin udvikles, og hvad den virker på.

Der er lukket for kommentarer.