En vejrstation

Jeg har købt en vejstation

Jeg har endnu engang købt mig en vejrstation og så håber jeg, at den bliver ved med at virke lidt længere end de andre, jeg har haft. Problemet med dem plejer at være, at de pludselig holder op med at modtage signalet fra den udendørs sensor, og selv ikke et batteriskift har kunnet klare sagen.

Vejrstationen kan måle temperaturen ude og inde, vise luftfugtigheden, vise månefaser. vise tidspunkt og fungere som ur og vækkeur. Således kan jeg lige nu se, at det er 5,9 grader udenfor og fuld sol. Tendensen for temperaturen er for nedadgående og luftfugtigheden er 42 %.

Herligt nyt legetøj. Jeg elsker den slags elektroniske dimser.

11 Svar
 1. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Gert

  Tak skal du have. Jeg var faktisk ude efter en magen til din, men det kunne jeg ikke få, så det blev en anden. Den kostede 249 kr. og det er også i den billige ende. Jeg har haft flere fra OBH, og de koster kassen, sikkert på grund af det lækre design, men de virker ikke særlig godt.

  Jeg er helt enig med dig i, at man skal betragte det fra cyklistens synsvinkel; fx vil jeg gerne vide, om det er frostvejr, så man skal køre forsigtigt og lignende.

 2. Gert Larsen
  Gert Larsen siger:

  Tillykke med dit nye legetøj.

  Jeg har haft min vejrstation i årevis, og det er en billig “bambus-model” fra Aldi. Den virker aldeles fremragende. Den mister også indimellem udendørstemperaturen, men så piller jeg bare batterierne ud og genstarter den. Her er det irriterende dog, at den så mister landekoden, der fortæller stationen, hvor den står i verden. Det er det eneste satelitten ikke kan fortælle den. Jeg glemmer fra gang til gang koden, men nu har jeg skrevet den op 🙂

  Nogen mener man bare kan stikke hovedet ud af vinduet og mærke på vejret, men som cyklist har jeg stor glæde af at vide om det er 5 eller 10 grader udenfor. Dejlig lille opfindelse.

  Gert.

 3. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Donald

  Jeg gik ned i Kop & Kande, hvor den er købt, og de hev batterierne ud af selve vejrstationen og satte dem i igen, og vupti så virkede den igen.

  Jeg kender godt de der træningsure og er også selv fascineret af dem, men du har ret i at de er meget dyre. Men hvis han træner seriøs,så er det en virkelig god investering – måske en god julegave?

 4. Donald
  Donald siger:

  Uha, det var hurtigt at den gik i stykker.
  Min søn er blevet fascineret af et trænings-ur, som har GPS, pulsmåler og sikkert også skridttæller, men jeg synes det er uhyrligt dyrt!

 5. Inge
  Inge siger:

  Vi har givet op i forhold til elektroniske vejrstationer og købt et par gammeldags termometre.. De virker altid.. 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Jeg er også ved at give op. Den vejrstation jeg købte i går er allerede holdt op med at vise udendørstemperaturen. Jeg går ned og bytter den, og håber på, at den næste holder lidt længere.

 6. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Ellen

  Jeg er heller ikke sikker på, at den måler rigtigt. Den er allerede gået i stykker, den viser ikke længere udendørstemperaturen, selv om der går signal fra sensoren. Jeg går ned og får den byttet i morgen – for skidtet skal da bare virke. Måske udsender jeg nogle dårlige vibrationer, når vi tale vejrstationer?

 7. Ellen
  Ellen siger:

  Hvordan kan du have haft det mere end dobbelt så varmt som os i dag? Vores højeste temperatur har været omkring ÷4° … der er virkelig stor forskel på by og på land, kan vi vist konstatere 🙂

 8. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Rasmine

  Tak skal du have. Vejrstationen skal primært gøre det muligt at se, hvor koldt det er udenfor, så man kan klæde sig på efter forholdene i denne kolde vintertid.

Der er lukket for kommentarer.