E-cigaret

Jeg er gået over til en e-cigaret

Det har længe irriteret mig (og min nabo), at min lejlighed lugtede af røg. Det har også generet mig, at det er blevet vanvittig dyrt at ryge, for det har jeg i virkeligheden slet ikke råd til. Jeg kan sagtens ryge 40 cigaretter om dagen – når man sidder ved computeren er det nemlig nemt at fyre en hel masse smøger af. Efter en tid stinker lejligheden værre end jeg ved ikke hvad. Det er i sær tydeligt, at jeg for tiden er hjemme hele dagen.

En af mine venner er begyndt at tage e-cigaretter hjem fra England, så det måtte jeg naturligvis straks prøve. Jeg købte et startsæt af ham for 850,00 kr. Sættet rummer to e-cigaretter og fem ekstra mundstykker og fem ekstra forstøvere. Jeg tror i virkeligheden, at jeg har betalt for meget for det, for på www.kundamp, kan man købe det helt tilsvarende for 375,00 kr.

Der kommer kun damp ud af den batteridrevne cigaret, og det vil sige, at der ikke er nogen lugtgener overhovedet. Nu kan jeg ryge indendørs hvor som helst. Dampen kommer fra den nikotin man fylder i mundstykket; nikotin er ikke i sig selv farligt, det farlige ved cigaretter er tjæren, og den undgår jeg nu. Efter at have vænnet mig til e-cigaretten ryger jeg kun et par almindelige smøger på en dag. Det smager godt og er helt fri for underlige tilsætningsstoffer. Jeg var også træt af, at det kunne ses på mine tænder, at jeg røg; uanset hvor fint min tandlæge pudsede og rensede mine tænder, blev de alligevel straks misfarvede. Nu er jeg spændt på at komme til tandlæge næste gang og så se, om hun kan se forskel.

Måske er dette også første skridt til at blive røgfri. Jeg ved det ikke, men det er da et forsøg værd, for faktisk vil jeg gerne holde op med at ryge af alle de nævnte grunde: penge, lugt, tænder, risikoen for lungekræft og KOL.

16 Svar
 1. Sara
  Sara siger:

  Hejsa. Lidt reklame fra e-cigaretten herfra: Jeg modtog min tirsdag aften og startede den med det samme;-) Onsdag og torsdag røg jeg hver dag tre alm cigaretter. Fredag morgen røg jeg to alm. og til aften tændte jeg en alm og tog to hiv og slukkede den herefter, syntes det var lidt en “flad” fornemmelse, slet ikke “givende” i forhold til min e-cigaret. Siden , dvs lørdag og i dag søndag, har jeg slet ikke haft lyst til en almindelig cigaret, så jeg kan slet ikke få armene ned igen i min jubel over at have fundet et “sundere” alternativ til cigaretten. Håber at kunne trappe ud af nikotinvæsken også, men lige nu er jeg bare rigtig glad for at slippe for tjæren og alle de andre væmmelige ting de putter i de smøger. Så thumbs up herfra!!!
  En rigtig god dag til alle!!!

 2. Flemming
  Flemming siger:

  Jeg er utrolig glad for E- cigaretter. Har dog ikke prøvet dem hvor man selv skal påfylde nikotin da det virker lidt besværligt.
  Jeg har købt mine på http://www.xsmoke.dk hvor niotinen er i “filteret”. så skal man ikke tænke så meget over det.
  Men det er et super godt Alternativ med en E- cigaret.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Det er da utroligt så mange svar jeg får på indlægget om E-cigaretten, og pudsigt nok alle sammen med links til hvor man kan købe dem 🙂

 3. Sebrina
  Sebrina siger:

  Jeg har også denne e-cigaret og synes den er fantastisk. Jeg har givet 500kr for et sæt med 2 e-cigaretter, plus lader og væske som vil svare til ca 3 kartonner cigaretter.
  Jeg har minimeret mit cigaret forbrug ekstrem meget, gik fra ca 30 smøger om dagen til 0-2 nu, alt afhængig om jeg er i et selskab med ryger.
  Jeg kan klart anbefale e-cigaretten med cappuccino, vandmelon eller banan smag. Så fantastisk

 4. Henning
  Henning siger:

  Jeg har længe haft et ønske om at holde op med at ryge, men indtil videre er det ikke gået så godt, så jeg overvejer da at investere i sådan en e cigaret.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Jeg kan virkelig anbefale e-cigaretten. Jeg har reduceret mit forbrug fra 40 cigaretter om dagen til ca. 5-10 stykker. Men jeg kan se på dit link at du er forhandler, så du kender jo alt til det.

 5. overleveren
  overleveren siger:

  øj øj

  Kan se der er lidt forvirring her i begreberne.

  WordPress arbejder med kategorier og tags (etiketter). Blogspot arbejder så vidt jeg ved kun med tags. Kategorier er en slags overordnede emneinddelinger (kig evt ovre hos mig – jeg har begge i gang).

  Det ser ud som om at det du, Hanne og Inge og evt andre taler om, det er etiketterne/tags. Og dem må I ikke fjerne og I skal blive ved med at sætte dem på jeres indlæg. De er vigtige for læserne og de er især vigtige for søgemaskinerne.

  Tags er alfaomega på en blog. Om I rykker dem ned på siden er lige meget, men brug dem endelig fornuftigt og meningsfyldt.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Overleveren

   Jeg forstår ikke rigtig, hvad du mener; jeg synes selv, at dem jeg har på min blog er kategorier, dem har jeg 62 af, mens de ord jeg sætter på det enkelte indlæg er tags og dem har jeg 609 af. Tager jeg fejl her? Jeg synes selv, at jeg gør det rigtigt og bruger kategorierne til en overordnet inddeling af posterne.

 6. Fruen i Midten
  Fruen i Midten siger:

  Smart dims! Men hvor blev tjæren og de skadelige tilsætningsstoffer af – de er der måske slet ikke eller hvad?

  Og hvis dimsen kunne blive starten på rygenedtrapning, er det jo intet mindre end fantastisk. 40 smøger om dagen lyder ret slemt, så alt, der vil kunne nedbringe det antal må være en god ting. Held og lykke med projektet!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Fruen i Midten

   Der er slet ingen tjære eller skadelige tilsætningsstoffer; der er kun den rene nikotin – og den er i sig selv ikke skadelig. Nu ryger jeg maks fem rigtige cigaretter om dagen, og jeg føler ikke engang, at jeg har abstinenser. Så det er en kraftig nedtrapning fra de 40 smøger pr. dag, som klart er alt alt alt for meget. Og så er det blevet så billigt at gå ned og handle nu 😎

 7. Eric
  Eric siger:

  Ja, det måtte jo komme, at man kan downloade i stedet for at inhalere. Det næste bliver vel e-smøger i komprimeret zip-format. 😉 Foreløbig får min pibe nu ikke en anden lyd, men den (synes jeg selv) lugter nu heller ikke nær så fælt som cigaretter.

  Du har ret i, at røg er blevet skrækkelig dyrt. Afgifter har sendt prisen på pibetobak op med ca. 45 % på ganske få år. Det bliver dyrt for staten, når så mange holder op med at ryge. Afgiftsprovenuet falder, og der skal betales pension i flere år, fordi folk lever længere.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Nåh ja det havde jeg slet ikke tænkt på – dejlig sproglig finesse med at downloade i stedet for at inhalere. Jeg glæder mig til e-smøgerne kommer i zip-format, så bliver de nemmere at have i lommen.

   Du har ret i, at pibetobakken også er blevet dyr. Jeg har selv røget pibe siden 1981 og du har også ret i, at det slet ikke lugter så grimt som cigaretter. Jeg er bare blevet træt af – som kvinde – altid at vække opsigt, når jeg finder min pibe frem, og det har så resulteret i, at jeg er gået mere og mere over til cigaretter. Og nu er det snart mange måneder siden jeg sidst har haft en pibe fremme. Problemet er, at jeg ryger cigaretter på samme måde, som jeg ryger pibe, altså konstant at have noget mellem hænderne, og så bliver det til alt alt for mange cigaretter på et døgn.

 8. Ellen
  Ellen siger:

  Godt initiativ! Men lidt ærgerligt at betale det dobbelte for det …
  Det kunne da være helt perfekt, hvis det var det, der var vejen mod et røgfrit liv – jeg ved jo godt, hvor svært det er at stoppe.
  Men jeg ved også, at det kan lade sig gøre.
  Jeg krydser fingre for succes.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Ja jeg føler mig også lidt snydt mht. prisen, men det er jo lidt besværligt at klage, når jeg har købt det af en ven.

   Jeg håber, at det kan være første step mod at blive helt røgfri, men indtil videre damper jeg glad løs på min e-cigaret 😎

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Det virker helt som at ryge på en rigtig cigaret; det smager bare meget bedre, lige som om det er mere rent.

Der er lukket for kommentarer.