,

Dyne på rejse

Eksperimenter

 • I Store Bededagsferien er jeg blevet inviteret til Thy med gode venner, som jeg har kendt gennem mange år. Vi lærte hinanden at kende for mere end fjorten år siden i Patent- og Varemærkestyrelsen (PVS).
 • Midt i maj er jeg inviteret til Bornholm hos mennesker, der tog sig af mig, da jeg var barn/tidligt ung. Jeg traf dem her i Kbh. i november, så vi har altså mødtes siden 1970’erne men faktisk bare en enkelt gang.

Begge dele er eksperimenter, og jeg er spændt på dem begge.

Min tidligere kollega fra PVS foreslog selv, at jeg tog kugledynen med. Jeg ville aldrig selv have tænkt på det, og jeg ville have følt mig tosset ved bare at gøre det. Nu gør jeg det, for det letter “processen”. Det er spændende med disse eksperimenter, og jeg tror på dem begge, men det er mange år siden, jeg har været væk fra mit hjem i flere dage. Dynen hjælper mig, så selvom det er lidt bøvlet, tager jeg den med. Den blev leveret i en rejsetaske. Den har jeg fundet frem og støvsuget, så nu er det spændende, om jeg kan få den stoppet derned.

Hvad er det geniale?

Kugledynen hjælper på søvnen på en masse områder. Den leverer sensomotoriske tryk, hver gang, men vender sig. Det tror jeg nu ikke, jeg mærker. Det, der er tydeligt, er, at jeg på ti minutter er droslet helt ned både kropsligt og mentalt og går ind i “sove-mode”. Det er så fantastisk bare at lægge sig og så vente på søvnen. Jeg har aldrig haft problemer med at sove, men jeg har altid haft indsovningsproblemer. På den måde er jeg glad og taknemmelig for, at Hvidovre kommune stillede op som sponsor.

Firmaet Protac skriver bl.a. sådan:

Protac udvikler, producerer og sælger sansestimulerende hjælpemidler, som giver ro og tryghed til mennesker med psykisk og motorisk uro.

Det er ikke salgsgas. Det virker!

Min er en Classic, og om den skriver de:

Classic-dynen er den originale Protac Kugledynen™ med nye specialfremstillede lydsvage plastikkugler. Classic-serien egner sig særlig godt til personer, som behøver varierende sanseinput for at kunne mærke sig selv og finde ro. Classic-dynen kan kun industrivaskes.

Går den en dag i stykker, går jeg uden videre ud at køber en ny – nøjagtig som med iPadden. Den giver mig så meget, som jeg vil give meget for at bibeholde.

12 Svar
 1. Kisser
  Kisser siger:

  God tur til Thy. Håber du har de bedste dage, og kan få “det på gråligt papir” lidt på afstand.
  Bare at gå en tur ved Vesterhavet er en lise for sjælen.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kisser

   Tak skal du have! Jeg er hjemme igen og kan i løbet af aftenen afrapportere fra en dejlig tur. Jeg er meget fascineret af “Nationalpark Thy”, fantastisk landskab – så særpræget som jeg aldrig har set det før. Mere følger men jeg afslører allerede nu, at det er 244 kvadratkilometer klitter, klitter you name it. Storslået intet mindre.

 2. Eric
  Eric siger:

  Jeg læste engang en historie af en, der rejste meget. Han havde altid sin edderdunsdyne med, kunne ikke undvære den. Sådan gik det fint i mange år, indtil dynen en dag blev fortæret af myrer eller andet kryb i Malaysia eller et andet eksotisk land.
  Den skæbne lider din kugledyne næppe, så god tur!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Godt nok er Thy langt væk (fra Kbh.) men eksotisk er det trods alt ikke, så jeg slipper nok for krybet. Og hvis ikke vil jeg forsvare min kugledyne med næb og klør.

   Tak.

 3. Jørgen
  Jørgen siger:

  Det er godt at være rejsende med egen dyne. God fornøjelse med rejserne til Thy og Bornholm. Der skulle jo være gode muligheder for det store overblik over havet begge steder. Og ved havet i Thy kan man gå til den ene side eller til den anden. Valgmuligheder er gode at have.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   “rejsende med egen dyne” er en skøn formulering. Jeg har vist aldrig været i Thy, muligvis bortset fra måske en lejrskole for en menneskealder siden.

   Jeg kan godt lide havet; det bliver godt at få lidt blæst i ansigtet og håret i uorden.

 4. martin østerberg
  martin østerberg siger:

  Når du er i Thy er du ikke langt fra Mors, jeg er sikker på vores fælles ven ville sætte pris på et tete-a-tete møde….;
  -)

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Ja – jeg er altså vældig glad for, at Bix kom med idéen. Jeg burde selv have tænkt så langt, men det gjorde jeg altså ikke.

   Det bliver helt sikkert hyggeligt. Jeg kan ganske enkelt ikke huske, hvornår jeg senest har været ved Vesterhavet.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.