Dosispakket medicin

Møde i Glostrup

Det er simpelthen så godt med møderne med læge Kasper og farmaceut Christina på psyk. i Glostrup. Jeg synes, jeg får en kongelig behandling, også selvom det bliver en meget kemisk snak.

Hele formålet er at få reduceret bivirkningerne ved at skrue ned for medicinen til et skæringspunkt, hvor jeg stadig har det godt. Jeg kender heldigvis min sygdom vældig godt, og jeg er ganske klar over, hvornår jeg er uden for normalitetsbegrebet, og det er ret fedt at kunne sige til dem.

Dosispakket medicin

Mine Serum-litiumprøver farer op og ned, og jeg har måttet akkviescere og sige, at jeg har mistet overblikket med alle de reguleringer af medicinen op og ned og frem og tilbage. Så i virkeligheden kan vi måske slet ikke stole på prøverne, da jeg ikke aner, hvad jeg har taget. Det er ikke særlig fedt at sige, at man har mistet overblikket, med det er sådan, det er. De var så søde at sige, at det er ret almindeligt, at patienterne mister overblikket, når der er mange reguleringer.

Litium er meget følsomt, men der er stort set ingen forskel på pakningerne. Den eneste forskel på 100 mg og 42 mg er, at der oppe i hjørnet med muse-skrift står skrevet 42 mg. Jeg føler mig overbevist om, at jeg har gjort det forkert. Eller måske rettere: jeg føler mig ikke overbevist om, at jeg har gjort det korrekt.

Nu vil de sætte i værk, at apoteket pakker hver 14. dag.

Nej hvor jeg glæder mig til det. Lad maskinen hælde op og ikke mig, for jeg hader det. Så kommer der styr på det.

4 Svar
 1. Pia Lindeberg
  Pia Lindeberg siger:

  Nu har jeg en gammel mor på 94, der er på plejehjem. I de 6 år hun har boet der, har hun fået dosispakket medicin. Pakket til morgen,middag, aften og nat. Jeg har endnu ikke i de 6 år oplevet, at medicinen, har været pakket forkert. Jeg synes i hendes tilfælde, at det er meget betryggende, at det bliver dosis pakket. En stor hjælp for plejepersonalet, der forhindrer, at de får givet forkert medicin eller forkerte doser. Jeg tror, at risikoen for forkerte pakninger er meget lille. Der står jo på hver enkelt pose, hvad den indeholder og hvornår den skal tages.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Det er sørme dejligt, at der ikke er fejl i din mors medicin.

   Under mine (mange) indlæggelser har jeg ofte oplevet fejl, og det burde faktisk ikke kunne ske. Derfor har jeg altid hældt det ud i hånden og spurgt, “hvad har vi her?”

   Jeg glæder mig til dosispakningerne, for jeg giver fortabt, jeg kan ikke overskue det.

 2. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Fint nok, men du bør ikke gå på autopilot, for der er adskillige eksempler på, at de dosispakninger bliver lavet forkert.

  Du bør checke, om de pakker, apoteket laver, ser rigtige ud i forhold til det, du er blevet ordineret.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Hold da op – godt du siger det. Ellers ville jeg bare uden videre tage det, som det var.

   Det generer mig, at jeg har mistet overblikket. Det apoteket gør, kan ikke blive værre end det, jeg gør.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.