, , , , ,

Diverse

Bekymring

Jeg har en cyberven oppe på Mors, som jeg aldrig har mødt, men alligevel har vi kendt hinanden i mere end to eller tre år. Han kan huske mig i længere tid tilbage, end jeg kan huske ham. Det er der selvfølgelig ikke noget nyt i. Måske rækker venskabet mere end tre år tilbage? Han er akut indlagt med lungeemboli på Hjørring Sygehus. Han var bevidstløs, da ambulancen kørte med sirenerne og speederen i bund først til Thisted og så til Hjørring.

Jeg har læst mig til, at meget kan gøres med blodfortyndende medicin. Det er betryggende. Vi, i det virtuelle fællesskab “Support PC og andet”, har sendt ham en buket, og vi håber, han bliver glad over, at vi tænker på ham.

Da jeg er verdens mest bekymrede menneske, er jeg bekymret for min ven! Hans seneste statusmelding er dog meget positiv. Noget med at han igen er sulten. Pyh ha.

At pusle med bipolar

Jeg har brugt en stor del af dagen på at smukkesere sektionen “Bipolar lidelse”. Jeg synes, jeg har et budskab, og hvis jeg kan, hjælper jeg gerne andre ny-diagnosticerede, der måtte have spørgsmål til, hvad er det for noget, bivirkninger, ECT, hjælpemidler og eventuelt kost mod bivirkninger. Jeg har fået lavet links, sat overskrifter ind osv. Jeg har jo lavet det skriftlige arbejde for længst, så kan jeg lige så godt få det skubbet ud over rampen.

Jeg har flashed mit lille medicinstyringsprogram og guiden hertil i kapitlet “Hjælpemidler“. Det fungerer for mig, så måske kan andre have glæde af det?

Jeg har taget kontakt til “Kost mod kræft” (kost mod bivirkninger) og “Protac” (hjælpemidlerne) for at orientere dem om, at jeg har omtalt dem og at jeg har tyvstjålet deres billeder og omtalt dem. Hvis der er noget, de er utilfredse med eller noget, der er forkert, vil jeg jo gerne rette det med det samme. Lene Andreassen har allerede meldt tilbage, at hun synes, alt er i orden. Det er dejligt. Jeg vil jo ikke genere nogen, nærmest tvært imod.

Et interview

SIND har idelige opslag fra gud og hver mand på deres Facebookside, hvor de søger en medvirkende til journalister, der vil skrive en artikel, studerende, der skal skrive en opgave og blah, blah. Normalt springer jeg dem over, da de forekommer mig at være udstillingsvinduer for psykisk sygdom og lidelse.

Forleden var der imidlertid noget, der lød seriøst: En journalist skal til et ugeblad skrive om ECT-behandling. Jeg har responderet,da jeg har meget stor erfaring, og vi har nu ringet til hinandens telefonsvarere et par dage.

Jeg vil gerne vide, hvilket ugeblad det er, og hvad vinklen er, inden jeg åbner munden – så meget som på klem. Jeg gider ikke optræde i et eller andet kulørt dameblad med en pælle mælle-vinkel. Det er ikke min stil. Jeg har sendt hende et link til mit kapitel om ECT-behandling, så kan hun jo forberede sig lidt.

Sjov med SPAM

Alle får spam hver dag. I nogle perioder ikke så meget, og i andre perioder meget. Spamfilteret fanger jo 99 pct. af det, men alligevel kan jeg ikke sige mig fri for af og til at gå ind i folderen og læse det. Det er sjovt at se kreativiteten.

Jeg sidder og undrer mig over, hvad folk dog hopper på. 99,9 pct. er uden videre gennemskueligt. Så længe man ikke klikker lystigt på noget, eller deltager i alle mulige tåbelige konkurrencer, er der ingen risiko ved at lure.

Man kan få de nyeste, lækreste kærester i form af russiske, langbenede babes, tjene millioner på diverse casinoværk, få sin skaldede isse befolket med hårvækst igen og tjene millioner med Bitcoins osv… Idel lykke venter på nettet.

Nedenstående sneg sig forleden udenom Thunderbirds ellers meget fine spamfilter:

Kære skatteyder,
Efter den seneste årlige beregning af din skattemæssige aktivitet, har vi besluttet, at du er berettiget til en tilbagebetaling af moms på DKK 7810,00.
Indsend venligst anmodningen om tilbagebetaling af moms og giv os 6-9 dage til at behandle den.
En tilbagebetaling kan blive forsinket af forskellige årsager.
F.eks. indsendelse af ugyldige poster eller anmodninger efter tidsfristen.
For at få adgang til formularen til din tilbagebetaling af moms, klik venligst her
Vores hovedkontor adresse kan findes på vores hjemmeside på
http://www.skat.dk
————————————
Copyright © 2018 Skat.dk. Alle Rettigheder Forbeholdes.
Unsubscribe

Jeg har uskadeliggjort links, så klik endelig løs.

Hvis man hopper på den, fortjener man det også! Det er altså ret gennemskueligt:

 1. SKAT ville aldrig skrive “Kære skatteyder”. De ved ganske udmærket, hvad du hedder; de skal jo have pengene i land.
 2. Tjek sproget. På dansk siger vi ikke “din skattemæssige aktivitet…”
 3. Mailen handler om skat, men det er moms, man får tilbage… Spooky
 4. Hvis SKAT vil mig noget, anviser de et link til http://www.skat.dk/ – den har svindlerne dog fanget. Det hedder dog tastselv…
 5. SKAT.dk har ikke “Copyright ©” på deres side, da det ikke giver mening for en offentlig myndighed.

I supportgruppen (en Facebookgruppe) har vi mindst én gang dagligt spørgsmål om denne eller hin fakemail er fake eller ej. Hvis man nu fulgte Lones og min guide her, kunne temmelig mange spørgsmål spares væk. Noget, der går igen, er, at folk får en meddelelse om en pakke, men de har ikke bestilt en vare… Hvorfor søren skulle de så få en validt meddelelse om en pakke? Det er altså tilladt at tænke selv!

6 Svar
 1. martin østerberg
  martin østerberg siger:

  Vores fælles ven fra Mors skrev i dag at han har gået 50 m uden ilt. Svarede ham at så nok kunne jogge hjem fra hospitalet når han var klar til udskrivning. Det var helt klart humoristisk men, og det var han helt med på.
  Når en ven skriver dette ved man den er helt gal…. alarm, brug for hjæp nu kn ik få luft svedermeget syg dålig hjælp ringg iksjov

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Martin

   Ja det skrev han også til mig; og det var så dejligt at læse!

   Den der alarmmeddelelse “alarm, brug for hjæp nu kn ik få luft svedermeget syg dålig hjælp ringg iksjov” gjorde mig meget forskrækket. Det var godt hans “flyverven” var i nærheden.

   Du må have en god dag.

 2. Lene
  Lene siger:

  1. hvor er det godt at dit store arbejde med at skrive om din sygdomsforløb nu kommer ud, så andre kan lære noget af dette.
  2. jeg tror måske du har en fordom for dameblade. Jeg kender til 4 dameblade, hvor jeg med største fornøjelse læser gode og seriøse interviews, som gør mig klogere på mangt og meget. At bladet så også rummer en masse, som ikke interesserer mig en døjt, er en anden sag. Det ændrer ikke på det faktum, at det har været gode interviews. De fire blade er Magasinet Liv, Akt for Damerne, Femina og ugebladet Søndag

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lene

   1. Ja jeg tror faktisk, det kan blive en god sektion på sitet. jeg prøver at skrive om det, jeg gerne selv ville have vist.

   2. Du har helt ret, jeg har mange fordomme/aversioner mod dameblade, skønt jeg ikke aner, hvad der står i dem 🙂 Det forhindrer mig nu ikke i at sikre mig hvilken vinkel, hun vil anlægge. Jeg har sendt hende dette link https://stegemueller.dk/#toggle-id-2, så hun kan forberede sig, og vi ikke skal starte ved Adam og Eva.

   God søndag.

 3. Birgit
  Birgit siger:

  Faktisk tror jeg ikke en gang, at SKAT linker til deres tast-selv side. Jeg mener, at de skriver, at man kan gå ind på siden, ligesom e-boks, der heller aldrig sender link med i deres mails. ?
  Forhåbentlig er din ven fra Mors snart fit for fight igen.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Birgit

   Jeg tror faktisk, du har helt ret i, at SKAT ikke engang linker til tastselv-siden. Til tider sidder jeg og er død træt af, at e-boks i mailen ikke linker til sitet, men ved nærmere eftertanke er det jo super fint.

   Han skriver noget om mad… så kan det (gudskelov) ikke være dødsensalvorligt. Men jeg/vi fik sørme en forskrækkelse. Man kører ikke ambulance med fuldt horn og speederen i bund uden grund. Og oppe hos jer i det nordvestjtyske er der jo ikke bare en bid vej til et hospital.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.