Diverse

Kugledynen

I en periode med uro gør kugledynen underværker. Det, jeg bemærker mest, er, at det går lynhurtigt at få åndedrættet ned. Jeg hviler på ingen tid – maksimalt ti minutter. Jeg er virkelig glad for den, og er taknemmelig for at Hvidovre Kommune ville bestille og betale den for mig. Skulle den gå i stykker på en eller anden måde, køber jeg straks en ny! Den næste skal nok have lidt større vægt (de går fra syv til 11 kilo), for jo større vægt, jo større effekt.

Dybere uforstyrret søvn
Kuglerne ligger løst i dynevåret og giver dybe punktvise tryk. Når personen bevæger sig under dynen, ændres trykket let og det giver nye sanseindtryk til hjernen. De skiftende sanseindtryk dæmper angst og utryghed og beroliger hjerne og krop. Opvågninger og natteuro mindskes og søvn bliver dybere og mere uforstyrret. Elementer som er altafgørende for menneskers trivsel og læring.
Anbefales af fagpersonale
Sygeplejersker, sundhedsplejersker, terapeuter og forældre anbefaler Protac Kugledynen™. Dynen dæmper hyperaktivitet og stress og har gavnlig effekt på brugerens sanseintegration og motorik. Den kan bruges om natten som almindelig dyne og om dagen som tiltrængt pusterum.
Ensomhed
Jeg så en britisk udsendelse om ensomhed. Jeg er en af dem. Det er ikke et emne, der er let at se sig ud af, og der er ikke meget prestige knyttet til det. Hvis Nordsjællands Port Center vil beholde mig, kan det være, jeg vil foreslå dem, at jeg møder op der begge dage. Det er en lang transport, men måske har jeg behov for at se flere mennesker. Der er vist noget usundt i kun at se andre mennesker en gang om ugen.
Mørkelygten
På anbefaling fra Eric er jeg begyndt at lytte til “Mørkelygten”. Den er interessant, fordi den sætter min egen tidligere rolle i relief. Det er nok svært for andre at forstå, men som embedsmand i centraladministrationen parerer man ministerens ordrer. Vores opgave er at betjene og beskytte ministeren. Selv har jeg aldrig været vigtig nok til at stå i frontzonen, men det betyder ikke, at jeg ikke har skullet lave politiske regnestykker.
Det er svært for mig at holde fokus på lydfilerne – men jeg prøver, for jeg vil så gerne. Måske går det lidt bedre? Jeg ved det ikke helt. Men jeg nægter at give op.
Tastatur til iPad
Det er endelig lykkedes at finde et tastatur til min iPad, og det til en tredjedel af prisen her hos: https://www.avxperten.dk/ipad-tastatur/tastatur-til-ipad-air-nordisk-layout.asp. Jeg er virkelig allerede begejstret for det.
Det er simpelt, det har den helt rigtige vinkel, og det lader op på ingen tid. Helt perfekt til mig.
Ny skrivebordsstol

Jeg har et godt stykke tid døjet med seriøse sidde-/liggesår. Jeg har simpelthen siddet for meget ved PC’en på min stokkestol.

Jeg begyndte at læse om den slags sår, og blev lidt forskrækket. Der er ikke grænser for hvilke lidelser, man kan pådrage sig.

Jeg smurte og smurte med fed creme, men det hjalp ikke rigtig. Jeg brugte Voltaren-creme mod smerterne, men jeg skulle tage mig sammen i lang tid, før jeg smurte det på, for jeg så sol, måne og stjerner, når det berørte den ødelagte hud. Ganske vist kun ca. ti sekunder men alligevel…

Jeg overvejede at gå til lægen, men hvem søren går til lægen, fordi man har siddet for meget foran computeren?

Mit skrivebord hænger på væggen og er ikke lige til at flytte. Stolen skal have en siddehøjde på ca. 63 cm, og det er ret højt. Ingen af de billige har den højde. Efter meget søgning på nettet lykkedes det endelig at finde en stol, der lever op til mine forventninger og krav til højde.

Jeg ser frem til, at den kommer i næste uge. Jeg har bestilt den samlet, for jeg er helt sikkert for fummelfingret til selv at kunne samle den. Jeg egner mig ikke til værktøj.

10 Svar
 1. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Jeg mener bestemt, at det er en dårlig idé at smøre Voltaren-creme på ødelagt hud! Tror faktisk, at det kan gøre ondt værre! – Hvis din læge siger noget andet, skal du bare ignorere mig. Jeg bruger selv Voltaren mod muskel- og ledsmerter og ville ikke tøve med at bruge det på et blåt mærke, hvis det var ømt.

  I øvrigt kan jeg da regne ud, at jeg er heldig med, at jeg ikke har sår af den type, for jeg tror faktisk, at jeg er mindre aktiv end du.

  Har du overvejet at stå op ved computeren i stedet for at sidde? Sådan et hæve- sænkebord er ikke just billigt, men det kunne måske være en god ting, når du nu bruger så megen tid ved skærmen.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Det var faktisk nede på apoteket, de anbefalede Voltaren mod smerterne – men det kan sagtens være, det er dig, der har ret, for det burde da ikke være sådan, at man ser sol, måne og stjerner ved behandlingen. Nå men heldigvis er det vist på retur.

   Du skriver: “…for jeg tror faktisk, at jeg er mindre aktiv…”, mener du ikke “mere aktiv”? eller misforstår jeg noget?

   Næh jeg har egl. ikke overvejet et hæve-sænkebord, men idéen er god! Det bord, jeg har nu, er en lækker tyk glasplade med tre store huller i bagkanten, jeg har selv designet det, så kablerne kan komme ned i kabelbakkerne. Det ser ret pænt ud, men det kan sagtens være, jeg burde give køb på æstetikken.

 2. Jørgen
  Jørgen siger:

  Der skal en solid seng til, når kugledyner bruges, jvf. billedet.
  Et muligt godt råd: Sid aldrig foran computeren mere end 3 kvarter ad gangen. Stå og gå og lav kræbøjninger det sidste kvarter af hver time. Gå tur ude, 10 gange rundt om torvet eller frem og tilbage på Hvidovrevej. Ingen garanti for effekt på siddesår, men skade gør det næppe.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Du har helt ret i det med den solide seng. Jeg bør vist i øvrigt (igen) anskaffe mig en ny.

   Dit råd er bestemt godt, men jeg fornemmer, at det ikke er noget for mig 🙂 Jeg sidder jo ved computeren otte timer ad gangen…

   • Jørgen
    Jørgen siger:

    Hvis jeg må sige det lige ud ad landevejen: Det er en dårlig ide at sidde ved computeren 8 timer ad gangen. Det bør du sandelige ikke byde dig. I det mindste må du rejse dig og bevæge dig. når nu mit forslag om 15 minutters pause hver time ikke kan bruges.
    For din egen skyld må du da gøre op med den dårlige vane. Et stopur kan måske være nyttigt.

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Jørgen

     Rene ord for pengene er helt fint med mig – og jeg ved, du har fuldkommen ret. Det er en del af den maniske side, at jeg – når noget interesserer/irriterer/udfordrer – fuldstændig glemmer tid og sted, og fx opdager at der er gået otte timer og opdager, at jeg forresten ikke har fået noget at spise.

     Jeg prøver med stopuret.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.