, , , ,

Diverse

At lukke ude

Der er sørme mange steder, man nu til dags skal ind at blokere folk, man ikke længere ønsker at pleje omgang med: Mailklienten, webhotellets mailsystem (dobbeltkonfekt, jeg ved det godt, men jeg vil være sikker), Facebook, Messenger, Google Mail, Telefon, tilføje som spammer i TrueCaller, men så er der vist heller ikke mere. I gamle dage trak man bare telefonstikket ud.

Det sidste, jeg hørte fra min ven i nøden, var i går en besked via Messenger om, hvorvidt han kunne låne 200 kr. til diesel og el, så båden kunne varmes op. Han var lige kommet hjem fra afrusning. Det var der, jeg blev opmærksom på, at jeg havde glemt Messenger.

En anden ting, jeg er kommet til at tænke på, er, at han på et tidspunkt havde lånt eller fået 200 kr. af en bekendt, der havde penge nok, fordi hun ernærede sig ved prostitution…

Godt jeg er ude af det. Det er ikke passende selskab for mig.

Bogprojektet

Jeg har ikke skrevet en eneste sætning i minimum 14 dage. Det ruller ikke for mig p.t. I går var jeg hos psykologen, der har læst en stor del af det, jeg hidtil har produceret. Råt for usødet så keder hun sig ind imellem. Og hun gider slet ikke mine faktabokse.

Så hun foreslog en ny model: Skriv i første omgang en kronologisk biografi og kobl derefter resumeerne på. Det vil jeg prøve, for idéen er nok god. Den løser måske min gordiske knude: Hvordan får jeg aktiveret resumeerne af vores 60 sessioner?

Herudover skal der stå en masse om det, jeg overhovedet ikke er god til, nemlig nedenstående, som var feed back fra forfattercoachen (som psykologen så er enig med):

“Sprog:
 • Du skriver godt. Ingen tvivl om det. Let og flydende. Og korrekt.
 • Beskrivende og opremsende. Det har mere form af en opremsning eller en beskrivende dagbog end en levende og flammende livshistorie. Det er der heldigvis råd for:
  • Det ville hæve læseoplevelsen, hvis du trænede i at skrive mere levende, sprællende, personligt, farverigt, varieret, humoristisk, følelsesmæssigt etc. Skriv med følelserne. Mærk dig selv og fyld dig ind i ordene. Rejs tilbage til der hvor du var i situationerne. Få fat i følelserne. Vreden, fortvivlelsen, manien, depressionen etc. Væk det til live i dig og få det ud i ordene. At være forfatter er opslidende fordi vi skal tilbage til al smerten for at skrive godt. Tør vi det, og kan vi det, bliver det vi skriver blændende og læseværdigt. Tør vi ikke, og kan vi ikke, bliver det vi skriver tørt, kedeligt og uden liv.
  • Det er meget poleret og rent. Uden drama, uden følelser, uden liv. Blot fortællende og beskrivende. Der mangler drama, spændinger, konflikt, følelser (vrede, glæde etc.)
  • Faktisk handler det om at gøre det mere Sænke niveauet en anelse. Skriv mere som om det er noget du fortæller til en nær ven. Vær ærlig og modig i dine ord.
  • En forfatter må ALDRIG være blufærdig.” Citat slut. Hele hans feedback kan læses her: [download id=”14884″ template=”Feedback fra Morten Bracker”]

Hvis jeg ikke kan alt det, bliver det en ret kort bog, som jeg allerede har skrevet 25 gange – mindst.

Hrmmm – tjah. Det skal prøves, men det vil blive en udfordring. Og her er ordet udfordring brugt korrekt.

Ny software – nyt legetøj

Jeg kopierer meget jævnligt mine hjemmesider til reservesiderne. Især supportsiden er jeg meget påpasselig med, for der er for mange, der skriver en mail, hvis der sker noget uforudset. Når jeg har en frisk reserve, viderestiller jeg bare til den, mens jeg febrilsk prøver at finde en løsning. Det lykkes som regel. Jeg har lært en del det seneste år.

Jeg har nogle år brugt BackupBuddy, men det er for meget bøvl med det. Så er der det ene galt, og så er der det andet galt, Men det skal altså bare fungere. Man må ikke gå ned på backup. Supportsiden har 17.500+ brugere. Det har jeg en vis respekt for.

Et par måneder har jeg fornøjet mig med UpdraftPlus i den gratis udgave, men Premiumpakken rummer så mange herlige funktioner, så den har jeg investeret i. Backup og migrering er nu en leg. Og det går stærkt. Der er et rigtigt migreringsværktøj: Tryk på et par knapper, så er det hele fikset. Bloggen tager noget tid, da der er mange indlæg (1.167) og mange kommentarer (10.135), men jeg skal jo ikke rigtig nå noget.

Der er også en masse andre værktøjer, men jeg kan ikke få øje på dem. Jeg har skrevet til supporten, og de er søde og hurtige til at svare. En rigtig dejlig funktion er, at man lave en side inde på bloggen, som man kobler alle domæner og subdomæner op på, og når man så vil lave backup, går man til den ene side, hvor alle fire sider kan styres. Nemmere bliver det ikke. Det er naturligvis kun administratorer, der har adgang til den tværgående side.

Men hvad skal jeg så finde på i morgen? Jeg er lidt bange for at komme til at kede mig den kommende tid. Der skal styr på det med det nye job – helst hurtigt! Godt nok er jeg god til at underholde og udfordre mig selv, men det kan også blive for meget af det gode. Så bliver januar længere end den allerede er.

Måske skal jeg tage fat på det der yoga? 🙂 Elly….

 

2 Svar
 1. Jørgen
  Jørgen siger:

  Det lyder som en god ide at lukken “ham” ude. Du kan sikkert ikke redde ham, og der er ingen grund til at bruge energi på at Redde, hvilket sidste kobler sig på tre roller kendt fra transaktionsanalysen, Redder, Forfølger, Offer.
  Spændende med bogen – om du lader dig provokere på passende vis!
  Jeg må heller kigge lidt på den backupmulighed.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Det lyder spændende med transaktionsanalysen. Normalt ser jeg ikke mig selv som “redder”, men her var jeg det. Det var på mange måder lærerigt at være nødt til at sige “Den går ikke Granberg”. Hvis ikke det hele været så underligt, kunne jeg måske nok have stået bi.

   Jeg har lige skullet “synke” det med bogen, men hendes idé er god. Jeg vil forsøge mig – næste år.

   Du skal bestemt kigge på UpdraftPlus. Det er så rørende simpelt, og langt mindre ingeniøragtigt end BackupBuddy, så konstant resulterer i fejl hos mig i øjeblikket.

   Godt nytår!

Der er lukket for kommentarer.