, ,

Dictus og printer

Jeg er omgivet af ting, der ikke virker!

Dictus: Jeg er i dialog med firmaet, der er meget imødekommende og gør hvad de kan, for at få programmet til at virke hos mig. I dag har de skriftligt bekræftet, at de forlænger perioden for fortrydelsesretten indtil den næste version af Dictus kommer på markedet i løbet af et par måneder. Det var ikke min idé med en forlængelse, men jeg fortalte dem, at jeg snart var nødt til at gøre brug af min fortrydelsesret, da de 14 dage snart er gået. Herefter sagde de af sig selv, at de ville forlænge perioden. Jeg er i virkeligheden ikke særlig interesseret i at få mine penge tilbage; jeg vil hellere have programmet til at virke, men hvis det ikke kan lade sig gøre, skal jeg selvfølgelig have pengene igen.

Jeg samler min fejl i en mail og sender den til dem. Min seneste mail lød sådan:

“Kære Dictus-folk

Jeg har stadig store problemer og er efterhånden ved at opgive at få det til at fungere.

Vil I ringe mig op snarest muligt på 22 81 17 31?

Jeg synes, det er vigtigt at fortælle, at jeg ikke oplever nogen som helst andre problemer med computeren, der er en meget kraftfuld maskine og næsten ny. Når Dictus fryser, er det kun dette program, der fryser, resten af computeren fungerer, som den skal.

Nu oplever jeg:

 1. Programmet brager ned gang på gang uden at jeg foretager mig noget med det overhovedet. Headsettet ligger nede på kabinettet og mikrofonen står i dvale. Jeg er typisk i gang med at skrive til en hjemmeside eller på Facebook. Jeg sender en rapport, hver gang det sker. Jeg håber, I samler disse rapporter sammen og arbejder videre med dem. I starten skrev jeg en lang tekst til fejlrapporterne – men det orker jeg ikke at blive ved med, for nedbrudene er for hyppige.
 2. Der står, at mikrofonen lytter, men metret bevæger sig ikke. Der skrives ikke til skærmen. Hukommelsen står i processer til at bruge 114.000 eller 18.000.
 3. Lige nu kan jeg overhovedet ikke få programmet til at starte.
 4. Når jeg vil træne nye ord i ordbogen, reagerer mikrofonen næsten ikke. Der er et lille udslag på metret, men indtalingen registreres ikke. Playback-funktionen starter ikke efter indtalingen.
 5. Dictus er stadig meget sløv til at komme i gang, når man lige tænder for programmet – ofte kommer den slet ikke til live. Meget ofte går jeg i gang med at skrive selv, fordi jeg ikke har tid til at sidde og vente på, at Dictus vågner.
 6. Hvis man står i det lille skrivefelt og skifter vindue, er skrivefeltet tomt, når man vender tilbage til vinduet. Man må starte forfra med at diktere. Det må da være en fejl. Man har ofte brug for at skifte mellem vinduer.
 7. Hvis jeg har dikteret en mængde tekst i det lille skrivevindue og vælger indsæt, når jeg er færdig med at diktere, sker det meget meget ofte, at sidste del af teksten er væk efter indsættelsen. Det er som om jeg støder ind i en max-grænse på antal tilladte ord. Det er altid i slutningen af teksten, at der kappes af.”

Deres næste træk vil være at teste på en PC hos dem selv, om det er mit antivirusprogram Bullguard, der skaber alle problemerne. Programmet er installeret, mens Bullguard er slået fra, så jeg tror ikke så meget på, at det skulle være Bullguard, der skaber problemerne, men det skal selvfølgelig testes. Jeg er lidt træt af, at det altid er antivirusprogrammet, der mistænkes, når der opstår fejl i et program.

Printer: Den nye printer er kommet i dag, men der mangler kabler og manual i kassen. Øv hvor er det irriterende. Jeg har oprettet en fejlrapport hos firmaet og forventer, at de hurtigt gør et eller andet ved det.

Hvor er det irriterende at være omgivet af ting, der ikke virker!

7 Svar
 1. Jørgen
  Jørgen siger:

  Ser man det – lad os håbe en ny version af Dictus er bedre, idet jeg faktisk også kan have meget lyst til at købe programmet bare sådan til privat brug. Jeg tænker jeg kunne bruge det ved op- og udrydning af for mange pairer, som kan rumme tanker jeg gerne vil bevare. Venter sikkert også til næste udgave. Hører gerne nyt. Så tak for hjælpen.
  Mærkeligt at man ikke kan finde ud af at anbringe fx. manualen i en kasse med en printer. Især mærkeligt når nu Samsung, jvf. Kontant, tilsyneladende (bevidst brug af ordet) kan finde ud af at sætte en ikke så holdbar kondensator i deres skærme, således at de ophører med at virke alt for tidligt.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Mit køb af programmet er jo også bare til privat brug. Jeg ærgrer mig rigtig meget over, at jeg ikke kan få det til at fungere, for jeg vil meget gerne bruge programmet (det er jo derfor, jeg har købt det). Jeg vender tilbage, når jeg ved mere.

   Jeg har ikke set den udgave af Kontant, men det lyder da som gedigent bondefangeri hos Samsung. Kontant er et godt program, og jeg ser det gerne, når jeg ellers husker at tænde mit Samsung-tv.

 2. Inge
  Inge siger:

  Det er så træls når ting ikke virker.. Kan du ikke tilgå printeren via et trådløst netværk, så behøver du ikke et usb kabel for at få adgang til den.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Ja det er træls, meget træls endda.

   Problemet med kablet er, at der mangler et strømkabel – uden det kommer man ikke langt 🙂

 3. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Rasmine

  Det er rigtig ærgerligt, at jeg ikke bare kan anbefale Dictus, som virkelig er et genialt program, og det er jo herligt, at det skulle kunne fungere sammen med den software du bruger. Firmaet er utrolig imødekommende overfor alle de problemer jeg har, og prøver virkelig at hjælpe. Jeg kan godt forstå, du venter til næste version.

  Ja surt med den printer. Nu havde jeg lige set frem til at kunne printe i alt andet end lyserødt!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Jeg er fuldstændig enig: Programmer skal bare virke. Jeg har betalt 1.600 for Dictus, så det skal i høj grad bare virke. Jeg kan let få mine penge tilbage, men det er jeg ikke særlig interesseret i, jeg vil heller have skidtet til at virke.

Der er lukket for kommentarer.