, ,

Dictus

Der er kommet en ny version af Dictus. Det ser umiddelbart ud til, at den nye version løser alle de problemer, jeg havde med Dictus. Nu starter og stopper aflytningen automatisk, hvis man bruger de rigtige kodeord. Jeg er nu indstillet på, at jeg vil give Dictus en ny chance.

Jeg sidder over arbejder med personbeskrivelser til vores projekt om de kriminelle fra 1800-tallet. Det er spændende, om det at diktere teksterne, kan gøre dem mere læsevenlige. Når man taler, er der en mere fri tone, end når man skriver. Dette indlæg er fx dikteret med Dictus. Det jeg synes er svært, er den korrekte tegnsætning; man skal have den fulde sætning inde i hovedet, og man skal samtidig gennemskue, hvornår der skal sættes tegn.

Jeg skriver rigtig mange emails, og hvis jeg kan diktere dem, vil det være en stor hjælp. Der vil gå et stykke tid før jeg kan diktere tre gange hurtigere end at skrive. Det skal dog ikke hindre mig i at øve. Firmaet bag Dictus lover, at man vil kunne diktere tre gange hurtigere, når man først har vænnet sig til det.

Til jer der har gået med tanker om, at købe Dictus kan jeg nu kun anbefale det. I skal også købe et headset hos firmaet. Det skyldes, at de sælger særlige headsets, der specielt egner sig til talegengivelse.

10 Svar
 1. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Rasmine

  Før jeg fik min nuværende stationære pc, havde jeg også en lang årrække bærbare pc’er, men det gik op for mig, hvor meget mere maskinkraft, jeg kunne få for de samme penge, hvis jeg valgte en stationær pc, og så var valget ikke svært. Min nuværende pc har jeg haft i fire år, og den kører upåklageligt. Jeg er meget glad for den.

 2. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Rasmine

  Nu – efter at have gået så grueligt meget igennem – kan jeg kun anbefale programmet; det er virkelig dejligt at arbejde med, fx har jeg dikteret dette svar.

  Hvis man nu har sin computer i stuen, kan jeg faktisk godt forstå, at man vil beskytte den anden mod ens diktering.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Jeg tror roligt, du kan købe Dictus. Alle de problemer jeg havde med den tidligere udgave synes nu at være løst. Nu mangler jeg bare at få Dictus til at forstå hvad jeg siger. Det kan sikkert godt være en længere affære, men programmet skal have chancen. Hvis jeg kan hjælpe dig med noget i forbindelse med installation og brug er du meget velkommen til at kontakte mig.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Jeg er super glad for Dictus. Nu skal jeg bare træne programmet i at blive dygtig til at forstå, hvad jeg siger.

 3. Ellen
  Ellen siger:

  Det er godt, at du er ved at blive glad for det, nu hvor du har brugt penge på det.
  Jeg vil vove den påstand, at det nok er smartest, når man bor alene, som du gør.
  John ville hurtigt blive irriteret, hvis jeg hele tiden skulle sidde og tale til min pc 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Firmaet tilbød mig ganske af sig selv, at jeg kunne få pengene tilbage. Det var jeg imidlertid ikke særlig interesseret i. Jeg ville hellere have skidtet til at fungere.

   Du har nok ret i, at programmet egner sig bedst til dem der bor single.

 4. Kisser
  Kisser siger:

  Ih, hvor lyder det godt. Så kan du bare diktere løs.
  Kan du ikke lave tegnsætningen bagefter? så den bliver som du vil have det.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kisser

   Jeg håber meget, at fællesskabet mellem mig og Dictus vil blive positivt. Det ville være godt, hvis jeg kunne finde ud af at diktere den korrekte tegnsætning, for det vil være ulogisk at skulle have fat i tastaturet bagefter.

Der er lukket for kommentarer.