Det var det

Julen 2016

Jeg ånder lidt lettet op, nu hvor julen er overstået; ikke fordi jeg ikke kan lide jul, for det kan jeg godt, men det er altid bøvlet for mig, da jeg ikke har noget “automatisk samvær”.

Det var egentlig meningen, at jeg skulle til Vallekilde Højskole. Men sådan gik det ikke. Jeg vågnede kl. 02 dagen op til afrejsen, og fornemmede at det ikke ville gå. Men OK sov på det, og se om det er bedre i morgen. Det var det ikke. Jeg kunne ikke overskue at pakke sammen, transporten med to tog og en bus samt en hel masse (fremmede) mennesker.

Det var en af de dage, som jeg hader, hvor jeg ikke kan overskue at stå ud af sengen, at gå de 10 meter gennem entreen, svinge til venstre for at nå brusebadet og som kulmination tørre mig på ryggen.

Så jeg var bare mig selv, og det var egentlig OK, selvom det ikke var helt selvvalgt.

Nytårsaften 2016

Det er mange år siden, jeg har fejret nytårsaften, for jeg bryder mig ikke om den. Bryder mig ikke om, at vi alle skal være så lykkelige, og jeg bryder mig ikke om alle raketterne, bomberne og støjen, som bare skræmmer hunde og katte – og mig. Dog ser jeg altid dronningens nytårstale. Jeg synes, hun er dygtig til at pinpointe det forgangne år, og det år der skal komme.

Hverdagen med “Min plan”

Nu banker hverdagen sådan lidt på – i hvert fald nok til, at “Jobnet” udsender deres tåbelige SMS’er. Jeg skulle godkende “Min plan” (som absolut ikke er min). OK frem med NemID nøgleviseren, logge på og finde det rigtige sted med den rigtige knap. Den var godt gemt.

Nederst har jeg kopieret en del af teksten fra planen ind med mindre skriftstørrelse. Prøv at lægge mærke til, hvor mange gange der stå “skal”, “SKAL” og “har pligt til”, og overvej om tonen ikke er temmelig formynderisk og truende. Jeg føler mig næsten som social bedrager, når jeg læser deres tekster.

Bortset fra det så synes jeg slet ikke teksten passer til min situation, nemlig at jeg har kontrakt med FKN frem til næste nytår. Hvis jeg ringede til min fleksjobkonsulent, ville han formodentlig sige, at det ikke gjaldt mig.

Selvom det er “upassende”, ville jeg alligevel opdatere det CV, man skal have på Jobnet. Jeg skrev en længere klamamse om det nye job pr. 1. januar 2017, men da jeg ville gemme, kom beskeden at årstallene ikke må være 2017 men skal være 2016. Gad nok vide hvordan de vil have at folk til at være ajour?

De ukrainske svindlere

Svindlerne, der står bag de mange “Brute force attacks”, har holdt juleferie men er nu tilbage på fuld styrke. fra 10:23 til nu 11:50 er der registreret 26 forsøg på at logge ind som “Admin”. I alt har iThemes Security spærret for 1.049 angreb.

Oplever I andre slet ikke det problem?

Kugledynen

Den er den største opfindelse siden camenbertosten. Måske burde den have været tungere end de syv kilo, for jeg synes ikke, den slutter helt tæt. Men pyt for effekten udebliver ikke. Det er helt sikkert, at jeg falder lettere/hurtigere i søvn med den og så en kop Yogi-te, som er noget med en masse urter, og som faktisk smager helt godt. Hvis den så også med tiden kan hindre mig i at være vågen 1-3 timer hver nat, ville det være dejligt.

Tekster fra “Min plan” på Jobnet

Din plan er ændret. Du har fået:
en ændring i din aktivitet: fleksjob

Du kan se de nyeste ændringer nedenfor. De er markeret med ‘SKAL LÆSES’.
Du skal have læst alt i din plan inden fredag den 30. dec. 2016 og kvittere for, at du har læst nederst her på siden.

“Min Plan” – dine rettigheder og pligter
“Min Plan” bliver lavet i samarbejde mellem dig og jobcenteret for at forbedre dine muligheder for at få et fleksjob – og for at vurdere, om du stadig opfylder betingelserne for visitation til fleksjob. Derfor skal du overholde aftalen om aktiviteten (tilbud). Det betyder, at du skal acceptere aftalen om aktiviteten og møde i aktiviteten i hele perioden. Du kan også se, hvordan du skal forholde dig, når du er blevet ansat i et fleksjob.

Aktiviteter du skal deltage i
Du skal overholde “Min Plan”, og hvis dit jobcenter har givet dig et tilbud, som fremgår af “Min plan”, har du pligt til at deltage i tilbuddet, mens du er ledig og modtager ledighedsydelse. Har du spørgsmål til dit tilbud, er du velkommen til at kontakte dit jobcenter.

Mens du er i tilbud, får du ledighedsydelse, hvis du i øvrigt opfylder betingelserne for at modtage denne ydelse.

Husk
Mens du er i tilbud, skal du stadig:

  • aktivt søge fleksjob
  • deltage i samtale
  • tage imod et rimeligt tilbud om fleksjob
  • lægge dit cv på Jobnet senest 3 uger efter, at du har opnået ret til ledighedsydelse
  • deltage i cv-samtaler
  • dokumentere din jobsøgning i jobloggen eller på anden vis dokumentere din jobsøgning, hvis du er fritaget for at bruge jobloggen

Du skal læse planen først
Du skal åbne alle afsnit, som er markeret med ‘Skal læses’, inden du kan kvittere for, at du har læst planen.

Loading comments...