, ,

Det hænger ikke sammen

Det hænger ikke sammen

Se på billedet: Nej vel, der er ingen sammenhæng mellem en flot svane ved Damhussøen og så ugens citruscarpaccio fra Aarstiderne. Den eneste mulige sammenhæng er, at de sidder ved siden af hinanden. Og så er det sådan set ovre.

Hvis man går en tur om Damhussøen, har man muligvis gjort sig fortjent til en citruscarpaccio på skyr (udtales “skir”) fra Aarstiderne.

Politiets beføjelser

Jeg sad og så “21 Søndag” som slet ikke er dårligt TV. De havde et længere indslag om politiets (ulovlige) brug af ulovlige videooptagelser. Der er lavet et register over videokameraer, der filmer i det offentlige rum. De fleste af disse kameraer filmer i et større rum, end de har lov til. Politiet bruger uden videre disse optagelser. Det vil sige, at politiet bruger ulovlig bevismateriale i deres efterforskning.

Der blev vist et kort klip med justitsminister Søren Pape Poulsen (C), der oplyste, at politiet havde behov for videoerne  for at kunne opklare forbrydelser hurtigt.

Nogle mennesker får krænket deres retsfølelse, når en flygtning stjæler en cykel uden lygter. Jeg får min retsfølelse krænket, når politiet forsøger at opklare forbrydelser vha. ulovlige beviser.

Det virker efterhånden som om Gud og hver mand kan lave videoer over alt, hvor det bekommer dem bedst. Men så lad dem om det. Men skal politiet bruge videoerne som bevismateriale, så skal de være lovligt optagede! Her i landet er det politiet og anklagemyndigheden, der skal løfte bevisbyrden, og det skal de naturligvis gøre med lovlige midler.

Netflix

Min ven har oprettet abonnement hos Netflix. Jeg vil ikke stå tilbage, så nu prøver jeg også. Måske kan jeg få det til at hænge sammen? Det kunne da være hyggeligt at kunne se et par film pr. uge.

I morgen aften står den på DR2 og “Lægen flytter ind” kl. 20:45, hvor Charlotte Bøving (hun skulle ikke løbe stærkt for at fange mig 🙂 ) flytter ind hos et menneske med en psykisk sygdom. Den udsendelse glæder jeg mig meget til at se.

2 Svar
 1. Eric
  Eric siger:

  Ja, det krænker. Politiets og ikke mindst PET’s holdning til borgerrettigheder er lidt præget af holdningen “målet helliger midlet”. Det gælder også andre offentlige instanser, og her tænker jeg på fx SKAT samt kommunernes forsøg på at underløbe sociale klienters rettigheder. Man kan sige meget om folketingspolitikerne, men jeg tror aldrig, det var i deres tanker, at man skulle i praktik (jeg kan ikke fordrage ordet “resurseforløb”) med en seng.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Ja du har ret i det med at “Målet helliger midlet”, men det er bare ikke en retsstat værdigt. Jeg kan simpelthen ikke lide den slags!

   Du har også ret i, at de inde på “Borgen” næppe tænkte at folk skulle have sengen med i praktik – faktisk er ordet “Sengepraktik” nu blevet en del af jobcentrenes vokabularium. Det er så forfærdeligt. Giv dog syge mennesker deres pension og lad de raske arbejde!

   Ordet “ressourceforløb” er noget vrøvl, for det går faktisk mest ud på at udsætte den tid, hvor borgeren kan tilkendes pension. Det er vor tids parkeringsplads til folk, man ikke ved, hvad man ellers skal stille op med. Jeg husker tydeligt, hvor angst jeg var for at blive tilkendt et sådant forløb.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.