,

den tales kun med besvær af de indfødte

“Dansk er svært, den tales kun med besvær af de indfødte” Det er fantastisk at surfe på nettet og se lidt Tour med de skrappe sprogbriller på (jeg kunne være blevet lærer-rinde (med vilje forkert) da man måtte bede børnene stave et ord 100 gange ekstra, men korrekt!

Fundet i en blog: “Det er vel hvad man kan forvendte sig af (en trosretning) når vi har en Dømmene magt der ikke tør dømme den lovgivende magt. Det er jo ikke første gang det sker.” Godt så, forstå det hvem der kan, og lær at stave, før du forsøger at boltre dig i magtens treenighed. Jeg ved, dette er et elitært synspunkt – men siden 1814 har vi haft undervisningspligt her i landet. Du har dermed haft god tid til at komme efter de grundlæggende færdigheder.

Gutten her vil gerne sælge portrætter til 18.700 pr. stk “Repræsenter dig selv og firmaet professionelt med et godt portræt. …”. Kære ven – man repræsenterer andre, men man præsenterer sig selv – det er grunden til forstavelsen “re”! Personligt lægger jeg mine 20.000 et andet sted – gad vide om ikke Rigmor Mydtskov staver bedre?

“Hvis jeg så rolig ud, så passede det ikke. Det kogede oven i hovedet på mig” Brian Holm efter den fantastiske 7. etape, hvor Linus Gerdemann fra Münster gjorde det mest fantastiske, jeg nogensinde har set i en etape. Han græd af glæde ved sine interviews, han solede sig åbenlyst i stolthed på podiet over både den ene og den anden trøje, han viste sine følelser, han vidste ikke helt hvordan ‘man’ går hen og trykker div. honoratiores i hånden. Men knægten kan køre på cykel – og det er det, Tour de France drejer sig om!

Han er min helt fra nu af, jeg kunne være hans mor, og måske er det bare moderfølelser? Følelser eller ej – man må i rollen som sportsdirektør være i stand til at begå sig korrekt på sit modersmål, og så hedder det “Hvis jeg så rolig ud, så passede det ikke. Det kogte oven i hovedet på mig”

“Det kan man ikke forklandre ham for” Rolf Sørensen i Tour de France studiet efter 7. etape. Rolf hvad med et sprogkursus? Det hedder “det kan man ikke klandre ham for” eller “det kan man ikke forklejne”.

Uagtet jeg i den grad savner Leth og Mader som kommentatorer, så har Rolf også sine øjeblikke: “Hvis Sastre skal vinde Touren, skal han starte i dag med at køre fra dem”. På min nethinde sker der følgende: Sastre skynder sig over en 6-8 bjerge, cykler dag og nat, har selv madpakke med og pludselig er han i byernes by, og det sikkert så betids, at han kan hvile sig og frisk tage mod de øvrige?

I touren er der bestemt ikke “Ferie lukket” (fundet i en blog). Vel mødt igen i morgen til nye sproglige og spårtslie udfordriner, hvor vi ser på, om vi ka hæve åverlæggeren.

4 replies
 1. Daniel Ringby
  Daniel Ringby siger:

  “Repræsenter dig selv” er skam god nok; ‘repræsenter’ er imperativformen af verbet ‘at repræsentere’*), og da en imperativform altid er rettet mod alle andre end én selv (“repræsenter mig selv” – undskyld, hvad?), kan skribentens valg ikke være anderledes. ‘At præsentere’ og ‘at repræsentere’ betyder ikke det samme.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Hej Daniel, og velkommen til min blog. Dit indlæg skulle lige godkendes, da det er først gang, du kommenterer her på siden.
   Jeg forstå ikke helt, hvor du vil hen med dit indlæg, har jeg skrevet noget forkert?

   Svar
 2. Hanne B. Stegemüller
  Hanne B. Stegemüller siger:

  Hej Kirsten

  Jeg deltager fluks i koret, men må erkende, at Rolfs sprog er sjovere at kommentere.

  Svar
 3. Kirsten Rasmussen
  Kirsten Rasmussen siger:

  Hej Hanne

  Lads os råbe højt: “Vi vil have Leth og Mader tilbage”, Vi vil have Leth og Mader tilbage” ……….
  For, hvor vi dog savner Leths viden om kultur og Frankrigs geografi og historie, og begges indgående kendskab til Tour de France, cykelrytterne, holdlederne o.s.v. De løftede TV-udsendelserne op på et højere plan, som gjorde dem så seværdige, at man blev Tour de France-afhængig.

  Lad os få dem tilbage om ikke nu, så til Tour de France 2008, hør os nu!

  Hilsen
  Kirsten

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *