Kan jeg det?

Det, jeg spørger mig selv om, hvorvidt jeg kan, er, om jeg kan spise alt det mad på en uge?

Jeg var oppe i et natligt ærinde, da jeg hørte chaufføren fra Aarstiderne uden for døren. Varerne skal selvfølgelig helst i køleskabet så hurtigt som muligt, så jeg åbnede med det samme.

Uden for døren stod et helt tårn med madvarer til den kommende uge. Der var så meget, at jeg gik ind og tjekkede, om jeg evt. havde glemt at afbestille det tidligere abonnement på “Kvikkassen”. Det havde jeg nu ikke. Det er kun til én uge.

Lækre, farvestrålende, indbydende, sunde varer. Det er en glæde at pakke ud; men køleskabet kan næsten ikke rumme det. Jeg har bare ikke plads til et større.

Morgenmaden som eksempel
 1. Bananskyr med kiwi og havre-solsikkedrys
 2. Havre-chiagrød med kanel, æble og cashewnødder
 3. Smoothiebowl med grønkål, kiwi, blåbær og solsikkekerner
 4. Overnight oats med skyr, cashewnødder og citrusfrugter
 5. Æg med chillistegt grønkål.

Godt jeg elsker grønkål…

Detaljerne

Vægttab skal være sundt og sjovt.

Det sunde sørger Aarstiderne, fraværet af hyldeblomstdrikken  og min bankkonto for.

Det sjove er at få fremstillet et regneark, der kan vise fremdriften både mht. kilo og BMI. Der findes adskillige på nettet, men det er sjovere at designe et selv. Det er selvfølgelig ret let at lave et ark til dataindtastning, men det skulle gerne være mere avanceret.

Kasserne har som udgangspunkt en reduktion på et halvt kilo pr. uge. Det er en god idé, så projektet ikke bliver en døgnflue, jeg bliver træt af i uge to.

En vægt

Jeg har altid syntes, at kilo og gram var inderligt uinteressante, og derfor har jeg levet fint uden en vægt. Men nu har jeg så købt en, der var på tilbud. Den kan alt muligt, som jeg ikke fatter, hvordan den kan. Det drejer sig fx om “kropsanalyse” bestående af kropsfedt, kropsvand, muskelandel og kalorier. Indtil videre kan jeg nu kun få den til at vise kilogram, men der er en brugsanvisning.

Det bliver sjovt at følge med i.

God søndag! Husk at Folkekirkens Nødhjælp kommer forbi i dag.

7 Svar
 1. Jørgen
  Jørgen siger:

  Det er vanskeligt ikke at trække på smilebåndet når mængderne og kassernes ses – og det er svært at forestille, hvordan det dog ville have set ud, hvis der var beslt mad til fx 4 i uge. Så var det aldrig gået med løleskabet og måske skulle stuen været taget i brug til kasser også.
  Ret imponerende – og ret interessant-
  Håber det smager dig – og at regnearket virker.
  Forresten er det sådan at de vægte man træder op på vejer lidt forskelligt fra dag til dg, men efterhånden vil der være en vægt der ikke vises mere.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Ja du har ret i det med * 4. Det havde jeg slet ikke tænkt på, og jeg kan ikke forestille mig. Man skulle i givet fald have et helt kølehus, som i gl. dage, før alle havde et køleskab. Min mormor arbejdede faktisk sådan et sted. Det kaldtes “frysehus”, men man kunne nøjes med “kølehus”.

   Det er blevet et godt regneark, men Eric skal spørges, om har vil hjælpe med de sidste to felter. Jeg har googlet og google og set YouTube-videoer. Jeg fatter det stadig ikke.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Birgit

   Der er noget rigtigt over det med smoothies, fibrene er jo fine at få, jeg har bare sådan forelsket mig i den der slowjuicer 🙂

   Og så skal jeg have kigget på Pinterest.

   Og måske skal du til gengæld kigge lidt hos Themeforest: https://themeforest.net/category/wordpress efter et theme/design/skabelon. De er inddelt i kategorier efter, hvad siden skal handle om. Det er du naturligvis ikke bundet af, men det kan være inspirerende at se lidt på mulighederne.

 2. Eric
  Eric siger:

  Det ser godt nok voldsomt ud, hvis målet er vægttab 🙂 Men der er adskillige fødevarer, man ikke behøver at putte i køleskab, ja nogle har det bedre udenfor. Fx har citrusfrugter, gulerødder, løg, kartofler og bananer det fint i lidt mildere omgivelser. Rejser man sydpå, kunne de heller ikke drømme om at opbevare æg i køleskabet, det er bare en fiks idé, vi har heroppe.
  Held og lykke med projektet. Jeg husker dig ganske vist som en splejs, men du er jo ikke typen, der laver regnefejl.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Jo jeg har lavet den regnefejl ikke at have en vægt…

   Ja målet er et vægttab, hvor jeg har afsat 26 uger til at nå målet. Så må det da lykkes. Jeg er helt enig med dig i, hvad der skal på køl eller ikke lige bortset fra kartoflerne. Aarstiderne har en fin side, hvor de beskriver hvordan alting skal opbevares. Den følger jeg slavisk. En ting der er vældig smart er, at man putter alle de friske krydderurter i en plastikpose, putter et par skefulde vand i, så urterne lige har fødderne i vand. De kan simpelthen holde sig i et par uger, og stadig være fine.

   Når jeg bliver færdig med regnearket, må jeg så have lov at sende det til dig for en second opinion. Jeg har fundet min overmand i Excel. 🙂

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.