,

Cancermarkører og DR.DK

Jeg skriver om det, der optager mig, og emnerne har ikke nødvendigvis noget med hinanden at gøre. Sådan vil det også gå i dag. I må bære over med mig 🙂

Dagen startede med et besøg hos gynækologen. Han tegnede og fortalte og var meget pædagogisk og meget imødekommende. Han forklarede alt, hvad han så på sin skærm. Jeg fortalte ham ligeud, at jeg var lidt bekymret. Undersøgelsen viste, at der formentlig ikke er noget farligt galt, men alligevel sendte han mig til et check af cancermarkører, hvilket sker ved en blodprøve, som jeg så var nede at få taget. Svaret kommer på SMS om 10 dage. Han foreslog endvidere, at jeg taler med lægen i DPC, om medicinen skal justeres som følge af overgangsalderen. Det vil jeg naturligvis gøre, og det er skrevet ned i Trello, som er så genialt, og som jeg har virkelig meget glæde af. Selv forstår jeg ikke, hvilken sammenhæng der er mellem de to, tre, fire ting, men jeg er jo heller ikke cand.med. Uden at ville bede om omsorg tror jeg, de 10 dage kan blive lidt lange.


Den 24. maj skrev jeg til DR.DK om deres videoer og deres sprog. Man kan ikke henvende sig til dem uden at det bliver kategoriseret som en klage. Jeg vil faktisk ikke klage, jeg vil bare gerne have en dialog. Man får en mail, hvor de bekræfter, at de har modtaget klagen, og hvor de oplyser, at man vil høre fra dem indenfor fire uger. Jeg er spændt på deres reaktion.

Jeg skrev følgende:

“Hej DR

Jeg har to emner, som jeg gerne vil have en dialog med jer om:

1) Når jeg ser DR Nyheder eller DR Politik via Facebook-appen på min iPad, er teksterne på jeres små videoer meget irriterende. De fylder en tredjedel af skærmen, så man næsten ikke kan se billedet. Kan teksten ikke gøres mindre? Hvorfor overhovedet tekste, når klippet er på dansk? Det er distraherende, at teksten vises i forskellige farver. Hvorfor har ordene forskellige farver? Alt dette fjerner fokus fra selve indslaget, og det må trods alt være det, der er det mest væsentlige.

2) Jeg kommer meget på DR.DK med tilhørende undersider, men det irriterer mig, at I har så mange sætninger med fejl i. Det er ikke så meget deciderede stavefejl (dem fanger stavekontrollen sikkert) som bare fejlagtige formuleringer, ord der er byttet rundt eller ikke har de rigtige endelser. Der er stort set fejl i alle jeres tekster. Det får mig til at spørge: Læser I ikke korrektur på jeres tekster? Alle fejlene fjerner fokus fra indholdet.

Venlig hilsen”

 

 

22 Svar
 1. Pia
  Pia siger:

  Angående ventetid, så var det det jeg mente i forrige indlæg, da jeg skrev noget om at det kunne blive en lang ventetid. En ting er at komme hurtigt til lægen, et andet er svartid. Jeg håber du kan abstrahere dig fra dårlige tanker.
  DR bruger ikke kun levende mennesker, men også nogle ‘maskiner’ der ‘oversætter’ tale til skrift. Måske er det noget af forklaringen… Glæder mig til at læse om svaret fra dem.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Du kan tro, jeg prøver på at lade mig distrahere, og det går faktisk ret godt. Det er jeg glad for.

   Din idé om, at de mange fejl hos DR, skyldes “maskiner” er egl. helt god. Ja det bliver spændende at se deres svar.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Jeg regner også med, at alt OK, men jeg vil bare gerne se det på skrift, før jeg helt tør tro på det.

   God weekend.

 2. Lene
  Lene siger:

  Ventetiden er lang, men jeg håber du kan finde ting at beskæftige dig med, som kan holde tankerne i ave.

  Jeg er spændt på om du får svar fra DR. God weekend til dig.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lene

   Jeg kan da færdes i blogland og på Facebook, så går tiden da med det 🙂

   Ja det er rigtig spændende med DR. Det er lidt ærgerligt, at man lige frem skal sende en klage, når man bare vil have en dialog.

   Også god weekend til dig.

 3. Donald
  Donald siger:

  Man fjerner bedst sine bekymringer ved at tænke på at man er i god tid, hvis en eventuel diagnose bliver stillet. Du er tidligt ude.

  Jeg husker hvordan folk forventede at jeg var bekymret og ked af det, da jeg fik konstateret tumor i colon. Kræft i tarmen. Bortset fra alle de forvirrede og modstridende ting, der skete, kan jeg sige at jeg ikke var bekymret – det er ligesom en slags fait accomplit, dette med kroppen, så hvis lægerne kan gøre noget, så er det godt, ellers er det også godt, eller rettere så må det være godt nok.

  Håber det giver lidt mening.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   Du har sikkert ret i, at jeg er tidligt ude, og det er nok udmærket.

   Jeg må være ærlig at sige, at jeg ikke helt forstår dit fait accompli.

   • Donald
    Donald siger:

    Så må det være godt nok: det liv, jeg har haft indtil nu. Det er bare det, jeg mener. Det er jo en erkendelse af at vi ikke lever evigt, og at de gode situationer, kærligheden jeg har oplevet, de spændende situationer, de smukke ture, det var det hele værd. Jeg er ikke “parat” til at stille gummistøvlerne, men – som andre siger – man kan jo få en tagsten i hovedet (hvis man går forbi en etageejendom).

    Man kan også sige det sådan: Carpe Diem – nuet, grib det, det er dér vi kan gøre noget. Gå igang, tag ansvar, husk at sige det til dem du elsker – nu! 🙂

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Donald

     OK så er jeg (vist nok) med. Jeg måtte slå fait accompli op på ordnet.dk; der fik jeg: “kendsgerning som man ikke kan ændre på”, og det kan man selvfølgelig godt sige om livet. For mit eget vedkommende har det indtil videre ikke været godt nok. Jeg har brugt størstedelen af mit liv på at gå på arbejde, og hvad har jeg egentlig fået ud af det? For lidt synes jeg, så jeg har en del, der skal nås.

     • Donald
      Donald siger:

      Fait accompli betyder et faktum, der er færdiggjort, — accomplished fact på engelsk. Noget der er sket, “done deal”. Afsluttet handel.

     • Stegemüller
      Stegemüller siger:

      @ Donald

      OK – tak skal du have.
      Og hvis man nu bruger ordnet.dk får man “kendsgerning som man ikke kan ændre på”, når man søger på Fait accompli

 4. Jørgen
  Jørgen siger:

  Mon ikke lægen gik med livrem og seler? Du må jo så vente pænt til tiden er gået.
  Det er noget overraskende at henvendelser til dr er klager, når man bare vil henlede opmærksomheden på eller andet og høre institutionens reaktion herpå.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Jo helt sikkert gik han med livrem og seler. De skal jo være helt sikre. Der er sikkert ikke noget galt; det glæder jeg mig bare til at få bekræftet.

   Ja er det ikke bare mærkeligt, at DR kalder det klager? Jeg startede med at reagere på et opslag på Facebook, men der henviste redaktionen mig til “Klagekontoret”. Jeg er ret spændt på, hvad de vil svare.

 5. Ellen
  Ellen siger:

  Korrekturlæsere er en truet art, men det er du ikke … der er med størst sandsynlighed ikke spor i vejen med dig, men alverdens gode råd vil ikke kunne fjerne dine bekymringer og spekulationer i de næste 10 dage …

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Jeg er såmænd også ret sikker på, at der ikke er noget i vejen; jeg glæder mig bare til at få det bekræftet.

 6. Eric
  Eric siger:

  Du fejler garanteret ikke en pind, de tjekker bare forebyggende, når de nu har kløerne i dig 🙂

  Jeg ser sjældent videoer på dr.dk, men jeg ser tekst-TV hver morgen og er nået til den konklusion/tro, at det må være studentermedhjælpere, der forfatter overskriften og undertiden teksten – meeeget unge studenter.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Du har ganske sikkert ret, og jeg skal bare være glad over at bo i et land med et så flot sundhedssystem, hvor de kontrollerer og vil være sikre i deres sag. Alligevel ser jeg frem til, at de 10 dage er overstået.

   Jeg synes, det er svært at forstå, at DR ikke kvalitetssikrer deres “produkter”. Det er jo ikke så svært, og det meste af det, jeg falder over, er bare sjuskefejl.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Den stille pige

   Alt er sikkert i orden; jeg har jo aldrig mærket noget, man mærker vel heller ikke cancer? Jeg gider bare ikke have flere diagnoser; jeg synes, jeg har rigeligt.

 7. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  10 dage _er_ meget lang tid at gå og vente på et svar på de blodprøver. Der er ikke andet at gøre end at forsøge at distrahere sig selv, så man tænker så lidt som muligt på det. Og husk, at prøverne bliver taget for en sikkerheds skyld, og at udgangspunktet er, at der sandsynligvis ikke er noget galt.
  Jeg er selv ved at gå bananas over DR.dk somme tider. Ud over de sproglige fejl, irriterer det mig grusomt, at de er så dårlige til at sætte beskrivelser af diverse programmer op, så man ikke nødvendigvis skal se to tredjedel af et givet program, før det går op for en, at det ikke er værd at se.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Ja det er lidt længe at vente. Du har ret i det med at distrahere mig selv – jeg vil gøre alt for det, for ellers falder jeg da bare i dybet igen. Han tog også en anden prøve, som jeg ikke kan huske navnet på, og den skal så også analyseres. Hrm… Jeg ved snart ikke… Men det er helt rigtigt, at udgangspunktet er, at alt sikkert er i orden.

   Jeg har faktisk aldrig tænkt over det med beskrivelsen af programmerne, men du har utvivlsomt ret. Jeg ser ikke så meget TV, så jeg kan ikke udtale mig om det. Men deres website er lidt ulideligt. Jeg tænkte faktisk på at søge et job som korrekturlæser hos dem 🙂

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.