Bøger!

Sommerpausen har været fyldt med bøger!

Denne sommer har jeg slugt den ene bog efter den anden. Nogle gange er det skønt bare at være i bøgernes verden og at lade sig fange ind af det skrevne ord.

Det begyndte med de otte bind af Jo Nesbø, så kom “Skrig under vand”, “Rosenkransmordene” og senest de fire bind af Åsa Larsson. Jeg tog i aftes fat på “Det forsvundne tegn” af Dan Brown og til hyggelæsning ved pc’en er jeg i gang med “Unix” 🙂

For at det hele ikke skal gå op i krimi (som jeg let forfalder til) har jeg dog garneret det hele med “Mors hemmelighed” af Karin Lützen og “Jeg er den sidste jøde” af Chil Rajchman. Sidstnævnte blev rigtig godt anmeldt i Kristeligt Dagblad og da anden verdenskrig og Holocaust altid har interesseret mig, måtte jeg naturligvis have fat i denne overlevelsesberetning fra Treblinka.

“Mors hemmelighed” af Karin Lützen var et digert akademisk værk, som jeg købte, fordi den tager udgangspunkt i forfatterens slægtsforskning, der viser sig at føre omkring den velbevarede hemmelighed, at hendes mor var jøde. Hvis man er interesseret i anden verdenskrig i almindelighed – og den jødiske historie i særdeleshed – er bogen virkelig værd at læse, fordi den rummer så meget baggrundsstof om de jødiske samfund. Jeg læste den nærmest som en kriminalroman, fordi den er godt skrevet og fordi det interesserer mig, hvordan andre griber slægtsforskningen an.

Jeg overvejer at købe flere reoler, for min bogsamling er ved at vokse sig for stor. Selvfølgelig har jeg stået og set efter, om der var nogle jeg kunne skille mig af med, men jeg nænner det ikke. Da jeg for snart tre år siden flyttede, ryddede jeg grundigt op i bøgerne – nærmest for grundigt, for der er et par titler jeg har ledt efter uden held…