Bodil

Det er da næsten lidt hyggeligt med Bodils hærgen, når man vel at mærke sidder trygt og godt indendørs. Jeg har tændt stearinlysene, lavet en stor kande frisk kaffe og fundet et gammelt gotisk dokument frem, der skal oversættes til det latinske alfabet. Samtidig kører stormradioen på P4, så jeg kan følge lidt med i Bodils vej over hovedstadsområdet.

Jeg hørte lige, at politiet roser folk for at de følger henstillingerne og ikke kører eller går ud for at se, hvordan det går derude. Det manglede da også bare andet. Når politiet forbyder al unødvendig udkørsel er det som regel alvor.

19 Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Det var super hyggeligt. Jeg skal videre med oversættelsen i dag. Jeg gik lidt i stå i aftes, måske er det lettere at tyde i dag.

 1. Lene
  Lene siger:

  Håber du fik noget søvn efter kaffedrikkeriet 🙂 Her gik jeg tidligt i seng og kan nu starte dagen med te og blæsevejr udenfor. Det ser rigtig hyggeligt ud med lys, kaffe og gotiske bogstaver.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lene

   Overraskende nok sov jeg godt trods kaffen 🙂

   Det var en super hyggelig aften med stormen rasende udenfor. Jeg kom et godt stykke ind i det gotiske dokument. Jeg er nu nået til indboopgørelsen i stalde og udhuse, og det er godt nok svært.

 2. overleveren
  overleveren siger:

  Stormvejr er inde-vejr. Sådan er det. Vi høvlede osse hjem før tid og sørgede for at vi kunne blive indendøre (med en enkelt hurtig-ud-af-døren-tisse-ind-ad-døren-tur for hunden. Med mig stående i døren. Faktisk.

  Jeg gider ikke høre radio.. jeg har fulgt lidt med på twitter og diverse liveopdateringer… og så ellers bare siddet og læst blogs, nyheder… kigget lidt efter mine julegaveindkøbs vej fra amazons haller til min hoveddør.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Overleveren

   Ganske rigtigt at stormvejr er indevejr!

   Jeg ville også gerne følge med på Twitter, men jeg kan simpelthen ikke få det til at fungere med mit password, så jeg kan ikke logge ind. Jeg har aldrig været på Twitter, men kunne godt tænke mig at komme det.

   Jeg håber, dine julegaver snart kommer.

 3. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Rasmine

  Ja når man bor til leje er det helt fint! Juletræet på torvet står da endnu.

  Der er så meget, der er usundt. Jeg spiser også kanel på min risengrød… 🙂

 4. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Tjah, hvis man har lukket alle vinduer og surret alle rundholdter, så er der jo ikke så meget mere at gøre, og så kan man vel lige så godt sætte sig til at hygge sig. Selv håber jeg bare, at jeg ikke får udsigt til den stjerneklare nat gennem loftet, men at det “kun” er nogle af de øvre lag, der har revet sig løs. Sådan en dag som i dag kunne én godt have tænkt sig at bo i lejlighed. Bortset fra, at der jo ikke ville have været plads til dyrene.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Vi må virkelig håbe for dig, at der ikke er sket alvorlige skader på jeres tag – den ‘udfordring’ (som problemer kaldes på nudansk) kan I vist godt undvære.

   Du skal være glad for alle kattene! Jeg går selv og savner en lille kat, så her var nogen, når jeg kom hjem. Her hvor jeg bor, må man bare overhovedet ikke have husdyr, og jeg tør ikke anskaffe en kat imod reglementet for tænk hvis det blev opdaget, og jeg måtte af med mis igen. Det ville jeg ikke kunne bære.

 5. Jørgen
  Jørgen siger:

  Bodil har været noget hidsig. Det bliver spændende at se hvad hun har medført af skader i morgen. Det er som om vi som nation lærte af sidste orkan, men har vel glemt det igen næste gang vi rammes.
  Kaffe efter kl.15 er ikke godt her – håber du kan sove trods kaffen.
  God arbejdslyst med dokumentet.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Ja det er først i morgen, vi kan se, hvor galt det er gået; forsikringsselskaberne får nok en travl dag i morgen. Ja vi har lært meget af orkanen i oktober, men du har ret i, at det sikkert er glemt næste gang.

   Jeg burde heller ikke drikke kaffe nu, men jeg havde bare sådan en lyst til en kop god mokka.

   Tak – jeg tror, det kommer til at volde mig lidt kvaler. Heldigvis har vi fundet et par meget dygtige tyder, som vi kan søge hjælp hos, men vi skal selvfølgelig prøve selv først.

 6. Rejen
  Rejen siger:

  Det er lidt hyggeligt at man kan hygge sig indendøre når stormen raser udenfor, og man må da håbe at folk hører lidt mere efter når der udsendes storm/orkanvarsel og bliver indendørs, eller sørger for at komme hjem i god tid.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Rejen

   Det virker som om, alle har taget det meget mere alvorligt denne gang end i oktober, og det er rigtig positivt, at vi som nation har lært et eller andet. Køerne på motorvejene var i hvert fald to timer tidligere i dag, end de plejer at være.

 7. Eric
  Eric siger:

  Det er da godt, at dokumentet ikke skal oversættes til latin. Hyggeligt og hyggeligt – jeg kan ikke lide, når det rusker, så man kan høre husets træværk knage, tagplader klapre og grene banke på ruderne for at få opmærksomhed. Hastværk er lastværk, og vinden har for travlt, selvom den heldigvis er ved at være lidt forpustet.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Ikke helt til latin, men det vi sidder med i øjeblikket er nogle lægeindberetninger, og når man ikke kan læse det er det hele tiden spørgsmålet, om man egentlig kan læse det, men bare ikke kender det latinske ord.

   Det er selvfølgelig noget andet, når man bor i eget hus, og selv skal bøvle med det. Jeg kan jo bare ringe til viceværten.

   Her løjer det også lige så stille af.

 8. Kisser
  Kisser siger:

  Tænk, jeg synes altså også det er lidt hyggeligt med stormen – altså at være indendøre og med masser af stearinlys.
  Det er imponerende at du kan læse de gotiske bogstaver. Tager det lang tid for dig at oversætte sådan et dokument?

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kisser

   Ja det er lidt hyggeligt så længe man bare kan blive indendørs og tænde en mængde stearinlys.

   Ja det tager mig lang tid at oversætte sådan en gotisk tekst. Man skal altid vænne sig til skriverens specielle skrift, så i starten af dokumentet er det altid helt umuligt, men efterhånden som man arbejder sig igennem det, er der noget, der falder på plads. Heldigvis har vi fået kontakt til to ældre damer i Odense, som er meget dygtige til at læse gotisk, og de vil gerne hjælpe os. Men selvfølgelig skal vi prøve selv først.

 9. Kirsten b r
  Kirsten b r siger:

  Dejligt billede. Vores hus har den helt rigtige placering i verdenshjørnerne denne gang, så vi kan næsten ikke høre at det storme. Jeg er spændt på, hvad morgendagen bringer. Skaden fra sidst har mureren ikke haft tid til at komme og lave. Flere løse og nedfaldne rygtegl?

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kirsten

   Ja her ser da helt hyggeligt ud ikke?

   Jeg kan godt forstå, du er spændt på morgendagen. Det må ikke være rart, når teglene begynder at løsne sig. Som jeg også skrev til Eric er det dejligt at bo til leje i den slags situationer. Det er bare at ringe til viceværten…

Der er lukket for kommentarer.