Bivirkninger?

Bivirkninger? 1

Måske bivirkninger

For længe siden skrev jeg en artikel for Psykiatrisk Center Glostrup i forbindelse med, at de omlagde min medicin, så jeg ikke længere havde bivirkninger. Modtagerne var en psykiater og en farmaceut, der arbejder tæt  sammen. Det er sådan, det bør være.

Vi skulle mødes i dag for at tale om en anden artikel. På forhånd havde jeg skrevet til dem, at jeg var blevet udredt for rysten (tremor) og at det var ‘alm rysten’ (essentiel tremor) eller måske bare psykosomatisk og at jeg derfor havde været en  måned på 808.

Hele mødet kom til at handle om min rysten. Så snart jeg kom ind i lokalet, sagde farmaceuten: Ja du ryster da godt nok.

I fællesskab kom de frem til, at der sandsynligvis er tale om langtidsbivirkninger af min medicin. Dvs. at der er noget at gøre. Hvor er jeg glad. Det vil tage et stykke tid, da det skal gøre forsigtigt, da jeg ikke skal have fx en ny psykose eller en ny mani. Medicinjusteringer skal altid ske forsigtigt.

Det er sjældent, og det er  svært, men jeg er med på den. Alt andet end at ryste.

4 Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Ja – jeg er simpelthen så håbefuld. Jeg tror på de to. De har jo skabt mirakler med mig før, men de siger også, at det er svært og sjældent. Men jeg tror altså på projektet.

 1. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Den er jeg med på! Det lyder meget sandsynligt, at langtidsbivirkningerne af al din medicin i fællesskab kan bevirke rysten. Jeg er med på, at du selvfølgelig helst skal beholde de positive virkninger af medicinen, så du ikke får manier eller psykoser, så det er nok nogle meget subtile justeringer, der skal til. Men det er sørme godt, at du har så gode folk i ryggen. Jeg har selv været ude i overvejelser om forskellige typers medicin uheldige virkninger, når man tager dem samtidig, og hvordan læger ofte ikke er alt for bevidste om det. Der er det så vigtigt at få farmaceuten på banen, og hvis man kan få lægen og farmaceuten i et respektfuldt samarbejde, så er man godt kørende.

  Held og lykke med det hele!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Tak skal du have.

   I Glostrup startede det hele som et forsøg, som jeg kom med i. Det var der farmaceuten og psykiateren i fællesskab gjorde mig bivirkningsfri i første omgang. Siden har jeg alle steder advokeret for at de to faggrupper burde arbejde sammen. Farmaceuten har sin specialviden og psykiateren (eller hvem det måtte være) har sin. Da forsøget var slut og de havde så gode erfaringer, blev metoden gjort permanent der.

   Jeg har stor respekt for deres metode og samarbejde. De er simpelthen så dygtige, og jeg ved allerede på forhånd, at jeg er i meget kompetente hænder. Jeg tror på, at de kan fjerne min rysten.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.