, ,

Billedspam

Nu fandt jeg i de elektroniske gemmer “PhotoTangler Collage Maker”, som jeg helt havde glemt, jeg købte for nogle år siden. Jeg har så mange programmer, at jeg vist har mistet overblikket over dem. Det program kan det, jeg ønsker mig, selvom det ikke er helt så godt som det gamle MS-program.

Så først lidt gamle billeder, et i sort/hvid og et med de brune farver, som vist har et eller andet specielt navn, som jeg ikke lige kan huske. Jeg “kender” alle dem, der er med i collagerne.

 

Og så lidt altertavler fra Hvidovre Kirke i dag. Der er ikke nogen grund til at skrive en masse tekst om dagen, for det ville alligevel bare blive en gentagelse af sidste lørdag.

En ting rørte mig dog særligt: en pige havde bl.a. malet et “flækket hjerte”, altså et hjerte der var gennemskåret af et “lyn”, og hun begyndte at fortælle om, hvordan hun havde oplevet en barndom med en alkoholiseret far, der også slog hende. Hun var i tvivl om hvorvidt, han skulle komme til konfirmationen (forældrene skilt). Hvor er det frygteligt, at 14-årige skal stå model til den slags; det er mistet barndom. Og det er “barn af uønskede forældre”. Inge-Hanne sagde heldigvis til hende, at hun altid kunne komme til hende og snakke, og forklarede hvad det betyder, at en præst har ubetinget tavshedspligt. Børn skal simpelthen ikke bære den slags alene!

En anden ting: En dreng havde også malet det bundne tema “Kampen mellem det gode og det onde”, og han begyndte at forklare, at han selv havde været ovre på den onde side men nu øvede sig på at være på den gode side. Han havde ADHD og havde tidligere været i behandling med Ritalin, men det var nu stoppet, fordi det gik lidt bedre.

Sikke en tillid de viser; jeg synes, det er rørende.

Den første collage viser processen og den anden collage viser resultaterne.

 

6 Svar
 1. Donald
  Donald siger:

  Jeg kunne egentlig bedst lide altertavlen med mennesket, der har noget rødt (helvedes-agtigt) i den ene og noget i den anden hånd. Jeg kan også godt lide dine billedcollager, de giver stemningen af den hyggelige og vellykkede konfirmand-undervisning!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   Du mener den nede i højre hjørne ikke? Den er meget flot. Det personen har under den ene arm er et guld kors. Det er en meget enkel altertavle, men den har meget udtryk.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Tænk jeg har også tænkt noget i retning af en indholdsfortegnelse. Jeg har virkelig mange programmer, og jeg har mistet overblikket.

 2. Lene
  Lene siger:

  Hvor må det være givende at være med i altertavlegruppen, og det er hjerteskærende, at børn ikke altid har voksne de kan stole på i deres nærhed.
  Det ser rigtig fint ud med dine billedecollager. God søndag til dig.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lene

   Du har ret, det er givende.

   Det er slet ikke på nogensomhelst måde rimeligt, at børn skal bære så tunge byrder. Det væltede bogstavelig talt ud af hende, måske fordi hun følte, hun kunne have tillid til os tre voksne. Jeg var virkelig rørt, og jeg håber/tror, hun på et tidspunkt vil henvende sig til Inge-Hanne.

   Jeg hygger mig rigtig med collagerne – det er så skønt, når de gamle billeder kommer til deres ret.

   Også god søndag til dig.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.