,

Behandlingsplanen fra Glostrup

Behandlingsplanen fra Glostrup

Behandlingsplan

Efter psykiatrilovens § 3, stk. 3, skal der altid udformes en behandlingsplan:

“Stk. 3. Overlægen har ansvaret for, at der opstilles en behandlingsplan for enhver, der indlægges på psykiatrisk afdeling, og at patienten inddrages og høres om planens indhold, samt at patientens samtykke til dens gennemførelse til stadighed søges opnået. En kopi af behandlingsplanen skal udleveres til patienten, medmindre denne frabeder sig dette.”

Jeg har i dag fået udleveret den behandlingsplan, Jannik Bjerrum skrev på Psykiatrisk Center Glostrup, hvor jeg aldrig tager til igen! Skal jeg noget en anden gang, må Distriktspsykiatrien indlægge mig på fast track til Hvidovre, om det så skal være til et lukket afsnit med hegn, pigtråd, inddragelse af ledning til oplader mv.

Psykiatrilovens bestemmelse er overholdt, og det er jo positivt. Jeg fatter bare ikke en brik af behandlingsplanen fra Glostrup. Og jeg er ellers selv cand.jur., selv om det er mange år siden, jeg blev kandidat.

Jeg kan ikke genkende mig selv i behandlingsplanen

Og jeg synes, han går langt efter at have kendt mig ca. en time.

 • “Personlighedsmæssig egenhed”: Det kan godt være, jeg er sær, men det synes jeg ikke, man kan konkludere på baggrund af en times samtale. Han har ikke været i tvivl, for det er anført to gange.
 • Jeg skulle efter det anførte have sagt, at endokrinologerne har sagt, at jeg skal fortsætte med betablokkerne 1 – 2 år endnu. Eftersom stofskiftesygdommen fortsat er under udredning, har jeg ikke sagt noget om dette.
 • UKU screening? Så vidt jeg kan finde med Google, er der tale om et skema til registrering af bivirkninger. Dette er uhyre relevant, idet summen af bivirkningerne var med til at sende mig til tælling: Restless Legs Syndrom, forhøjet kolesterol og stofskiftesygdommen.
 • “Frygter for at miste jobbet.” Nej. Der er tale om, at min kontrakt løber ud.
 • “Gavn af adfærdsaktiverende tilgang i pleje og miljø”. Jeg har ikke den mindste anelse om, hvad det betyder.

Jeg spørger Melita

Når jeg træffer Melita næste gang, har jeg tænkt mig at spørge hende om alle disse ting. Jo mere jeg lærer hende at kende, jo bedre kan jeg lide hende. Min læge i Distriktspsykiatrien – Pernille Bengtzon – har også kun rosende ord til overs for hende. Hun skulle efter sigende være meget dygtig.


Her kommer du til menupunktet “Psykiatri”, hvor du kan navigere mellem alt, jeg i årenes løb har skrevet om bipolar affektiv sindslidelse og Aspergers syndrom.

2 Svar
 1. Anette
  Anette siger:

  utroligt som han har misforstået dig og tolket på baggrund af så lidt, desværre en del læger der gør.
  Glad for du har mødt en god en i Hvidovre.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Anette

   Jeg fik stillet Melita alle mine spørgsmål til den tåbelige behandlingsplan. Hun kunne svare på langt det meste.

   Jeg fik også fortalt hende, at jeg aldrig tager til Glostrup mere. Så vidt jeg husker accepterede hun dette.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.