,

Balanceakt

At navigere

Jeg er optaget af tankerne om at navigere mellem de to poler, der på den ene side udgøres af manierne og på den anden side udgøres af depressionerne. Jeg bliver nødt til at leve mellem de to poler, og mellem dem skal jeg prøve at skabe et godt liv. Hvordan undgår jeg, at det hele bliver lidt “leverpostej”, når jeg ikke må blive rigtig sindssyg glad som fx ved forelskelse og ikke må blive godt gammeldags trist? Ja det er jo ikke fordi, det er forbudt, men de store udsving er ikke sunde for mig.

Jeg vil ikke kede mig og på samme tid vil jeg gerne holde mig i den neutrale fase – jeg har ikke kræfter til alle de indlæggelser. De kommende 20 uger skal arbejdsmarkedet have mit fulde fokus, da jeg skal i gang med udviklingsforløbet hos Psykiatrifonden, som jeg ser meget frem til. Efter min egen opfattelse har jeg masser af “resterhvervsevne”, der kan udnyttes, og det skal den så. Jeg forestiller mig fx, at jeg kan arbejde 15 – 16 – 18 timer pr. uge fordelt på fx tre dage, og så jeg har de resterende fire dage til at restituere mig i. Det må da kunne lade sig gøre at finde en løsning!

6 Svar
 1. Donald
  Donald siger:

  Det er som du skriver til Kisser, medicin gør ikke alting automatisk. Næ, man skal selv gøre noget, og det er lettere at komme igang, når medicinen lige tager spidserne. Iøvrigt kan jeg ikke lige se fordelen ved at være vanvittigt forelsket! Eller for den sags skyld det smukke i at være grebet af sorg. Det bliver ikke “leverpostej” af den grund. Når jeg mærker efter hvad jeg vil med livet, nemlig være positiv og se skønheden sammen med andre mennesker, og fx. hjælpe en solsort, som kæmper mod kulden, så har jeg det meget godt.

  Iøvrigt kan jeg godt lide frisk leverpostej med bacon og champignon, men det er nu en anden historie! 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   Hej igen – det er snart længe siden…

   Nej nej det er selvfølgelig ikke godt at være grebet af sorg, men der skal være plads til at være lidt “almindeligt trist”. For nogle år siden var jeg “vanvittigt forelsket”, og det var fantastisk, mens det stod på, men jeg tror ikke, det var godt for mig. Hvordan navigerer man mellem alle de normale følelser, uden at de bliver gjort sygelige? Det er vist det, jeg mener.

   “positiv og se skønheden sammen med andre mennesker, og fx. hjælpe en solsort,” Du er et god menneske Donald.

 2. kisser
  kisser siger:

  Jeg spørger nok lidt uvidende…. skulle medicinen ikke holde dig fra de to yderpunkter?

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kisser

   Jo det har du egentlig ret i, men jeg tror, man også selv skal hjælpe med.

 3. Fruen i Midten
  Fruen i Midten siger:

  Ja, det må være en svær – og underlig – balance at skulle forsøge at holde. Og jeg kan ikke lade være med at spekulere på, om du holder balancen lige nu? Du skriver rigtigt mange indlæg lige pt., og nogle af dem ser ud til at blive til om natten eller meget tidligt om morgenen. Får du sovet, som du skal. Spist, som du skal. Købt ind og lavet mad. Gået ture. Cyklet ture. Nydt foråret. Osv. osv., alle disse basale ting, der skal ind i en god daglig rytme?? Min fornemmelse – som kan være helt forkert – er, at du bruger rigtigt mange timer med næsen i din computer, og at du måske skulle prøve at give dig selv lidt fri fra den og fokusere på nogle andre ting.
  I bedste mening 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Fruen i Midten

   Tak skal du have!

   Det er fint du siger/skriver det, for jeg har tænkt noget lignende. Det kan godt virke en anelse manisk. Jeg har også pokkers meget lyst til at købe en af de ny Surface 3 Pro fra MS, men har dog holdt mig i skindet, for jeg har ikke pengene.

   Nogle af indlæggene skriver jeg midt om dagen, men lægger dem til udgivelse over midnat for at de skal få en ny dato; så det er altså ikke udtryk for natteroderi alt sammen.

   Jeg skal ud og tale med Mona her i formiddag, og så vil jeg lige vende det med hende.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.