, ,

At spare på øjnene

Man kan spare på så meget

Nu har jeg så besluttet forsøgsvist at “spare på øjnene”, altså prøve at sidde mindre foran skærmen, selvom der er mindst fem ting, jeg burde lave og/eller undersøge. Men det må vente. Det er ikke at spare på øjnene, at skrive et indlæg. Derfor bliver det kort, men det går eller meget godt i dag. På en skala fra 1 – 10 er det nok kun 5. Jeg er glad for, at “nogen” tager sig seriøst af det.

En øjenlæge ville grine. Jeg har prøvet for 1½ år siden at sige, at det var som om, øjnene skulle vågne. Han havde ingen kommentarer.

Den positive del af det

Mit projekt med dybdegående rengøring får vind i sejlene på denne måde. I dag står bade værelset for tur. Kalk, kalk, kalk…, men det bliver så flot. Gulvet skal have med Probat, så bliver det også flot og basis..

Jeg har også fået pakket kasser ud, og tænk hvilket salathoved og hvilke koriander her midt på vinteren:

7 Svar
 1. René R
  René R siger:

  Jeg sidder også (for) meget tid foran min skærm, det ligger helt fast.
  Men for at spare på øjnene har jeg installeret et lille program, kaldet f.lux som gør at jeg kan justere på skærmens farvetemperatur og lysstyrke, det er ret anvendeligt især om morgenen og om aftenen.
  Den eneste ulempe er at jeg ikke kan bruge det når jeg roder med Photoshop, for dér skal farverne jo være korrekte.
  Win10 har en lignende funktion med af skrue ned for lysstyrken, den findes under øget tilgængelighed i indstillingerne, men er ikke så avanceret som f.lux.
  f.lux er gratis.

  God søndag.

 2. Birgit
  Birgit siger:

  Det er nok en god ide, at spare lidt på skærmtiden, for du sidder vist rigtig mange timer foran den. Måske skulle du lægge skærmpauser ind i dit skema, så du holder mindst 10 minutters pause for hver time. Eller hvad der nu passer ind i din rytme.
  Ja, de ser lækre ud, dine grøntsager. Følger der gode opskrifter med? F.eks. på brug af salaten?
  Hav en dejlig søndag. Knus 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Bixer

   Ja kunne jeg få lov, sad jeg her 18 timer i døgnet. Der er altid noget, der skal gøres, tjekkes osv. Mit webmasterjob er til tider ret krævende, men jeg elsker det jo – læreprocesserne du ved. Du er ikke den eneste, der foreslår det med pauser pr. time. Nu må jeg snart gøre det.

   Salaten hører til: “Skindstegt torskefilet med stuvet kål, hvidløgscreme og kartofler” (det halve salathoved) og til “Pitabrød med krydret kalvekød, tomat og chili” (den anden halvdel).

   Du må også have en dejlig søndag. Knus.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.