At “lave tabletter”

En kær ven af mig kalder det med at hælde pillerne op i doseringsæsker for at “lave tabletter”. Jeg synes, det er et fint og rammende udtryk.

Jeg prøver at være trofast mod hele systemet, og at spise det jeg skal, når jeg skal.

Altså hælder jeg op i doseringsæskerne en gang om ugen, og jeg gør mig umage med at gøre det korrekt. Jeg har ikke musik eller videoer kørende i baggrunden. Jeg koncentrerer mig med andre ord. Alligevel går det ikke specielt godt.

Jeg kan ikke overskue, hvad jeg har herhjemme, hvad der ligger på serveren, og hvad jeg skal huske at bestille hos min kontaktperson i DPC.

Jeg bruger et par gode apps til hjælp:

 • “Medicinhuskeren”: Daglig administration og overblik over de præparater man tager, og fx en oplistning af, om man nu også har taget dem.
 • En ret ny (for mig) app er “Medicinkortet”, som er genial, og sparer en rundrejse på sundhed.dk. Man taster en gang for alle sit nemid og en adgangskode, og herefter er der alle muligheder for at se den aktuelle medicin. Efter min opfattelse er dette langt mere brugervenligt end “Medicinkortet” som findes på sundhed.dk. På sundhed.dk skal man være professionel for at surfe rundt.
8 Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Nemlig! Jeg synes faktisk, det er lidt svært at gøre det 100 pct. korrekt – men jeg træner 🙂

 1. Kisser
  Kisser siger:

  Pillerne er jo lige som gode venner, ikke? De gør noget godt.
  Det er sjældent jeg kommer på sundhed.dk, og da jeg besøgte siden engang sidste forår så jeg, at jeg havde været indlagt en enkelt nat i 2012. Jeg tænkte som en gal over, hvad jeg havde været indlagt for???
  Åh jo, jeg var jo på patienthotellet på Riget, da min pusling fik nye lunger. Selvfølgelig skal sådan noget altid ske om natten….. Og jeg boede tilpas langt væk, så jeg fik en overnatning.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kisser

   Joh de gør vel noget godt. Alligevel tænker jeg af og til på, om de overhovedet virker.

   Det er sådan en fin ordning, de har med “Patienthotellet”. Jeg tror, det hjælper mange mennesker.

 2. Anette
  Anette siger:

  Har også været meget glad for min dosering æske…. for har man nu taget det eller ej?

  Og ja det tager mindst den samme tid at tælle dagligt… så det langt bedre at gøre det en gang om ugen.

  Godt der app der hjælper dig

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Anette

   Det er nemlig rigtigt: Det sparer en masse tid at bruge doseringsæskerne, og man har meget bedre overblik.

 3. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Jeg kalder det nu at tælle piller op, men skidt nu med det.

  Det er den eneste rigtige måde, når der er mange forskellige slags, man skal have fast. Hvis jeg ikke talte op til en uge ad gangen, ville jeg skulle bruge lige så lang tid hver dag, som jeg gør den ene gang om ugen. I øvrigt ville jeg også være mindre sikker på, om jeg nu havde husket det hele, eller om jeg var kommet til at tage dobbelt dosis af noget. Begge dele noget skidt. Så hurra for pillæskerne, når det nu skal være.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Du har fuldkommen ret: Overblik, kvalitetssikring og tidsbesparelse.

   “Tælle piller op” er også fint og måske endda mere korrekt dansk; det andet lyder nu bare så hyggeligt.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.