At æde en Maggi-terning… de samme tulipaner!

Hov jeg glemte den planlagte takketale til de små hæfter fra Libris – tidl IDG forlag. Når jeg går i gang med at lære et eller andet program at kende, starter jeg med at købe en amerikansk lærebog, og når jeg har læst 100 sider, er jeg stadig ved indledningen og takketalerne til diverse familiemedlemmer og husdyr i form af hunde og katte uden hvilke det digre værk aldrig var blevet til virkelighed. Fair nok, men jeg vil jo bare vide, hvordan jeg kommer i gang med det nye program! Når jeg så har lært alle banaliteterne, er feinsmeckerierne bare helt i orden. Og derfor ender det ikke med en Lilly-model – men med et Libris hæfte.

Det seneste eksempel er Photoshop, der kan alt, men jeg kan ingenting… Utallige er de gange, jeg er gået i gang med Adobes “Classroom in a book” og jeg er kommet til kapitel 5, og jeg kan stadig ikke finde ud af noget som helst. Nu har jeg så “overgivet mig” og købt et af de små hæfter, der for ikke ret mange år siden kostede 28 kr. (vi kaldte dem 28 kr.s hæfter), og som nu koster 69 kr. eller deromkring. og her bliver man ført direkte ind i Photoshops mysterier unden at der bliver skortet på kvaliteten. Der er ingen tvivl om, at man skal lave arbejdet selv, og at man skal gøre det ordentligt, men det bliver vist hvilke funktioner, der er nødvendige for at gøre det. Men hæfterne er super gode til at lede én til koncentratet, og det er det, man har brug for, når man er begynder. Derfor er det som at “æde en Maggi-terning” tilgiv mig mit sprogbrug, men jeg mener det

Nuvel… de her tulipaner er måske ikke så smukt beskåret og markeret, som de kunne være (det er faktisk super svært), men om end ikke andet er det da lykkedes at isolere dem fra den frosne vinterjord og den lidt kedelige eternit(?), der omkranser mine 4 m2 i friheden på altanen.