Arveret i praksis – når tvang ikke er tvang

Mailing listen er desværre ude af drift. Jeg kan ikke notificere om nye poster – men kig selv hver søndag. Jeg plejer at være ret stabil. Du kan også abonnere med RSS-feed. Det er lettere.

Året 2007 fik noget af en kick start på arbejdet. Til hverdag går jeg ikke og tænker over, at jeg har 2.700 brugere, men når det går galt… Vi har bakset med synkronisering af personalesystemet op mod tidsregistreringssystemet – det virkede ikke. Vi har bakset med brugernes personlige arbejdstider, som vi selv fik ødelagt (folk elsker at indstille den slags selv om det er fuldstændig ligegyldigt, hvordan de 37 ugentlige timer er fordelt) og vi har skullet overholde en frist, således at de medarbejdere, der var berettiget til at få udbetalt overarbejde kunne indlevere bilag på det. Det blev til 12- og 16-timers dage. Jeg er blevet for gammel til den slags – det tager mig flere dage at komme over det.

Når tvangsarven tilsidesættes! Jeg har aldrig praktiseret som advokat eller jurist, og derfor er jeg blevet noget overrasket over, de regler der gælder for det, man kan kalde alm. små-boer. Jeg fandt denne helt klare artikel, hvoraf fremgår, at hvis en arving får udlagt boet, tilsidesættes de øvrige arvingers tvangsarv. Man kan så undre sig over, at der i det hele taget findes noget, der hedder tvangsarvinger. Nu vil min farfars smukke gamle medicinskab af rosentræ havne i et børneværelse, sølvtøjet, som mine forældre samlede, da de var unge, siges at være placeret i en bankboks, og morfars levnedsskildringer, som han skrev i 1976, vil sikkert forsvinde. Det er nu og da lidt trist.

Morten Pedersens efterkommere: Jo længere man kommer tilbage, jo mere fredelig er familien. En uhyre ihærdig slægtsforsker fra USA har i flere år arbejdede med et af Morten Pedersen oldebørn. Det drejer sig om Jens Mortensen, der blev født i 1850 i Kælkær i Rind Sogn. William Graham, som amerikaneren hedder, synes at have styr på alle nulevende efterkommere. Det er jeg meget imponeret over, for det har jeg bestemt ikke selv. Kan jeg hjælpe ham, vil jeg naturligvis gerne det. Jeg synes, det er imponerende, at man kan sidde i USA og have styr på alle efterkommere af en person, der er født i 1850.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *