, , ,

Arbejdsmarkedet og menighedsrådet

Jeg har haft lidt dialog med min fleksjobkonsulent i kommunen. Den var nedslående, for beskeden er, at den private aktør kan være et til halvandet år om at finde mig et nyt fleksjob. Jeg har sagt her på 808, at det let kan betyde, at de skal booke en seng til mig fra 2. januar 2017. Jeg bliver holdt oppe af at gå på arbejde; det er med andre ord helbredende for mig, og det har jeg mærket i FKN siden 13. januar.

Herudover talte vi om at påbegynde de indledende øvelser. Hans første svar var, at det først kunne ske, når jeg var blevet ledig, hvilket jeg finder helt vanvittigt. Jo før vi kommer i gang jo bedre. På en eller anden måde fik jeg ham overtalt til at gå i gang umiddelbart efter min udskrivelse, hvor det er min opgave at tage fat i ham og få aftalt et møde. Det gør jeg på dag 1.

Der er så mange psykisk syge mennesker, der ikke vil arbejde. Hvis man så gerne vil, kan man nærmest ikke få lov.


Jeg har fået “Formålsbestemt udgang” (fjollet udtryk da al udgang vel har et eller andet formål?), hvor formålet er at komme hjem og tømme postkasse mv., samt at deltage i menighedsrådsmøde kl. 19:00 – 22:00. Min præst kører mig “hjem”, så de har sikkerhed for, at jeg kommer retur.

Jeg vil prøve det, men føler mig ikke sikker på, at jeg kan klare det. Omvendt: hvis jeg ikke prøver, finder jeg jo aldrig sikker på, om det kan gå.

Menighedsrådsmøde er vigtigt, idet vi skal drøfte et kommissorium for økonomiudvalget, som jeg har skrevet. Jeg har brugt en del tid på det, og derfor vil jeg også gerne følge det til dørs. Formålet med kommissoriet er at skabe demokrati og åbenhed for økonomiprocesserne. Når hele menighedsrådet er ansvarlig for den samlede økonomi, skal rådet også have fuldkommen indsigt i, hvad det nævnte udvalg foretaget sig, og hvordan der er prioriteret.

 

2 Svar
 1. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Hvis vi nu forestiller os, at du i meget højere grad er fit for fight, når det bliver aktuelt, er der vel ikke noget i vejen for, at du selv undersøger feltet og evt. finder et sted, der vil tilbyde dig et fleksjob? Du behøver vel ikke vente på en privat aktør, der skal være halvandet år om at finde det?

  Du kunne – uofficielt – udnævne dig selv til din egen privat aktør og simpelthen have selve jobsøgningen som dit job, indtil du finder et job.

  Når den private aktør skal have så lang tid til det, er det selvfølgelig et udtryk for, at det ikke er nemt at finde flexjob, men nu har du jo normalt selv ikke ubetydelige ressourcer. Du kan skrive, så det sparker røv, en færdighed, der ikke er uden betydning, når man skriver ansøgninger.

  Men du må ikke miste modet. Det er det aller vigtigste!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kære Henny

   Jeg skriver “kære” fordi det er en utrolig sød kommentar, du sender. Det håber jeg, du kan leve med 🙂

   Jeg må gerne selv undersøge feltet, og hospitalet anbefaler, at jeg søger deltidsstillinger, som jeg i ansøgningen omdanner til fleksjobs. Måske er det en vej frem; lige nu kan jeg bare slet ikke forestille mig, hvordan jeg skal finde ressourcerne til det. Herudover har jeg rigtig dårlige erfaringer med at søge jobs, idet jeg fra sommeren 2013 og et år frem søgte læssevis af ordinære jobs uden så meget som at komme til en eneste samtale. Jeg endte med at konkludere, at jeg var for gammel – og jeg er jo ikke blevet yngre siden da. En ting er dog ny, og det er, at jeg forestiller mig, at Sune fra FKN vil skrive mig en pæn anbefaling.

   Jeg var til møde med Melita i morges, og vi talte om det med job eller ej. Jeg sagde åbent til dem, at hvis jeg ikke har arbejde 1/1-2017 kan de lige så godt booke en seng til mig 2. januar. Jeg henter min identitet i mit arbejde. Det er forkert at gøre sådan, men jeg kan ikke lave om på den del af min personlighed. Mona var med til mødet, og hun er min favorit-kontaktperson. Jeg har fuld tillid til hende. Hun kom ind senere og forelagde følgende:

   PCH’s socialrådgiver kontakter fleksjobkonsulenten, forklarer situationen og inviterer til møde med ham, socialrådgiveren, Mona og jeg. Så har jeg hele PCH’s opbakning til at få forklaret, hvor vigtigt det er for mig at have arbejde. Det er simpelthen en fantastisk idé, og jeg tager med kyshånd imod deres opbakning og hjælp.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.