,

Arbejde!

Det var godt at komme på arbejde igen

For 117. gang har jeg nu været fraværende på grund af sygdom; jeg er træt af det, og træt af hele tiden at komme i situationer, hvor jeg skal hive mig selv op ved hårrødderne for at komme ud af døren igen. Til tider tænker jeg, at de udsving – i humør og kræfter – jeg oplever er naturlige og bare følger årstiderne, medens jeg til andre tider overvejer, om det ikke netop var disse udsving medicinen burde tage fuldstændigt? Jeg må spørge psykiateren næste gang jeg ser ham.

Jeg vil leve et fuldstændig almindeligt musegråt liv, lige ud ad landevejen og uden udsving. Måske kræver jeg det urimelige? – og denne her gang har det da heller ikke været nær så slemt som på samme tid sidste år.

Min supersøde chef har iværksat, at vi nu får indkøbt en dagslyslampe til mig, og jeg har været inde at spørge om jeg, når vi om ikke så længe skal flytte lokaler, kan få et lokale med dagslys. Lige nu har jeg et af husets mørkeste rum, hvor jeg er nødt til at have loftslyset tændt selv om sommeren. Hrm… tjah, efterspørgslen på énmandskontorer med dagslys er ikke ligefrem faldende, og der må prioriteres. Jeg håber, hun prioriterer mig og min syge hjerne.

Samlet set var det en rigtig positiv oplevelse at komme på arbejde igen – og jeg forstår ikke helt, at jeg var så bange for det. Jeg har jo søde kolleger, en god chef og mit eget kontor (om end mørkt). Måske skal jeg bare tage at arbejde noget mere? 🙂

8 Svar
 1. Eric
  Eric siger:

  Det har aldrig været meningen, at der skulle bo mennesker nord for Alperne om vinteren. Man kunne sende opdagelsesrejsende og vovelystne videnskabsmænd på ski, men ikke almindelige mennesker. De mange, som lider under vinterens mørke og kulde er bevis nok.

  Men nu er det, som det er. For os var det et mentalt energiboost et tage en uge på Tenerife i december sidste år. Effekten var over al forventning, og jeg tør slet ikke tænke på, hvordan vi skulle være kommet igennem den efterfølgende isvinter uden den ballast.

  Jeg ved godt, at du lige har været i Afrika og alt det der, men måske var det værd at overveje noget lignende til næste år. Snart gentager vi “kuropholdet”, og jeg glæder mig vildt til at smide termotøjet og tage solbriller på.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric – jeg er fuldstændig i enig i det med Alperne, jeg vil dog gå så vidt til at fjerne ordene “om vinteren” fra den sætning 🙂

   En uge på Tenerife nu; det lyder som en drøm! Intet mindre. Det kunne sagtens være, at jeg skulle indregne en sådan uge i næste ferieår, for det her mørke er da ved at tage livet af dig. Indrømmet: Sneen skaber lys og det er dejligt, men jeg foretrækker altså også solbriller.

   God rejse!

 2. Ellen
  Ellen siger:

  Det lyder som om din dejlige chef godt kunne finde på at prioritere dit lysbehov lidt op i rækkerne.
  Jeg har bestemt ikke nogen konstruktive forslag, for jeg kender ikke problematikken, men jeg håber du finder ud af noget, der virker godt for dig.
  Jeg gider overhovededet ikke sne, men er egentlig okay med mørketiden, hvor vi kan nyde så mange andre slags lys end solen.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen – jeg har ganske bestemt på fornemmelsen, at jeg kan blive prioriteret lidt op, bl.a. fordi det er meget billigere for virksomheden at sørge for, at jeg har et lokale, der “kan holde mig kørende” end at jeg “konstant” er fraværende en uge og skal trækkes op ved hårrødderne igen. Jeg synes, at økonomiske argumenter er helt i orden i en sådan situation.

   Sneen har én fordel, og det er, at der kommer mere lys, og at det hele er mindre gråt. Bortset fra det er der heller ikke meget “snemand” over mig!

 3. Søren
  Søren siger:

  Det er ikke urimeligt at ville leve et almindeligt liv. Netpsykiater.dk er en omfattende webside. Der er en psykolog, der har denne indholdsfortegnelse, som i mange situationer er god at blive klogere af:
  http://www.et-godt-liv.dk/menumachine/do_it_navigation/navigation.html
  En D-vitaminpille daglig er godt i årets mørke måneder. Der er lyslamper til hjemmebrug. Et solariebesøg to gange om ugen er måske også en overvejelse værd.
  Så er mine forslag opbrugt 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Søren – tak for alle forslagene. Selv synes jeg heller ikke, det er urimeligt at ville leve et helt almindeligt liv, men efterhånden er jeg i tvivl om det kan lade sig gøre for mig. Jeg vil glæde mig til at studere dit link.

   Vitaminpillerne tager jeg allerede, og solariet kan overvejes 🙂

 4. Catalyzator
  Catalyzator siger:

  Dagslyset om vinteren er alt for korte hvis vi må sitte inne på et kontor de få timene det er lyst. Vi mennesker er ikke skapt for å leve under tak, vi er skapt for lys og frisk luft 😀 Ja… kanske du bør skaffe deg en slik lampe å ha hjemme, bruk den 30 minutter før du reiser på jobb foreksempel mens du nyter din morgenkaffe og så igjen bruk den 30 minutter når du kommer hjem fra jobb mens du hviler ut i godstolen før du fikser din middag. Jeg er alltid mye gladere om sommeren, ikke bare fordi det er varmt og skjønt men fordi det er lyst og vakkre farger overalt. Nå er alt bare gråsvart og hvitt… og atpåtil viser grademåleren 17 minus her hos meg nå brrrrrrrrrr …. rrrrrrr …. Nå går jeg i hi for resten av vinteren !

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Catalyzator – jeg er helt enig med dig, i alt hvad du skriver! Vi mennesker burde være ude i de få lyse timer, der er på denne årstid. Jeg tænker, at hvis jeg nu sidder med lampen tændt hele dagen på arbejde, så må det give rigtig godt. Og så bliver det heller ikke det med at jeg skal huske at tænde og huske at prioritere det, så er det bare en kilde til lys.

   -17! Du milde kineser, sikke temperaturer at have. Vi har haft -8 og deromkring. Det, synes jeg, er koldt nok.

Der er lukket for kommentarer.