Andrea Berg

Jeg indrømmer det straks: Ind imellem har jeg en fantastisk dårlig smag; jeg er vild med den tyske schlagerdronning Andrea Berg. Det er simpelthen gald musik. Albummet ‘Zwischen Tausend Gefühle’ fik jeg af mine tyske venner for mange år siden, efter at vi havde kørt hjem fra en tredages bjergvandring i Østrig og hørt Andrea Berg rigtig højt på hele turen. Der er altså rigtig mange gode minder knyttet til dette album. Jeg tænker på vandreturen, hver gang jeg hører albummet.

Jeg har meget lyst til at tage til Gigantium i Aalborg for at høre hende i marts 2014: http://gigantium.dk/arrangementer?e=63 men det bliver smådyrt, når man medregner transporten, så måske skulle jeg nøjes med CDerne?

Jeg har lige downloaded det nye album ‘My Danish Collection’ og det bedste nummer er ‘Du hast mich tausendmal belogen’: http://www.tyskschlager.dk/andrea-berg-erobre-danmark/ (dette link skulle gerne nå en video på Utube, hvor man kan høre sangen). Et andet fedt nummer er ‘Kilimancharo’ på samme album.

Der er åbenbart mange fans af Andrea Berg i Danmark for der er en fanklub, som jeg tænker på at melde mig ind i. Klubben arrangerer bl.a. ture til koncerterne i Tyskland. I mellemtiden må det blive ved den ringetone, jeg har købt med ‘Du hast mich tausendmal belogen’ for en tier via iTunes.

18 Svar
 1. Den stille pige
  Den stille pige siger:

  Selvfølgelig skal du da tage til koncerten næste forår, hvis du kan få penge til det 🙂
  Når musikken og teksterne gør dig “glad i låget”, så vil en koncert med kunstneren helt sikkert være en oplevelse du kan leve længe på 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Den stille pige

   Jeg har faktisk allerede købt en billet, og jeg glæder mig vildt til den 28. marts 2014. Det bliver så fedt at høre Andrea Berg live.

 2. Donald
  Donald siger:

  Jeg synes alle oplevelser er dyre, og en rejse til Aalborg, som står på min ønskeseddel, vil jo nemt koste 1000 kr. Eller mere. Har du penge, så kan du få. – Men jeg kan på den anden side godt forstå hvis du har penge at du tager på sådan en koncert-tur. Det er jo en kæmpestor oplevelse 🙂

  Jeg kender ikke Andrea Berg, men medens jeg sidder og skriver artikel kunne jeg jo lytte lidt i baggrunden 🙂 – Engang hørte jeg en tysk popgruppe spille gamle sange, kendte folkesange, spirituals m.v. og det var virkelig ikke stor kunst – men derfor kan man jo godt nyde det 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   Som udgangspunkt har jeg overhovedet ikke råd, men jeg tror nok, at jeg tager mig råd alligevel. Penge skal ikke spolere mit liv, og jeg kan jo håbe på, at jeg snart får job igen… Jeg har tjekket prisen på billetterne og de ligger på omkring 500 kr. og hertil kommer udgifterne til transporten, men der er jeg i gang med fanklubben for at høre om jeg kan komme med dem i bussen, der kører tværs over landet. Jeg vil gerne have den store oplevelse det er at komme med til en koncert.

   Måske nyder man det mere, hvis man går ind til oplevelsen med åbent sind og ikke lader sig forstyrre af, om det er stor kunst eller ej. Jeg ønsker dig held og lykke med at lytte til Andrea Berg i baggrunden 🙂

 3. overleveren
  overleveren siger:

  Ved slet ikke hvem damen er… så jeg kan nu ikke udtale mig så intelligent om det er dårlig smag eller ej… men det lyder altså lidt Kitsch-agtigt og nok ikke lige noget jeg vil søge efter på youtube 🙂

  Men god fornøjelse…

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Overleveren

   Kitsch-agtigt, det er vist lige, hvad det er. Min musiksmag blev grundlagt og vedligeholdt op igennem firserne, og så gik jeg faktisk i stå med at finde nyt – det var ulig meget nemmere, da jeg boede på kollegium, for der hørte vi alle mere eller mindre det samme.

   Tak skal du have 🙂

 4. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Du skal bare lade som om du er inde i den hipster-agtige ironiske måde at se tilværelsen på. Så er det nemlig helt fint at være kitchet. Du kunne selvfølgelig også være så ærlig at indrømme, at du godt kan lide denne sanger og så lade det være godt med det. Fra mine yngre dage husker jeg, at jeg havde en svaghed for Julio Iglesias. Hold da Kaje, mand, hvor jeg skulle høre for det. Til gengæld var det noget, jeg havde for mig selv, og hvor jeg ikke kunne beskyldes for at være et flokdyr.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Hvad søren betyder “hipster-agtige” – jeg hæfter mig dog især ved, at det kan blive helt fint at være kitchet, og det vil jeg selvfølgelig gerne være. Jeg synes, Andrea Berg laver skøn musik, der er lige til at blive glad af.

   Julio Iglesias: Min nabo på kollegiet var helt vild med ham, så derfor kunne jeg ikke undgå at høre ham; det var nu ikke rigtig min smag.

 5. Jørgen
  Jørgen siger:

  Jeg hører hellere Andrea Berg end Helene Fischer – og Hansi Hinterseer har jeg en del gange set gode udsendelser med, hvor han har vandret rundt i et område af Østrig med sin hund og talt med en masse mennesker om deres steder. Desværre er disse glimrende udsendelser ophørt.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Tænk at der er en her, der kender Andrea Berg. Det er på ingen måde stor kunst, men det er musik, man bliver glad af at høre på. Helene Fischer kender jeg ikke, men hun kommer frem på flere danske sites, der omtaler Andrea Berg.

   Jeg har aldrig hørt Hansi Hinterseer, men det kunne da være, jeg skulle prøve 🙂

 6. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Rasmine

  Det var jo det jeg sagde: Ind imellem har jeg en udsøgt dårlig smag. Hansi Hinterseer ligner en flødebolle, så hellere Andrea…

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Rasmine

   Lad os endelig slutte fred – på fynsk ‘fre’. Jeg kommer aldrig til at kunne lide Hansi Hinterseer, men jeg må indrømme, at jeg ikke har hørt noget af hans musik. Andrea Bergs musik bliver man/jeg glad og opstemt af at høre – også selv om der er tale om ‘menneskenære’ tekster, som der står i omtalen fra Gigantium

Der er lukket for kommentarer.