,

Altertavler

Processen

I går var det den første af to lørdage, hvor vores (dvs. sognepræst Inge-Hanne Broströms) konfirmander maler altertavler. Jeg beskrev det ret indgående sidste år, så det vil jeg ikke gøre igen.

Det er nogle herlige dage, der er til at blive i godt humør af. Min beskedne rolle er at tage billeder af processen og det færdige resultat samt at have friskbagte morgenboller med. Jeg sad og kiggede i gamle filer og blogindlæg, og jeg kan se, at jeg har været med siden 2009. Traditioner er gode at have. De giver kontinuitet i livet.

Igen i år er jeg imponeret af de unge mennesker. De skal male “Kampen mellem det gode og det onde”, og det lykkes for dem alle sammen, og meget af det er virkelig flot. Jeg kunne under ingen omstændigheder gøre det selv. De tager opgaven seriøst, og de arbejder koncentreret hele dagen.

Når altertavlen er færdig skal de “fremlægge” den og fortælle for tre voksne, hvad det forestiller og hvilke tanker, de har gjort sig. Og de har gjort sig mange tanker. Nogle mennesker siger så mange grimme ting om unge mennesker – på baggrund af mine erfaringer disse lørdage synes jeg, jeg kan afvise det meste. De unge er både søde, høflige og omhyggelige med deres arbejde.

Noget der til gengæld ikke er lykkedes særlig godt er mine billeder af de færdige altertavler. Billederne skal laves til et kort, så det er vigtigt, at det ser ordentligt ud. De står skævt, de hælder mod venstre, og jeg kan næsten ikke selv holde ud at se på det. Jeg har foreslået Inge-Hanne, at jeg tager dem om. Da jeg så dem i søgeren og på den lille skærm, så de ellers OK ud.

Vi kører på igen næste lørdag med en ny klasse.

Resultatet
8 Svar
 1. Pia
  Pia siger:

  Nyt job er altid krævende og giver naturlig træthed (Kommentar til forrige indlæg)

  Min erfaring siger, at der heldigvis er flest søde, dygtige og fornuftige unge mennesker. Den modsatte kategori findes selvfølgelig også, men det gør den jo i alle aldersgrupper.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Ja du har ret i, at nyt job altid er krævende. Tingene fra arbejdsdagene kører meget rundt inde i hovedet, når jeg er herhjemme.

   Du har også ret i, at de fleste unge er positive bekendtskaber. Jeg synes, de er lette at få en sludder med også om svære ting, og de er ret “open minded”. Jeg glæder mig i hvert fald til på lørdag.

 2. Lene
  Lene siger:

  Det er et godt initiativ, og en skøn måde at få kreativiteten og tid til at reflektere over et tema koblet sammen.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lene

   Det er en superdygtig præst, der står bag hele foretagendet. Det har kørt i ca. 10 år, så hun har selvfølgelig opnået stor erfaring med det. Vi er et team på fire voksne med hver vores opgaver, og det kører bare.

 3. Inge
  Inge siger:

  Det er sådan en fin tradition I har i jeres kirke. Jeg er ikke skrap til at tegne, vil meget hellere tage billeder af dem der tegner. 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Ja det er en rigtig fin tradition og jeg glæder mig hvert år til de to lørdage. Jeg foretrækker også at stå bag linsen 🙂

 4. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Det er altid dejligt at se kreativitet og skaberglæde udfolde sig. Det er pudsigt, at alle kan og vil tegne og male, indtil de bliver 13-15 år gamle. Så træder selvkritikken ind hos de fleste og forhindrer yderligere udfoldelse på det felt. Men måske går kreativiteten bare ind i nogle nye baner. Skriftligt udtryk, fx. Eller at dyrke sin have eller noget helt tredje…

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Du har så evigt ret i, at det går i stå, når man er 13-15 år; det gjorde det også for mig. Som barn tegnede jeg egentlig ret godt (sagde de voksne), men i dag kan jeg intet med en blyant. Uanset hvor stor min velvilje måtte være, ville jeg ikke kunne male “kampen mellem det gode og det onde”. Den indre kritiker fylder meget, når man bliver voksen – i hvert fald hos mig.

Der er lukket for kommentarer.