Aktindsigt og ny kontaktperson

Geniale Bodil

Min bisidder er intet mindre end genial! Jeg burde selv have tænkt på det, men det randt mig ikke i hu: Søge aktindsigt hos Hvidovre Kommune. Der er fastsat ved lov, at der er en svarfrist på 10 dage til at svare på anmodninger om aktindsigt. Objektivt set har jeg ikke ventet længe på at få svar på mine andre spørgsmål til kommunen, men ventetiden føles lang, fordi alting er så usikkert. Faktisk har jeg det sådan, at intet er sikkert i mit liv længere.

Sagsbehandleren svarede med det samme, at han ville give mailen om aktindsigt til juristen, der også sidder med mine øvrige spørgsmål. det er fornemt. Jeg har også hans direkte e-mail-adresse, det er også fint. Jeg forstår godt nok ikke, at han har givet spørgsmålene til en jurist, for det er jo bare almindelig sagsbehandling og oplysning om processen, og da jeg jo næppe er den første sygemeldte borger i Hvidovre Kommune, må enhver sagsbehandler da kende processen.. Det eneste, der kan være lidt jura i, er hjemlen til at skulle deltage i forløbet hos Contra, hvis det ikke er en del af “rehabliteringsplanens forberedende del” (trylleordene).

Bodil gjorde mig også opmærksom på, at jeg faktisk har haft to tidligere forløb hos “anden aktør” og det skal selvfølgelig med i kommunens overvejelser om, om alt er forsøgt. Det havde jeg bare glemt at skrive til ham, så jeg lavede en allonge til ham i aftes, som han kvitterede for her til morgen.

Fordelen ved aktindsigten er også, at jeg får hele forløbet på skrift, og så kan jeg jo så læse om alt det, jeg har glemt, og ikke mindst kan jeg scanne hele bunken til en fil til Bodil. Hun fortalte mig, at hun havde haft en sag,  hvor det, der kom frem ved en aktindsigt, havde vendt hele sagen, så en borger blev tilkendt førtidspension. Godt jeg har fået fat i hende!

Ny kontaktperson

Endnu en positiv ting: Jeg har fået ny kontaktperson i DPC. Hun vikarierede i ergoterapeutens ferie, og jeg følte straks, at der var kontakt og god kemi, så jeg tog mod til mig og spurgte, om jeg kunne skifte til hende. Hun så godt nok lidt overrasket ud, og jeg sagde, at jeg godt vidste, at det måske nok var lidt kontroversielt, men at kemien ganske enkelt var bedre. I dag har hun så sendt en mail om, at hun er min nye kontaktperson – fedt!  Hun er sygeplejerske, og det er i min optik mere relevant.

 

6 Svar
 1. Jørgen
  Jørgen siger:

  Når du nu har fået papir på processen (akter), får det mig til at tænke på om det ville være en ide at tilføje nogle af dine blogindlæg og nogle af kommentarerne hertil, idet der er gode informationer heri.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Det da slet ikke helt tosset, og jeg tager ideen til mig, men forøvrigt har jeg fået det råd at lade være med at stresse over processen/ønske at kontrollere det ukontrollable, så det vil jeg prøve at lade være med, selv om det er svært, når man har levet 24 år af processtyring og -analyse. Det kommer der et blogindlæg om i løbet af kort tid.

 2. Lene
  Lene siger:

  Godt gået, Hanne, vi er alt for slemme til at være den pæne pige og ikke sige noget. Selvfølgelig skal du da have en kontaktperson, som du klikker bedst med 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lene

   Tak Lene. Jeg er også helt stolt af mig selv. Og da jeg havde sagt det opstod der også kortvarigt en stemning som om jeg havde sagt “prut” 🙂

Der er lukket for kommentarer.