Agurketid

Jeg er ramt af agurketiden

Normalt synes jeg nok, jeg finder inspiration i min hverdag til en blogpost om stort eller småt. Men det hele er gået i sommerferie-mode og intet sker, hverken i det omgivende samfund eller i mig. På arbejdet er det hele også gået i stå eller kører i hvert tilfælde på laveste blus. Jeg er allerede begyndt at glæde mig til der kommer gang i butikken igen.

Så kunne man selvfølgelig gøre som dagbladene, der også er ramt af agurketiden, nemlig finde nogle uendeligt små historier og blæse dem op til noget større; men det er ikke min stil.

Jeg glæder mig til min sommerferie, som i år er delt op i tre portioner.

Den første del falder i august, hvor jeg skal en uge til Viborg til landsarkivet og dernæst direkte videre til Vestjyllands Højskole i Velling lige ud til Ringkøbing Fjord. Det bliver skønt at komme til højskolen igen, for besøget der sidste år var meget succesfuldt. Jeg skal på et kursus om drømme og går allerede er lidt bekymret for også at skulle tegne. Mig? Jeg kan jo ikke engang tegne en tændstikmand! På den anden side er det netop højskolernes styrke: muligheden for at man som deltager kan kaste sig ud i noget, man som udgangspunkt mener, man slet ikke kan.

En anden fantastisk ting ved at tage på højskole er mødet med de øvrige kursister. Alle som én kommer med et åbent sind og er spændte på, hvem de møder. På de velfungerende højskoler jeg har besøgt, har jeg altid kun mødt søde og åbne mennesker, og jeg føler mig helt overbevist om, at det også vil ske i år.

Hvis du nu sidder og tænker, at dette var da en rigtig agurketidspost uden noget særligt indhold, så skal det være dig vel undt.

3 Svar
 1. Kirsten
  Kirsten siger:

  Bare du skriver, Hanne, så jeg ved, der ikke er noget galt, så må du skrive om hvad som helst, du forstår nemlig at gøre selv det mindste spændende, og så er jeg jo lige selv kommet hjem fra en uges højskoleophold, på en meget speciel højskole, Landsbyhøjskolen i Fjaltring, som kun opstår en uge om året og skabes af landsbyens ildsjæle, og de er mange. Ca. 50 mennesker bidrager på den ene eller anden måde, og så er der jo også kursisterne, hvor hovedparten er gengangere, som man glæder sig til at være sammen med igen og igen, men helldigvis kommer der også nye til, som straks indlemmes i flokken. I år var der 43 børn, og 34 voksne deltagere og dertil kommer så nogle af de 50 ildsjæle og til foredragene kommer der virkelig mange lokale. Læs om og se billeder fra ugen på http://www.fjaltring.dk/landsbyhojskole/index.htm
  Jeg kan godt forstå, at du glæder dig til august. Jeg glæder mig allerede til næste år.
  🙂 Kirsten

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kirsten. Man Jeg skal have inspirationen et eller andet sted fra ellers går det ikke. Jeg kan ikke ryste poster ud af ærmet, men jeg kan skrive, når jeg oplever noget. Nogle gange er livet bare ikke specielt rigt på oplevelser – og det er helt OK med den slags dage, hvor det hele bare går lidt “ligeud”.

   Jeg kan godt forstå, du har nydt dit højskoleophold! Det er altid et frisk pust med nye input og nye mennesker, også selv om der er mange gengangere. Højskolerne er virkelig en af de ting, vi bør kæmpe for at bevare, og det gør mig altid lidt trist hver gang en af dem lukker. Heldigvis kaster flere og flere sig over – de lukrative – sommerkurser, som samtidig er muligheden for mange af os for overhovedet at komme på kursus. Når jeg bliver pensionist, kunne jeg godt finde på at tage på et langt ophold (6-8 måneder). Det drømmer jeg om, hver gang jeg er på højskole.

Der er lukket for kommentarer.