Ærlige mennesker

Der findes stadig ærlige mennesker!

Jeg ringede som det første i morges til hittegodskontoret hos Arriva, for at høre, om de evt. skulle have fået min e-bogslæser indleveret. Jeg beskrev den som en lille sort mappe på A5-størrelse, som når man tændte for den på den store knap, viste en bog, der hed ‘Alfabethuset’. Og sørme jo, der var bid. De havde fået min kære e-bogslæser indleveret.

Der findes stadigvæk en masse ærlige mennesker! Hvor er jeg bare glad for at have fundet den igen.

Jeg bad dem sende den i en taxa og var naturligvis rede til at betale, hvad det kostede. Da taxaen dukkede op, skulle jeg end ikke betale. Sikke en morgen.

Nu havde jeg jo bestilt en anden e-bogslæser, simpelthen fordi jeg vurderede, at chancerne for at få den igen, var minimale. Jeg skyndte mig at skrive til Booksnob, hvor jeg køber mine e-bøger, og også min e-bogslæser. Hun havde heldigvis ikke hævet pengene endnu og ordren kunne sagtens annulleres.

Alt er således endt lykkeligt. Hurra for ærlige mennesker!

29 Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kong Mor

   Ja det er bare så herligt, at jeg fik min e-bogslæser igen – jeg læser efterhånden temmelig mange bøger på den og kan slet ikke undvære den. Der findes mange gode ærlige mennesker 🙂

 1. Jørgen
  Jørgen siger:

  Dejligt at høre du er kommet godt i gang med det nye arbejde. Trist at miste e-boglæseren, men det er jo så en god historie, at den kom for dagen igen. Om ærlig- og uærlighed tænker jeg, som med så meget andet, at man har folk på en linje. De uærlige der sjæler tingene, de uærlige der beholder fundne genstande i den ene ende til de ærlige, der ulejliger sig med at aflevere hvad de ved tilhører andre i den anden. Det er jo ikke til at vide hvor på linjen den der “falder over” din læser befinder sig.
  For nogle år siden blev jeg ringet op af en kvinde, der havde fundet naboens pung i et tog. Naboen var ikke hjemme, derfor fandt hun mig via krak eller lign. Jeg fandt naboens mors telefonnr., og her var datteren. Glæden var stor da kæden kunne sluttes og pungen finde tilbage til rette ejermand. Det var også en god historie, der vidner om at nogle gerne vil hjælpe andre.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Tak for din kommentar, dejligt at du atter er til stede i blogland.

   Ja jeg er kommet godt i gang med det nye arbejde. Det er svært og jeg anstrenger mig for at gøre det godt nok og for at lære alt det nye. Jeg håber, de er tilfredse med mig.

   Jeg er rigtig glad for at have fået min e-bogslæser igen. Jeg har været heldig, at det var et ærligt menneske, der fandt den. Man kan nemlig – som du skriver – aldrig vide, hvor på linjen, finderen befinder sig.

   Det er da en fantastisk historie med naboens pung, der ad mange omveje atter fandt sig rette ejermand. Der er sikkert mange af den slags historier, vi hører bare mest de andre.

 2. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Mia

  Ja jeg er også meget glad for at have fået min e-bogslæser igen.

  Fantastisk historie om tegnebogen på taget. Ja der er mange ærlige mennesker, er det ikke bare herligt. Jeg ved ikke, hvorfor vi mest fokuserer på de uærlige.

 3. Mia Folkmann
  Mia Folkmann siger:

  Det var da flot, at du fik din e-bogslæser igen. Ja, det er godt med ærlige mennesker – min rare mand havde engang lagt sin tegnebog oven på taget af bilen i en parkeringskælder. Og så havde han glemt alt om det og var gået op på hotelværelset. Lidt efter ringede de fra receptionen; man havde indleveret en tegnebog for lidt siden, om det mon var hans? Du kan tro, at vi blev glade; det kunne da ellers have udviklet sig yderst uheldigt…

 4. Donald
  Donald siger:

  Det var da en utrolig historie – jamen dog! Jeg husker også engang en chauffør ringede og sagde at han havde Maltes togkort. Det var noget af en overraskelse, af den dejlige slags.

  Du har altså været heldig, men der er ligesom noget mere opløftende i den historie. Den er mere opløftende end hvis man er heldig at vinde i Lotto, rent ud sagt, det handler jo om at man kan tro på mennesket.

  Der var en historie i TV igår, som rystede mig dybt; en højesteretsdommer i Israel er gået på pension, han overlevede Holocaust i Litauen, derved at hans far fik ham “pakket ned” i noget tøj der var produceret i den getto, hvor de var spærret inde, tøj, som skulle sendes ud. Han kom ud og en venlig bonde tog sig af ham og skjulte ham, jeg kan ikke huske resten af historien. Men dommeren sagde: Jeg er ikke sikker på, at jeg ville sætte mine børns liv på spil ved at skjule en flygtning.

  Det sagde han selvfølgelig for at forstørre det etiske dilemma – han var en god mand og har som dommer vist mod og dygtighed og vilje til at træffe kontroversielle afgørelser, hvis han mener, at de er rigtige.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   Af en eller anden mærkelig grund skulle din kommentar godkendes, før den blev vist på siden. Det forstår jeg ikke rigtig, da du jo ikke kommer her første gang.

   Det er så dejligt at kunne stole på sine medmennesker. Historien om e-bogslæseren viser mig, at det kan man godt. ALt for tit kan man gå og bilde sig ind, at det kan man ikke.

   Historien om den israelske dommer er rystende, og ikke til at forstå. Han var jo selv blevet reddet, hvorfor så ikke være med til at redde andres liv?

   • Donald
    Donald siger:

    Angående den israelske dommer, Stegemüller: Jeg tror han sagde det for at vise, hvor stort et offer det var for de mennesker, som hjalp ham. Han har selv været modig, den dommer.

 5. Ellen
  Ellen siger:

  Ej, hvor godt for dig – og så behøver du alligevel ikke at lede efter en undskyldning for at købe en iPad 😉
  Jeg synes bare, det er lidt synd, at vi reagerer så ‘voldsomt’ på det med de ærlige mennesker, for selvfølgelig er der masser af dem … jeg er ret sikker på, at langt, langt, langt de fleste mennesker er ærlige. Det er bare de uærlige, vi hører om 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Nej du har fuldstændig ret i, at jeg alligevel ikke behøver at lede efter en undskyldning for at købe en iPad. En eller anden dag ender jeg helt sikkert med en iPad, for de er så superlækre.

   Du har fuldstændig ret i det med de uærlige ctr. de ærlige. Det er også derfor min historie skulle ud. Jeg tror det er rigtigt, at langt, langt de fleste mennesker er meget ærlige, men at et fåtal er uærlige, det er desværre bare de sidstnævnte, der får mest spalteplads.

 6. Pia
  Pia siger:

  Hvor er det godt du fik den igen. Ærlighed findes heldigvis stadig. Faktisk så opdagede jeg i dag en efterladt telefon på et bord i bankens bløde ventestue. Den blev straks afleveret til bankmanden. Så der er forhåbentlig også en ejer der bliver glad 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Ja det er rigtig dejligt, at få sine ting igen, og hvor er det dejligt, at der findes så mange ærlige mennesker. Jeg tror, der er en telefon-ejer nede hos dig, der er rigtig glad nu 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Susanne

   Jeg er helt enig med dig i, at det er dagens solstrålehistorie. Tænk at der findes så mange ærlige mennesker. Jeg var sikker på, at min e-bogslæser for længst var hærget eller sat i omløb på det sorte marked. Du må gerne ønske tillykke.

 7. denstillepige2012
  denstillepige2012 siger:

  Tillykke – dejligt, at du er blevet genforenet med din e-bogslæser 🙂
  Tak til de(t) ærlig(e) menneske(r), der fandt den og for god service hos Arriva/Movia 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kirsten b r

   Du har fuldstændig ret – men jeg var lige ved at sende Arriva en buket blomster, men det blev nu ved tanken.

 8. Rejen
  Rejen siger:

  Ja stort hurra for ærlige mennesker.. 🙂 Og godt at du kunne nå at afbestille den anden…

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Rejen

   Jep hurra hurra – jeg havde aldrig troet, at jeg ville få min kære e-bogslæser igen.

   Jeg er rigtig heldig med, at jeg kunne afbestille den anden.

   Tænk at det hele skulle få sådan en lykkelig udgang.

Der er lukket for kommentarer.