Æblekage

Det er sæson for friske æbler og derfor får du opskriften på min favorit-æblekage, der smager rigtig godt både kold og lun.

Hannes Franske æblekage

Ingredienser:
•    6-8 faste æbler
•    100 gr. smør
•    1 dl eller 80 gr. sukker
•    Saften af en ½ citron
•    125 gr. mandler (men den er faktisk bedre med hasselnøddekerner!)
•    2 æg
•    1 æggehvide
•    ¼ l. piskefløde til flødeskum

Fremgangsmåde:

Æbler:
Æblerne skrælles og skæres i kvarter. Koges knap møre i lidt sukkerlage. Overskydende saft hældes fra, og æblerne køles af. Lægges derefter i et smurt ildfast fad.

Dej:
Sukker og smør røres sammen.
Mandlerne smuttes, tørres og males relativt fint og røres i dejen af smør og sukker.
Æggeblommerne røres i.
Æggehviderne piskes stive og røres i.
Dejen lægges på æblerne.

Bages i ca. 35 min. ved 200 grader.

Serveres lun eller kold med iskold flødeskum til.

10 replies
  1. Ellen
    Ellen says:

    Så var den der jo lige pludselig igen, din blog 🙂
    Fandt du ud af, hvad der var galt?
    Det lyder som en rigtig god æblekage, som skal afprøves snarest.
    Går den mon ikke med creme fraîche i stedet for? Jeg er ikke helt vild med flødeskum…

    Svar
    • Stegemüller
      Stegemüller says:

      @ Ellen

      Ja heldigvis er den dukket op igen. Problemet lå i en HTACCES-fil, der blandt andet styrer noget viderestilling fra min gamle blog. Michael har været så sød at rette problemet for mig, for det er jeg ikke selv dygtig nok til.

      Du kan sagtens bruge cremefraiche til æblekagen. Det vil glæde mig, hvis du kan lide den.

      Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *