,

Åh nej

Her til formiddag har min fantastiske bisidder Bodil skrevet til mig, at hun må sygemelde sig, da hun har fået grimme svar på nogle blodprøver, og at det kan være alvorligt. Hun anbefaler mig at finde en anden bisidder hos SIND.

Åh nej! Jeg har selvfølgelig skrevet en forsøgsvist sød mail tilbage.

Når jeg er helt egoistisk, så tænker jeg selvfølgelig på, at jeg ikke kan klare mig selv overfor kommunen, og at Bodil har været uvurderlig for mig. Vi har haft et fantastisk samarbejde og har fx aldrig sendt en mail til “systemet” uden at have handlet den af med den anden på forhånd. Hun har respekteret, at jeg trods sygdom ikke er helt tabt bag en vogn men samtidig ikke kan klare mig selv og ikke har det nødvendige overblik over “sagen”.

Jeg bliver nødt til at prøve at finde en anden bisidder, men vedkommende bliver aldrig som Bodil, og jeg skal starte helt forfra med at prøve at sætte vedkommende ind i sagen, hvilket slet ikke er nogen nem opgave.


I går og i forgårs var jeg til ECT, og det gjorde godt. Jeg kan simpelthen mærke det løft, det giver. Tankerne bliver lettere, og jeg kan bedre skubbe bekymringerne fra mig. Nogle vil sige, at jeg bliver bedre til eskapisme, og det er muligvis rigtigt, men det gør, at hverdagen bliver til at komme igennem. Jeg er begyndt at føre stemningsregistreringsskemaet, som speciallægen anbefalede, og her efter ca. 14 dage, begynder der at vise sig et billede, herunder at jeg begynder at dykke i ugen inden ECT (og det gør, at jeg ikke orker at skrive her).


Og så i øvrigt: Dette er dagen efter den forfærdelige terrorhandling i Paris med 128 dræbte og 99 sårede heraf mange alvorligt, så dødstallet ventes at stige. Jeg har fulgt det på DR2 hele formiddagen. Nu har IS taget skylden/æren. Efter min ringe opfattelse kunne man maje meje dem allesammen ned (altså de aktive medlemmer af Islamisk Stat). Det er sikkert ikke politisk korrekt, men det er det heller ikke at skyde og såre så mange helt uskyldige mennesker, der bare er ude for at se fodbold eller lytte til rockmusik.

Hav en god lørdag.

10 Svar
 1. Donald
  Donald siger:

  Det frygtede jeg. Jeg ved sør’me ikke om det kan blive lige så godt, om du eventuelt er kommet så langt takket være Bodil, at du kan etablere et nyttigt forhold til en anden bisidder fra Sind – det er mit håb, selvfølgelig!

  Men begynd med at tænke lidt over det med at du skriver “nogen vil sige, at jeg bliver bedre til eskapisme …”

  Det er FORKERT – det er OK at være “eskapist” på den måde at man er i nuet. Jeg tror at nogle af de vanskeligheder vi har, opstår fordi vi har svært ved at sige “farvel” til fortidens stressfyldte situationer. Et eksempel? Jeg kan stadig få et lille “ryk” når jeg tænker på at jeg som barn tissede i bukserne, det var så flovt! Men så ser jeg på det som en læge eller en voksen, der vil have at børn får det bedre, så går det over. Selvfølglelig.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   Jeg har via SIND fået en ny bisidder Flemming, og vi har haft en telefonsamtale, og han lyder vældig flink. Jeg ved bare næsten ikke, hvor jeg skal ende og begynde med at sætte ham ind i sagen. Jeg har gjort det, at jeg har sendt ham speciallægeerklæringen og det officielle dokument, der er udformet i samarbejde mellem mig, Bodil og kommunen, som hedder “Rehabiliteringsplanens forberedende del”. Med de to dokumenter får han (forhåbentlig) et godt overblik. Så må vi se, om der også bliver behov for et møde.

   Jeg ved ikke helt, om jeg er enig med dig med det om eskapisme. For mig handler det ikke om fortid men om aktuelle problemer, som jeg ikke tager stilling til, men som jeg skubber foran mig. Det burde jeg ikke, men jeg ved ikke, hvordan jeg skal overskue den mængde af problemer jeg har, og så er det nemmere at sætte sig ned og se et afsnit af Matador.

 2. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Du har haft uvurderlig hjælp fra Bodil, og det er strengt, at du nu bliver nødt til at finde en ny bisidder. På den anden side set kan det jo være, at du kan finde en anden _god_ bisidder i stedet for hende. En der selvfølgelig ikke er som Bodil, men måske har andre gode kompetencer. Du har jo gode erfaringer med bisiddere fra Sind, ikke? Måske er det bare et meget kompetent korps, de råder over. Så har du jo også din erfaring med jura at falde tilbage på. Du har mulighed for selv at sætte dig ind i de regelsæt, der er, og så bruge bisidderen mere på det personlige plan, om det nu bliver nødvendigt. Håber da i øvrigt, at det er falsk alarm med Bodils blodprøver!
  Og så kan jeg kun give dig ret i at sige “Åh, nej” om døgnets øvrige begivenheder.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Min jura er 25 år gammel og blev kun brugt i 1½ år, så den er fuldstændig værdiløs. Jeg har i stedet brugt min karriere på at arbejde som økonom og IT-projektleder i staten. Den eneste erfaring jeg har med bisiddere fra SIND er Bodil, der har fungeret som min advokat – helt uvurderlig. På det personlige plan har jeg min superdejlige erhvervspsykolog i Psykiatrifonden, så det behov er dækket. Det er advokaten, jeg kommer til at mangle.

   Det er så frygteligt med Frankrig/Paris. Jeg føler virkelig med dem, og jeg frygter for den kommende retorik om flygtninge og indvandrere i Danmark. Nu bliver de alle sikkert anset for terrorister.

 3. Kirsten b r
  Kirsten b r siger:

  Kære Hanne
  Åh nej, tænker jeg også straks. Både for dig og for Bodil, som virkelig har været GULD værd for dig. Hun må selvfølgelig tænke på sig selv først og sin familie. Jeg håber, det bedste for hende. Der er så mange gode råd til selv at gribe de alvorlige sygdomme an. For dig ønsker jeg, at du må få en anden bisidder, som også du bliver glad for.
  Kh
  Kirsten

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kirsten

   Selvfølgelig må vi tænke på Bodil først og fremmest, og måske håbe på, at blodprøverne måske er falsk alarm, som også Henny skriver. Hun har ganske rigtigt været guld, og jeg finder aldrig en, der er lige så dygtig. Jeg vil dog ringe til SIND allerede i morgen aften i deres telefontid og høre, hvilke muligheder, der er.

   Tak for dine gode ønsker.

   Kh.
   Hanne

 4. Kisser
  Kisser siger:

  Jeg kan kun gentage din overskrift “Åh nej” til dit indlæg.
  Jeg håber inderligt, at der er en ny bisidder til dig lige så god som Bodil.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kisser

   Jeg finder aldrig en bisidder, der er lige så god som Bodil. Jeg skal vist være glad, hvis jeg kan finde en, der er halvt så god.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.